Luk

Frederik Due: Hartford-exit var en nobrainer

| North American Soccer League | 1 kommentar

Infoboks

Den danske keeper Frederik Due er glad for sit skifte til Orange County og øjner efter en stærk start en fornuftig playoff-billet.

27-årige Frederik Due skiftede i vinter Randers-bænken ud med den amerikanske USL-klub Hartford Athletic, hvor han kom til at spille under Jimmy Nielsen.

Due spillede fast, men blev i august ikke destomindre sendt videre til en anden USL-klub, Orange County. Det skete bag om ryggen på Jimmy Nielsen – læs mere om det her.

Due er dog glad for skiftet.

- Orange County er en bedre klub, der spiller med højere oppe i tabellen. Det var hovedårsagen til mit skifte, men der skete også bare nogle ting i Hartford, som gjorde det muligt for mig.

- Ejeren kom mere og mere ind over tingene, og han ville gerne leje en keeper fra MLS, og sådan er det herovre. Strukturen er lidt anderledes, og ejeren bestemmer mere.

- Men skiftet til Orange County var en nobrainer for mig. Niveauet og klubben er bedre end i Hartford, så det var et skridt op for mig, siger Due til bold.dk og fortsætter: 

- Mit forhold til Jimmy er stadig rigtig godt. Det har intet med ham at gøre. Ejeren tog beslutningen.

Stærk start og playoff

Due har været med til at hente to udesejre i sine første to kampe for Orange County, og holdet styrer nu mod slutspillet, hvor de i sidste sæson med Thomas Enevoldsen som topscorer nåede med blandt de sidste fire.

- Klubben ser sig selv om et af topholdene, så målsætningen er i første omgang, at vi skal med i playoff – og derfor at vi skal så højt op som muligt få at få en hjemmekamp i playoff.

- Heldigvis har det været en rigtig god start. Jeg er kommet hurtigt ind på holdet og har fået en god start med blandt andet en match of the match-kåring og en plads på ugens hold. Jeg kan ikke bede om ret meget mere, siger Due.

Ambitioner om MLS

Dues aftale med Orange County løber kun sæsonen ud, og den tidligere HB Køge- og Randers-keeper lægger ikke skjul på, at han er taget til USA med MLS-ambitioner.

- Der er ingen optioner i min kontrakt, så vi må se, hvordan det går. Jeg udelukker ikke noget, men jeg vil selvfølgelig helst spille på det højeste niveau.

- Der er mange dygtige keepere i USA, men jeg er sikker på, at jeg godt kan være med. Jeg trænede med et par keepere fra MLS i Hartford, og niveauet er umiddelbart ikke højere, end jeg godt kan være med.

- Der er dog også andre ting end niveau, der tæller i USA. Der er regler for, hvor mange udlændinge man må have, så forudsætningerne er lidt anderledes, og det handler om at ramme den rigtige timing. Men niveauet i USL er nu også ganske udmærket.

- Det er meget at sammenligne med Danmark, fordi det er en anden type fodbold, der bliver spillet herovre, og der er langt flere hold. Men jeg er ret sikker på, at de 12 bedste hold i USL er bedre end de 12 hold fra 1. division i Danmark.

Mission spilletid er lykkedes

Due tog til USA for at få den spilletid, som han kun minimalt af i Randers FC, og indtil videre er missionen lykkedes til fulde.

- Mange af de ting, jeg lærte i Danmark, har jeg virkelig haft mulighed for at vise herovre. Der er rigtig mange situationer for en målmand i kampene. Især i Hartford hvor vi ikke havde den bedste tid, havde jeg nok at se til i kampene.

- Men generelt er der også bare lidt mindre fokus på struktur og organisation, så det bliver meget frem og tilbage i kampene. Det har ændret sig lidt, efter jeg er kommet over i Western Conference, hvor der bliver satset lidt mere på possession, og hvor niveauet hos de bedste spillere er lidt bedre. 

- Vi har for eksempel en tidligere Rangers-spiller (Harry Forrester, red.), en tidligere amerikansk landsholdspiller (Michael Orozco, red.) og andre meget dygtige spillere på vores hold, siger Due.

Due og Orange County kan tage endnu et skridt mod playoff, når de natten til søndag dansk tid dyster mod El Paso Locomotive, der er ligesom Orange County er en del af et stort og tæt midterfelt omkring playoff-stregen.


Af Mikael Blond
Fredag 21. januar