Luk

Frederiksen nyder succes med egne talenter

| 3F Superliga | 10 kommentarer

Infoboks

FC Helsingør - Lyngby
Træningskamp (26/01)
bet365 2,90 4,00 1,90

Det glæder Brøndby-træner Niels Frederiksen, at holdet fører Superligaen med flere af klubbens egne talenter.

Brøndby topper Superligaen efter ti runder, hvor det er blevet til 21 point.

Det bringer i sig selv glæde og stolthed på den københavnske vestegn, men at de flotte resultater tilmed er kommet med flere af klubbens egne talenter, er prikken over i'et.

Det lagde cheftræner Niels Frederiksen heller ikke skjul på, efter det mandag aften blev til en 4-1-sejr på hjemmebane over bundproppen Lyngby.

- Det er jeg glad for. Det er det, vi har meldt ud. Vi skal have noget mere spilletid til vores egne unge talenter, siger Niels Frederiksen.

Det er dog ingen fribillet til startopstillingen, at man er opfostret i Brøndby.

- De skal ikke bare spille, fordi de er vores egne unge talenter, men de skal spille, fordi er dygtige nok. Det har de vist. Lige nu ligger vi nummer et i Superligaen efter ti kampe, og vi har spillet med rigtigt mange af de unge, så de har vist, at de er dygtige nok, så det glæder mig rigtigt meget.

Mod Lyngby havde fire ud af fem midtbanespillere en fortid hos Brøndbys Masterclass, der står bag klubbens talentudvikling. Det drejede sig om Andreas Bruus, Peter Bjur, Morten Frendrup og Jesper Lindstrøm.

Særligt sidstnævnte har været i forrygende form i denne sæson, og han scorede da også to gange mod Lyngby. Den 20-årige midtbanespiller er nu delt topscorer i Superligaen med syv mål i ti kampe, og han nyder succesen med de mange unge Brøndby-talenter.

- Det er selvfølgelig superdejligt. Det er en strategi for Brøndby, at vi vil have nogle af dem fra Masterclass op, og man kan se, at vi kender hinanden. Vi ved, hvordan vi løber, og hvordan vi skal spille boldene. Det er 100 procent, fordi vi har spillet sammen i så mange år.

- Selvfølgelig bliver det også federe med egne talenter. Ikke kun for os og for klubben, men også for alle de fans, der ser med. Det er det, de har savnet i så lang tid. At det nu også fungerer, det er jo fantastisk, siger Jesper Lindstrøm.

Han blev desuden belønnet for sine præstationer med en landsholdsdebut mod Sverige den 11. november.

/ritzau/

Støt Lyngby Boldklub - forudbestil din 100-års jubilæumstrøje


Af Johannes Skjøth
Mandag 25. januar
Søndag 24. januar