Luk

Frank forudså Højbjerg-succes på U16-holdet

| Premier League | 5 kommentarer

Infoboks

Tottenham - Southampton
Premier League (09/02)
bet365 1,61 3,80 5,50

Brentford-træner Thomas Frank er imponeret over Pierre-Emile Højbjergs udvikling, men han er ikke overrasket over succesen, for allerede som helt ung kunne han se landsholdsspillerens potentiale.

Brentford skal torsdag op imod Tottenham i Premier League, og cheftræner Thomas Frank står dermed over for én af sine tidligere spillere på de danske ungdomslandshold.

Frank er meget imponeret over Højbjergs udvikling, især i en periode i Tottenham hvor tingene ikke kørte på skinner.

- Siden dag ét i Tottenham har han præsteret godt, og i de seneste to år er han bare blevet ved med at vokse, siger Thomas Frank.

- Han kom til Tottenham i en periode, hvor det ikke var så flydende og vellykket, som det var i de foregående tre-fire år. Det gør det altid lidt sværere.

- I den sammenhæng synes jeg, det er meget imponerende, hvordan han har præsteret og hele tiden lagt et ekstra lag på i sit spil.

Thomas Frank har haft Pierre-Emile Højbjerg, da han var ungdomslandstræner, og han så tidligt, at Tottenham-spilleren kunne blive verdensklasse.

- Jeg kan tydeligt huske, at jeg var ungdomstræner for ham. Efter en U16-landskamp kan jeg huske, at jeg tænkte 'hmm, han kan blive en verdensklasse-sekser'.

- Men han var 10'er dengang og havde brug for at forstå det defensive aspekt af spillet, og det har han udviklet, siger Thomas Frank.

Thomas Frank var U16-landstræner fra 2008 til 2011, hvorefter han blev U17- og U19-landstræner.

Højbjerg spillede på U16-landsholdet fra 2010 til 2011.


Af Sara Margren
Onsdag 26. januar