Luk

Frem om nyt selskab: Vi sælger ikke vores sjæl

| 2. Division | 5 kommentarer

Infoboks

BK Frems fans kan blive medejere af klubben ved en forestående selskabsstiftelse. Målet er at tage næste sportslige skridt, men med Frems værdier i højsædet, så sjælen ikke sælges.

Den 29. september skal BK Frems medlemmer stemme om en stiftelse af et kooperativt selskab i klubben, som betyder, at eksempelvis fans kan blive medejere af klubben og være med til at udvikle klubbens videre færd.

Stiftelsen åbner samtidig døren for, at interesserede investorer kan købe sig ind i klubben, men i Frem betyder det ikke, at man som set i flere andre danske klubber får udenlandske ejere ind, der vil rykke klubben med lysets hast.

Målet er godt nok at tage det næste skridt sportsligt, men Frems værdier skal være intakte, og det bliver ikke med drømme om Superliga, fortæller Frem-formand Per Jakobsen.

- En af grundene til, vi gerne vil lave et selskab, hvor klubben, fans og investorer er med i ejerskabet, er, at det koster penge at tage det næste skridt, og det er svært at forene med en almindelig foreningsklub, som Frem i princippet er nu, siger Jakobsen til bold.dk og fortsætter:

- Det næste skridt kræver, at der kommer både ressourcer til at udvikle klubben og økonomi ind, fordi det kræver mere og mere, hvis man gerne vil være med, hvor det er lidt sjovere. Det har Frem selvfølgelig en ambition om, uden at vi melder ud, at klubben skal tilbage i Superligaen eller lignende lige med det samme. Sådan er det ikke tænkt.

Hvad indebærer det næste skridt så?

- Tanken er, at vi vil tage næste skridt, som er at hele organisationen omkring Frem i form af talentudvikling, nyt selskab, moderklubben og bedre rammer omkring førsteholdet skal udvikles, det koster penge, og det vil vi gerne styrke, siger Per Jakobsen og fortsætter:

- Vi vil også komme til at styrke vores spillertrup, så klubben kan tage det skridt, der får os op i toppen af 2. division.

Målet i Frem er at komme med i ’den nye 1. division’, som man kvalificerer sig til ved at komme i top seks i indeværende sæson.

Fansenes penge kommer ikke til at rykke det

Selv om Frem-fans altså kan blive medejere, så er det ikke fra dem, at Frem forventer at få økonomi til at tage næste skridt.

- Det skal først og fremmest være, at moderklubben kommer med det budget, vi bruger i forvejen, og vores sponsorer fra moderklubben kommer med over i selskabet, ligesom moderklubber har ressourcer til at drive det på stadion-delen, siger han og uddyber:

- Vi forventer, at der kommer penge ind fra fans, men i virkeligheden er det ikke det, der kommer til at rykke det alene. At vi får fans ind handler mere om, at de der føler for Frem kan få lov at være med i klubbens udvikling, og de har så stor kærlighed, at de skal være med i et nyt selskab.

Sælger ikke sjælen

Ifølge formanden kommer Frem ikke til at give afkald på sine værdier i jagten på økonomi til det næste skridt.

- Vi har ikke lukket ned for nogen investorer som sådan, men vi har valgt en anden måde end nogle af vores klubkolleger rundt omkring, som jo har valgt at sige, det er fint, der er kommet nye ejere fra ind- eller udland, som de kunne sælge til for at tage hurtige skridt på det sportslige plan, siger Frem-formanden og fortsætter:

- Det passer bare ikke til Frem. Vi har nogle andre værdier og vil gerne være noget i lokalområdet, som vi også allerede gør nu. Det giver mere mening, hvis både klubben selv har hands on og investorer køber ind på vores værdier i stedet for bare at ville rykke op og blive en sportslig succes.

- Vi tror på, at der er nogen, som kan se, det er en spændende rejse at være med på og være med til at udvikle en gammel københavnsk traditionsklub, der gør det lidt anderledes, end bare at sælge vores sjæl, uden at jeg egentlig synes, det er negativt. 

- Jeg kan sagtens forstå andre klubber har gjort det, men vi vil gerne prøve en anden vej, og det tror vi på, vi kan. 

