Luk

Frankfurt i tysk pokalfinale efter drama

| DFB Pokal | 15 kommentarer
Frankfurt i tysk pokalfinale efter drama
Foto: Getty Images

Et frækt vip med hælen fra Luka Jovic sikrede Frankfurt en 1-0-sejr og dermed avancement til pokalfinalen i Tyskland, da de onsdag aften slog Schalke ud. Frankfurts Gelson Fernandes så rødt efter en VAR-episode kort før slutfløjt.

Schalke tog onsdag aften mod Frankfurt i den sidste af to semifinaler i den tyske pokalfinale på Veltins Arena i Gelsenkirchen.

Begge hold har i Bundesliga-regi haft en fin sæson, hvor Schalke har gode chancer for at nappe sølvet.

Mens Schalke har passeret hold som FC Köln og Wolfsburg på deres vej mod semifinalerne, har Frankfurt haft en noget lettere rute, hvor Mainz har været eneste Bundesliga-modstander på vejen.

Første halvleg skulle dog vise sig at blive en chancefattig affære. Begge hold syntes at have stor respekt for hinanden, og derfor blev der blevet med livrem og seler.

Schalkes Guido Burgstaller skulle komme tættest på. I det 32. minut kom den store angriber først på et hjørnespark og rettede sig hovedstod mod rammen, men den Lukas Hradecky i Frankurt-målet viste, hvorfor han han er en ombejlet herre, da han reddede flot.

Efter pausen fortsatte det taktiske spil, og man skulle således tyve minutter frem, før der skete noget nævneværdigt.

Igen var Burgstaller på færde. Angriberens målnæse ledte ham det rigtige sted hen i feltet efter en dribletur fra Daniel Caligiuri i det 67. minut.

Endnu en gang havde Hradecky dog andre planer, og med en formidel refleks afviste han Schalke-angriberen på ny.

Få momenter efter kunne den indskiftede ukrainer Evgen Konoplyanka også se sig stoppet af Hradecky, da han fra kort afstand afsluttede lige på finnen.

Den manglende skarphed blandt de offensive Schalke-folk skulle vise sig at blive kostbar.

Luka Jovic viste højeste klasse, som selv ægte fodboldconnoisseurer ville klappe i hænderne over, da han med hælen dirigerede et hjørnespark fra Jonatan de Guzman i kassen.

Med godt ti minutter igen skulle VAR-systemet komme på ny komme i brug på tysk grund.

Kampens dommer Robert Hartmann vurderede i fællesskab med dommerpanelet, at Gelson Fernandes' med sin sene tackling på Leon Goretzka skulle udvises.

Det medførte et markant tryk mod Frankfurts defensiv i de sidste ti minutter.

Tættest på kom Schalke dybt inde i overtiden. Franco Di Santo troede, at han havde bragt balance i regnskabet, men Robert Hartmann spillede på ny en fremtræden rolle, da målet blev annuleret.

Den tyske pokalfinale spilles altså mellem Frankfurt og Bayern Munchen den 19. maj.


Af Magnus Jensing Hune

15 kommentarer

S04Haargaard 22:46          
Kan nogen sige, hvorfor VAR ikke blev brugt i sidste sekund, da Di Santo fik den i mål, men annulleret pga. hånd - som ikke var der... ØV!
bruger 145819 22:48          
Schalkes Guido Burgstaller skulle komme tættest på. I det 32. minut kom den store angriber først på et hjørnespark og rettede sig hovedstod mod rammen, men den Lukas Hradecky i Frankurt-målet viste, hvorhan han er en ombejlet herre, da han reddede flot.

Åh Gud Bold.dk....
hfn 22:48          
Nico til Berlin med Frankfurt efter vild afslutning, dfb
RuneG 22:53          
Hvorfor overhovedet have VAR, hvis man ikke ser på tvivlsomme kendelser, som fx annullerede mål!? Der er da ikke noget mere afgørende i fodbold end mål. Virker helt sort
MadsBjerggaard 22:57          
FUCK, hvor er det hovedløst ringe. Schalke spillede på ingen den bedste kamp, men den dommer ødelagde da ALT i det sidste minutter. Di Santo-situationen kunne sagtens dømmes, men hvorfor ikke se den på VAR?!?!? Fuldstændig hul i hovedet. Desuden må den lille mexicaner Fabian da ligge inde med nøgenbilleder af dommeren, siden han dikterede hans linje de sidste 20 minutter. TIllykke til Frankfurt, men hold kæft hvor er det absurd ringe dømt til sidst. Han vælger at fløjte præcis efter de 6 tillagte minutter, tiltrods for minimum 2-3 min. spilstop. En skandale og endnu en elendig indsats i den tyske dommer-stab. Føj.
Bundesliga 23:05          
Godt dommerarbejde og korekte domme hele vejen igennem. Arm på bold er ulovligt.
Selvfølgelig skal der fløjtes af efter tillægstiden. Bare fordi Schalke spillerne bruger tiden på at brokke sig, skal de selvfølgelig ikke have ekstra tid.
Bundesliga 23:06          
Og hvorfor skulle dommeren bruge VAR når han selv står ved siden af og ser det hele meget bedre en kameraerne.
Onsdag 24. juli
Tirsdag 23. juli