Luk

Frem-spiller fik fire dage for upassende sprog

| Danmark | 6 kommentarer

Infoboks

Frems Daniel Anusic er ked af sit sprogbrug, der har medført en karantæne på fire dage, men han understreger, at karantænen bunder i en misforståelse.

Brønshøj og Frem spillede i begyndelsen af september pokalkamp, og den duel fik en hidsig afslutning, da Frems Daniel Anusic og Brønshøjs Lucas Petersen så rødt, da Brønshøj fik tilkendt sit andet straffespark i overtiden.

Anusic fik direkte rødt for upassende sprogbrug, og efter kampen indberettede kampens dommer Frems Daniel Anusic, fordi dommeren anså Anusic' udtalelser som homofobiske.

7. september idømte Disciplinærinstansen Anusic yderligere to spilledages karantæne, så han i alt blev noteret for fire dage i skyggen.

Frem-spilleren ærgrer sig over sit sprogbrug i kampen, som ifølge dommerens indberetning lød 'du får den i røven og munden din fucking svans'.

Ifølge Anusic var den udtalelse dog møntet på en hændelse inden straffesparket, hvor Frems målmand var blevet klemt, og ifølge Anusic skulle have haft frispark, og han afviser helt at have sagt 'din fucking svans'.

Det siger Anusic til bold.dk.

- Det er selvfølgelig fuldstændig dumt af mig at bruge upassende og groft sprog til at forklare en kendelse, der ikke ryger til vores fordel, siger Anusic og fortsætter:

- Dommeren noterer så, at jeg ordret til Lucas siger, at 'han får den i røven og munden' og 'din fucking svans', og det var slet ikke det, jeg sagde.

- Jeg havde en snak med Lucas om det, og han har bekræftet, at det var en beskrivelse af kendelsen, og det ikke var møntet på hverken modstandere, holdkammerater eller andet. Desuden sagde jeg slet ikke 'din fucking svans'.

Hvordan kan dommeren så have den opfattelse?

- Dommeren var meget presset til sidst efter at have dømt to straffespark til sidst. Der var mange, som kom hen til ham og brokkede sig, så på det tidspunkt var han presset og havde måske ikke kontrol og fokus, siger Anusic og fortsætter:

- Jeg bemærkede også, at han noterede på sin blok, inden han gav os rødt kort, så jeg tror, han var presset. Der var fem-seks spillere, der løb hen og sagde det ene og det andet til ham, der var skubberi bag ham og han skulle give en forklaring på straffesparket.

Man hører vel ikke bare 'din fucking svans'?

- Det kan godt være, at han hørte, at nogen sagde det og antog, at det var mig, der sagde det, inden jeg sagde det, jeg sagde. Jeg tror, det var derfor Lucas (Petersen, red.) fik sit andet gule kort, uden helt at vide det, fordi han blev skubbet væk af en af vores spillere.

Frem blev også forelagt dommerens indberetning, og af kendelsen fremgår det, at klubben grundlæggende mente, at dommeren manglede konduite, men 'sprogbruget var ikke klogt'.

- Jeg er ikke homofob på nogen måder

Han ærgrer sig over, at han er nødt til at understrege, at han ikke er homofob.

- Jeg er ikke homofob på nogen måder, så det ærgrer mig, at det bliver sådan en sag. Jeg ved godt, jeg sagde, hvad jeg sagde, men at det er sagt, er ikke ensbetydende med, at jeg er homofob, siger Anusic.

Anusic er dog mest af alt skuffet over kampens dommer, som, ifølge Anusic, misforstod situationen.

- Selvfølgelig, dummede jeg mig og kom til at sige nogle ting, men det var ikke til en spiller. Jeg er mest skuffet over, hvordan man kan misforstå det, og det sker, at dommere kan lave fejl. Men han stod en meter fra mig, og Lucas og jeg stod egentlig bare og snakkede om situationen uden at stå og skændes og provokere hinanden.

- Dommeren mente så, vi provokerede hinanden og jeg svinede Lucas til i stedet.

- Jeg har talt med Lucas efterfølgende, og vi er begge enige om, at det var en overreaktion af dommeren.

Af Disciplinærinstansens kendelse fremgår det, at Anusic overtrådte både Fodboldlovens §12, der siger, at en spiller skal udvises ved upassende, fornærmende eller håndende sprobrug, ligesom Anusic' udtalelser ifølge dommerens indberetning var imod DBU''s Adfærdskodeks.

- Fodboldens Disciplinærinstans har ud fra dommerens indberetning vurderet strafværdigheden af episoden, og har, på den baggrund, ved sanktionsfastsættelsen lagt til grund, at der er blevet sagt ”du får den i røven og i munden din fucking svans”, og derfor fastsat sanktionen til en tillægsstraf på to spilledages karantæne, svarende til 36 karantænepoint, lyder det i kendelsen.

Hele kendelsen kan læses her.


Af Jonas Dalgård

6 kommentarer

Lasse599 15:40          
Gad vide hvad han så sagde, når nu han ikke mener at det var dét han sagde...!

Men selvfølgelig... benægt, benægt, benægt.... virker det ikke, så benægt noget mere...
km2014 16:09          
Han benægter de sidste 3 ord i sætningen og ikke hele sætningen.
LunD^ 17:53          
Uanset er det da for latterligt og småligt at få 4 dage for det!
Fodboldloven 19:25          
To spillere der begge er blevet udvist, og som begge er enige om at dommeren overreagerer. Det har jeg svært ved at tro... ;-)

Med det lagt til side, så er det ofte svært at bevise for dommeren og derfor vælger han ofte bevidst at overhøre fornærmelser mod ham selv eller andre. Fordi det simpelthen er en loose-loose situation og spilleren stort set altid vil benægte hvad han har sagt. Så mit gæt er at det er blevet sagt så højt at der har været flere der har hørt det. Det ville den ´kloge´ dommer i hvert falf sikre. For ellers ender ham desværre ofte som taberen i det at det er så nemt efterfølgende at komme at påstå at det er noget dommeren ´finder på´.
ramelow 19:48          
Han virker ikke for spids, uanset om han har sagt 2 eller 17 ord i den retning. Usympatisk og helt fint i min optik, at man ikke tillader alt sprogbrug i en fodboldkamp.
poh 23:13          
Helt enig, ramelow.
Men godt nok en speget sag!

Jeg er fandme skuffet hvis ikke regnbuefolket i Tingbjerg skal drille deres gamle spiller med den her sag næste gang chancen byder sig. Ville være helt på sin plads. :)
Mandag 30. november
Søndag 29. november