Frem er i øjeblikket nummer seks i 2. divisions gruppe 1.


Af Jonas Dalgård

5 kommentarer

UMURUM 11:33          
Frem er en klub med gode værdier, men deres mere traditionelle tankegang gør også at udviklingen i klubben er meget langsom. Det er et skridt frem og to tilbage, og så to frem og et tilbage. Det rykker ikke meget, hvis man virkelig ønsker at blive en fast del af 1. div (på sigt Superligaen) igen. Men som der bliver sagt i artiklen, så er det nogle andre værdier, der er i højsædet i Frem, og det har jeg et eller andet sted stor respekt for. Det er én af de aways jeg har savnet mest, efter vi ikke længere ligger i samme række (Lyngby).
A E Neuman 12:06          
Kan godt forstå du savner en tur i Valby Idrætspark - de har også landets bedste stadionpølse...!
SydhavnsSut 12:59          
Jeg ved ikke, hvor traditionel man kan sige, tankegangen er. FREM var en af de første klubber til at indføre betalt fodbold i Dk, men der har så også været to A/S-konstruktioner med eksterne investorer, der er gået konkurs. Det traditionelle ville jo være at prøve igen med nogle forretningsfolk på jagt efter afkast, som forretningsmodellen er langt de fleste steder i dansk fodbold. Nu prøver vi i stedet en anden model, hvor fansene inviteres ind som medejere af selskabet og får plads i ledelsen, sammen med klubbens folk og forretningspartnere. Det sker med kraftig inspiration fra fanejede klubber rundt om i Europa, som vi har besøgt og mødtes med, så jeg synes, man må sige, FREM prøver at træde nogle nye stier.

Men jeg savner bestemt også away-ture til Lyngby. Havde I i øvrigt ikke en Supporters Trust, eller hvordan gik det med det?
FREM 13:55          
Frem kommer ingen vegne med den enorme selvforelskelse og "vi vil gøre tingene på vores egen måde".
LBK Pelle no.7 14:22          
Frem BK er en traditionsklub med sjæl. Det kan godt være at mange af de initiativer som man tager ikke rykker så meget, men klubben bevarer sin identitet - modsat de efterhånden mange røvsyge fusionsklubber.

Jeg ville elske at se Frem på et højere niveau, det fortjener ikke mindst deres loyale fanskarer. Jeg glemmer aldrig dengang, da Lyngby var nede i sølet efter en konkurs, at Frem fansene så kom og støttede LBK - det var stort!

Og til dig som skriver at Valby Idrætspark har de bedste pølser... de har de næstbedste, for Lyngby Stadion har stadig de bedste:)
Lørdag 31. oktober
Priske efter stort nederlag: Det er mit ansvar
18:31
FCN sejrede over FCM med flere drømmemål
18:30
FCN sejrede over FCM med flere drømmemål
18:30
Jammerbugt fortsatte ubesejret stime i Aarhus
18:29
FCN sejrede over FCM med flere drømmemål
18:27
Chelsea gav bundproppen klø
18:26
FCN sejrede over FCM med flere drømmemål
18:26
FCN sejrede over FCM med flere drømmemål
18:23
Fremad Amager bankede Hobro i sikker sejr
18:23
FCN sejrede over FCM med flere drømmemål
18:22
FCN sejrede over FCM med flere drømmemål
18:22
Fremad Amager bankede Hobro i sikker sejr
18:20
Priske efter stort nederlag: Det er mit ansvar
18:20
Chelsea gav bundproppen klø
18:20
FCN sejrede over FCM med flere drømmemål
18:20
FCN sejrede over FCM med flere drømmemål
18:19
FCN sejrede over FCM med flere drømmemål
18:19
Gytkjær scorede i Monzas første Serie B-sejr
18:19
FCN sejrede over FCM med flere drømmemål
18:17
FCN sejrede over FCM med flere drømmemål
18:16
PL-tråden 2019-20 - Vi er CRAZY med VAR
18:16
Athletic-reserver narrede Sevilla til sidst
18:16
FCN sejrede over FCM med flere drømmemål
18:15
Chelsea gav bundproppen klø
18:15
FCN sejrede over FCM med flere drømmemål
18:15