Luk

Fredericia-anfører: Ser virkelig lovende ud

| NordicBet Liga | 1 kommentar

Infoboks

FC Fredericia-anfører Christian Ege Nielsen er meget fortrøstningsfuld i forhold forårssæsonen, hvor klubben skal væk fra bunden af 1. division.

Forårspremieren i 1. division er lige om hjørnet, og klubberne rundt omkring på landkortet har efterhånden forberedt sig på det i to måneder - og i FC Fredericia er opstarten forløbet perfekt, mener klubbens anfører Christian Ege Nielsen.

- Vi har bygget på på rigtig mange parametre, og folk er virkelig i rigtig god form lige nu. Der er mange, der har rykket sig fodboldmæssigt, og vi står rigtig godt rustet til at komme i gang, siger Christian Ege Nielsen til bold.dk.

- Det har set rigtig godt ud i træningskampene. Vi har spillet god fodbold og scoret en del mål, hvilket vi har haft problemer med i 1. division i denne sæson. Vi har bygget på rent spillemæssigt for hver kamp, der er gået, og vi har fået nogle sejre - og det er vigtigt at tage med.

- Det har været rigtig, rigtig godt. Jeg har i min tid i klubben ikke oplevet en opstart, som har været timet bedre end den her - både formmæssigt og spillemæssigt. Rent taktisk har vi rykket os på mange forskellige parametre, så jeg synes virkelig, det ser lovende ud, siger anføreren.

Står stærkere end i efteråret
På transferfronten har FC Fredericia også været særdeles aktive i løbet af vintermånederne. Ud er røget hele seks spillere, mens fem spillere er kommet ind den anden vej.

Klubben har blandt andet hentet den tidliger Silkeborg-angriber Morten Beck Andersen, mens man i Skive har hentet midtstopper Mads Eriksen. Og Christian Ege er meget fortrøstningsfuld i forhold til trupsammensætningen.

­- Vi står bedre rustet end i efteråret. Uden at forklejne dem, der er smuttet, så har vi fået nogle spillere med en masse erfaring fra højt niveau. De supplerer truppen rigtig godt, fordi de hver især har prøvet nogle forskellige ting. 

- Samtidig har de hævet gennemsnitsalderen, og det er vigtigt. De er klar til at tage ansvar, når det for alvor begynder at gælde, og de har set rigtig skarpe ud alle sammen, siger Christian Ege Nielsen.

Én af dem, der har gjort stort indtryk på Ege, er Mads Eriksen, som i flere år har spillet fast i midterforsvaret i Skive.

- Mads er en rigtig dygtig spiller, som har masser af erfaring fra flere år i Skive. Han har fra første dag taget masser af ansvar, og det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at afspejle sig i kampene, siger anføreren.

Alle kampe spilles som finaler
Foråret kan godt gå hen at blive en smule nervepirrende for FC Fredericia. Inden der søndag skydes i gang, indtager FC Fredericia 10. pladsen - to point over Næstved på næstsidstepladsen.

Netop Næstved venter i første kamp, så FC Fredericia kan altså ende under stregen efter første runde - og Christian Ege Nielsen er opmærksom på den aktuelle placering i tabellen.

- Alle kampe kommer til at betyde meget. Vores primære fokus lige nu er, at vi ligger i bunden. Men omvendt er der også masser af kampe og masser af point at spille om. Så det er ikke knald eller fald for os, men vi kommer til at spille alle kampe, som var de finaler.

- Nu skal vi først og fremmest væk fra bunden, og vi fokuserer ikke på andet end det, før vi er væk. Hvis det skulle ske, at  vi kommer lidt skidt fra start, så har vi masser af kampe til at rette op på det, men det er klart, at alle kampe er ekstremt vigtige for os - og vi er helt klar til at håndtere det.

Meget fortrøstningsfuld
Fredericia-anføreren lægger da heller ikke skjul på, at han tror på et godt forår.

- Jeg har ikke grund til at være andet end fortrøstningsfuld. Det ville være en defensiv udmelding, hvis jeg sagde, at jeg ikke havde store forventninger efter den opstart, vi har haft. Vi har virkelig rykket os, siger han.

- Vi er hele tiden i udvikling, og det er rigtig spændende at være en del af.

FC Fredericias åbningsopgør mod Næstved spilles søndag eftermidag klokken 13.45 på Monjasa Park i Fredericia.

nicolai@bold.dk


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Lørdag 23. oktober
Fredag 22. oktober