Luk

Frankrig-remis i Ukraine - Kroatien i vigtig sejr

| Landshold | 2 kommentarer

Infoboks

Ukraine - Frankrig 1-1
VM Kvalifikation UEFA Gruppe D
44' 1-0 Mykola Shaparenko
50' 1-1 Anthony Martial
Slovakiet - Kroatien 0-1
VM Kvalifikation UEFA Gruppe H
86' 0-1 Marcelo Brozovic

Ukraine og Frankrig delte i en 1-1'er, hvorfor Finland nu er nummer to i Gruppe D. Kroatien vandt i Gruppe H en vigtig udesejr over Slovakiet.

I Gruppe D havde Ukraine særligt pres på sig hjemme mod Frankrig, da de efter Finlands sejr tidligere på lørdagen var vippet af andenpladsen og henvist til tredjepladsen med fire point for fire kampe.

Begge hold kom ind til kampen med uafgjorte kampe i bagagen.

Frankrig var uden flere af deres store stjerner i form af blandt andet Karim Benzema og Raphael Varane, og Ukraine var uden deres nok største stjerne gennem tiderne i skikkelse af Andriy Shevchenko, efter han ikke forlængede sin kontrakt som landstræner efter EM-slutrunden.

Det var dog hjemmeholdet fra Ukraine, der startede klart bedst, og gennem det meste af første halvleg lignede de bestemt også det hold, der havde mest at spille for.

Frankrig var så mest på bolden, men rigtigt farlige blev ingen af holdene, før lige inden pausen.

Her kom Ukraine nemlig på 1-0, da et indlæg i højre side kun blev halvt clearet og landede for fødderne af 22-årige Mykola Shaparenko, der bare klappede til den første gang, hvilket var en god idé.

Et vidunderligt træf så bolden tage en smuk bue rundt om forsvarsspillerne for Frankrig op helt op i Hugo Lloris' venstre målhjørne.

Dermed 1-0 til Ukraine til pausen.

I anden halvleg var det igen Frankrig, som dominerede boldbesiddelsen, og efter bare fem minutter i anden halvleg gav spilovertaget så også en udligning.

Et indlæg fra højre kom Adrien Rabiot først på, og selvom hans hovedstød blev blokeret, stod Anthony Martial klar til at følge op, og han svigtede ikke. 1-1.

Kampen gik herefter chancemæssigt i stå, men det var Frankrig, som sad på det meste uden dog at kunne finde den afgørende pasning.

Ukraine levede i kontraerne, men efterhånden som halvlegen skred frem, blev det mindre og mindre, de kom frem på Frankrigs banehalvdel.

Med ti minutter igen var det så også tæt ved at gå galt for ukrainerne, da Frankrigs Moussa Diaby ramte stolpen efter et par skarpe træk inde i Ukraines målfelt.

Ukraine slap dog med skrækken, og i sidste ende fik de også hevet en uafgjort i land, som de efter anden halvleg nok må stille sig tilfredse med.

Ukraine er færdige med kvalifikationen for denne gang, Frankrig møder Finland tirsdag. 

Gruppe H stadig åben trods kroatisk sejr i Slovakiet

Andetsteds i gruppe H tog Slovakiet hjemme imod Kroatien i en kamp om andenpladsen, som Kroatien fra start var indehaver af med ét enkelt point mere end Slovakiet.

Begge hold kom hver især fra uafgjorte kampe i onsdags, og det var også en henholdende affære, vi var vidne til fra start af, hvor man fornemmede, at der var meget på spil for de to hold.

Derfor gik de to hold på pause ved stillingen 0-0.

Anden halvleg fortsatte, hvor den første slap. Begge hold havde svært ved at finde åbningerne, men kampen endte alligevel ikke, hvor den startede, for kort før tid fandt de erfarne kroater alligevel en kasse.

29-årige Marcelo Brozovic stod for det vigtigte 1-0-mål.

Resultatet betyder, at Kroatien beholder andenpladsen i gruppen med ti point og Slovakiet tre point efter. Kroatien er dermed a point med førerholdet fra Rusland.

I næste runde møder Slovakiet Cypern og Kroatien Slovenien.


Af Kristoffer Lind Pedersen
Torsdag 28. oktober
Onsdag 27. oktober