Luk

Fredericia tog sejren på Amager

| NordicBet Liga | 4 kommentarer

Infoboks

Fremad Amager - FC Fredericia 0-1
NordicBet Liga
74' 0-0 Tobias Anker
78' 0-1 Anders Holvad

Fredericia vandt fredag aften 1-0 ude mod Fremad Amager i 1. division. Kampen bød på et rødt kort til Fredericia, inden de scorede tolv minutter før tid

Fremad Amager skulle forsøge at rejse sig og tage vigtige point i 1. division, da de fredag aften tog imod Fredericia som ligger med i toppen af tabellen.

Hjemmeholdet fra Amager havde ventet 14 dage på at vaske den seneste 5-0-plet af sig, da de tabte stort til rækkens sidsteplads fra Hobro inden landskampspausen.

Gæsterne havde derimod et andet udgangspunkt fra tabellens fjerdeplads, men skulle bruge point for at holde trit i en tæt topstrid.

Begge hold kom til kampen i en 3-5-2 opstilling, men det var Fredericia der satte sig på tingene i første halvleg.

Efter små ti minutter kom Fredericias Andreas Lausen til en stor chance, da han blev spillet fri til en afslutning i venstre side, men han overplacerede lige akkurat sin afslutning, som gik tæt forbi den ene opstander.

Udeholdets Kristian Kirkegaard havde en livlig første halvleg, og han satte flere gode muligheder op for sine holdkammerater, som dog ikke fik sparket bolden i kassen.

Med et minut tilbage af første halvleg var Christian Tue tæt på at bringe udeholdet i front efter gode træk inde i feltet, men Midtjylland-lejesvenden fik sin afslutning blokeret, og derfor stod den 0-0 ved pausen.

Rødt kort og mål til Fredericia

Anden halvleg fortsatte som første sluttede med Fredericia som det chanceskabende hold.

Christian Tue havde flere gode muligheder det første kvarter, men Fremad Amager arbejdede sig stille og roligt ind i kampen herefter.

Efter 67 minutter ville hjemmeholdet have et straffespark for hånd på bolden efter en hjørnesparkssituation, men dommeren fløjte var tavs.

Efter 74 minutter fik Fredericias Emil Staugaard sit andet gule kort, og så var der pludseligt lagt op til et pres for hjemmeholdet i det sidste kvarter.

Det gik dog modsat, for fire minutter senere kom Fredericia i en omstilling, hvor Nicolai Ritter fandt indskiftede Anders Holvad i venstre side, som køligt drejede bolden stille og roligt over i det lange hjørne. Smukt tip og 1-0 til udeholdet.

Hjemmeholdet kunne ikke få bolden ind over stregen i slutfasen, og dermed tabte bundholdet vigtige point mod topholdet.


Af Tobias Bladt Haarder
Mandag 6. december