Luk

Fredericia fightede sejren hjem

| 1. Division | 3 kommentarer

Infoboks

Kolding IF - FC Fredericia 1-2
1. division
2' 0-1 Christian Tue Jensen
22' 0-2 Mathias Johannsen
76' 1-2 Rune Nautrup

Fredericia fik en drømmestart i Kolding og vandt 2-1, men sejren var i fare til sidst.

Kolding spillede i sidste uge lige op med et stærkt besat AGF-mandskab i en medrivende pokalkamp, som de dog tabte efter straffesparkskonkurrence.

Selvtilliden fra det opgør kunne de tage med ind til dagens opgør i 1. Division, hvor rækkens treer fra Fredericia kom på besøg.

Gæsterne sigtede mod holdets første sejr i tre kampe, og de tog første skridt på den vej allerede efter ét minut og 20 sekunders spil.

Kolding-keeper Sebastian John kom skidt ud til en lang pasning. Bolden sprang hen over hovedet på John, som havde forladt sit felt, og så kunne Christian Tue Jensen bringe Fredericia på 1-0.

Michael Hansens mandskab konsoliderede føringen efter godt tyve minutter, hvor Kolding blev straffet for opdækningen i efterdønningerne af en frisparkssituation.

Efter at have fået bolden ud af feltet, var Kolding-forsvaret på vej frem, da Mikkel Knudsen spillede Mathias Johannsen fri i boksen med en skærende aflevering. Og så stod det 2-0.
Fredericia havde dermed kurs mod en ganske solid sejr, men som kampen skred frem blev Kolding mere og mere nærgående. Og Fredericia var tæt på selv at invitere dem tilbage i opgøret.

Målmand Elias Olafsson tjattede midt i anden halvleg bolden lige ud i støvlerne på Mikkel Jakobsen i buen foran feltet. Han kunne ikke få afsluttet, og da Mikkel Dongsted kom til skud i anden omgang, tordnede han bolden langt over.

Kort efter kom reduceringen. Rune Nautrup fik minimal ram på en forkølet afslutning fra en holdkammerat, men det var nok til at hjælpe bolden det sidste stykke over stregen til 1-2.

Værterne pressede hårdt på i det sidste kvarter i jagten på udligningen, men Fredericia holdt dem fra at komme yderligere til fadet.

Koldings stime på tre uafgjorte i træk fik derfor en ende mod Fredericia, som nu har 23 point på tredjepladsen i 1. division.
 


Af Casper Baunsgaard
Tirsdag 26. januar
Mandag 25. januar