LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Frem-træner om exit: Handler om økonomi

| 2. Division | 5 kommentarer
Frem-træner om exit: Handler om økonomi
Foto: Getty Images

Lasse Holmgaard blev opsagt i Frem af økonomiske grunde, efter oprykningsspillet glippede, siger den nu tidligere cheftræner.

Lasse Holmgaard og Frem har stoppet samarbejdet med øjeblikkelig virkning.

Bruddet blev beskrevet som en gensidig aftale, men Holmgaard har en anden udlægning.

- Jeg har fået at vide, at det handler om økonomi, og at de er presset, og derfor blev jeg opsagt i går, siger Holmgaard til bold.dk og uddyber:

- Der er jo mere økonomi i oprykningsspillet i form af tilskuere og så videre. Men det sportslige og pointantallet har været langt over forventning i forhold til det, vi håbede på i sommer med fuldkommen opbrud i spillertruppen.

- Vi nåede ikke oprykningsspillet, men det var ikke det mål, vi aftalte i sommer. Der var en opbygningsproces, og vi skulle gøre klar til at have et nyt Frem-hold til sommer, som kunne komme i top seks.

Føles lidt som spildt arbejde

Lasse Holmgaard blev ansat i sommer, men klubben glippede akkurat at komme med i oprykningsspillet på sidste grundspilsrunde.

Træneren kan dog se sig set i spejlet, for han har givet den hele armen.

- Jeg har givet alt for at bygge det her projekt op, og det er nået meget længere, end jeg havde turde håbe på, både på førsteholdet og at få skabt en rød tråd til ungdomsholdene.

- Vi har fået en masse unge spillere indkoopereret på holdet, spillet forholdsvis god fodbold og været tæt på at slå Vejle ud af pokalen. Det havde jeg gerne solgt den for på forhånd, for jeg vidste godt, hvor svært det ville blive.

- Det eneste, der nager mig, er, at jeg føler, jeg fodboldfagligt har leveret hele vejen igennem. Det er ikke spildt arbejde, men det føles alligevel sådan, når jeg ikke får lov at starte den nye sæson op.

Presset fra start - men tilliden var intakt 

Lasse Holmgaard har mærket et stort pres i klubben fra start, men har på intet tidspunkt følt, at tilliden til ham har været væk.

- Jeg har godt kunne mærke presset fra start. Jeg startede jo med at tage alle de spillere, som fansene var glade for, væk. Det skabte lidt røre, men derefter har det været en fornøjelse at arbejde i klubben, og jeg har fået lov at sætte mit eget præg.

- Indtil i går har jeg ikke mærket, at jeg var tæt på en fyring, for vi har ikke tabt mange kampe i træk, og der har ikke været nogen dårlig stemning.

- Jeg er da irriteret og sur, og det kom bag på mig. Jeg er samtidig sindssygt glad for, at jeg ikke på noget tidspunkt har følt mig presset, for jeg har fået arbejdsro hele vejen igennem.

Træneren ved endnu ikke, hvad fremtiden bringer - og om den overhovedet ligger i fodboldens verden.

- Nu er der seks uger tilbage af turneringen, og jeg skal lige restituere ovenpå et sindssygt hårdt stykke arbejde.

- Så må vi se, hvad der kommer af muligheder. Det skal være mindst lige så spændende, som det, jeg har haft gang i her med Frem, ellers vil jeg ikke bruge kræfterne på det, selvom det vil være mærkeligt at undvære, siger Holmgaard.

Lasse Holmgaard kom til Frem fra NB Bornholm for godt et år siden.

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Sara Margren

5 kommentarer

Afløseren 19:17          
Hmm...Jeg bliver da lidt bekymret hvis Frem er økonomisk presset igen. Det er ikke mere end halvandet år siden at man havde et millionoverskud og investerede 500.000 kr i ekstra træning til førsteholdet. At investeringen i spillerne ikke har givet det forventede afkast er jo en risiko man må leve med. Jeg frygter bare at bestyrelsen i klubben har forregnet sig og indskrevet nogle økonomiske gevinster ved at deltage i oprykningsspillet, da de lagde budgettet for 2019. Hvis de har det er økonomien i klubben baseret mere på ambitioner end realiteter, men det er selvfølgelig ren spekulation fra min side.
bergholm 20:26          
Der er jo det evige kæmpe dilemma i FREM. Fans og omgivelserne (inklusiv mig selv), har næsten urealistiske drømme og forventninger til de sportslige præstationer. Vi hører jo til højere oppe.. måske helt deroppe hvor det er rigtig sjovt.. gør vi ik? Samtidig er der en forventning til bestyrelsen om, at der ikke må bruges flere penge end der er og der må helst ikke satses økonomisk. De to ting hænger bare ikke altid sammen i 2. Div.. og slet ikke i FREM. Det er en hårfin balance når pengene ikke hænger på træerne. Så længe der ikke dukker nogle guldbarrer op i Valby, så vil det være en evig kamp om at leve op til de sportslige forventninger og holde økonomien i snor.
Tak til Lasse, som i mine øjne ikke kunne have gjort meget mere end han gjorde.
Aarhus F.yren 20:36          
Kender ikke noget til Frem internt, men havde meget gerne set Frem og ikke mindst deres inkarnerede fans i oprykningsspillet i stedet for rigmandsklubben H.I.K
VIF57 05:16          
Virker til at ledelsen/klubben overvurdere sig selv, og smider træner efter træner ud i skuffelse...
Lidt trist for en klub, der har den største tilskuere opbakning i 2 div/Øst-DK.
Den ærlige 08:07          
Lad mig slå fast engang alle .
Lasse det er pure fantasi , du har ikke opbygget noget som helst. Du har afviklet den ene spiller efter den anden ,Du har ikke på noget tidspunkt af udviklings årsager brugt spiller på 1 holdet , dem du dog brugte i din sidste tid (Alain - Gorm) var kun fordi du havde skader og iøvrigt havde jaget 4 ud af truppen lige før de blev låst . Herve ,Ibrahim, Jonas Mads .
Du har givet alt , hvorfor har klubben så ikke er 2 hold , fremfor et 2 hold parret af U19 og overskudspillere fra 1 hold , inden du kom var der masser af 2 hold spiller ,
Du mener ikke at ane utilfredshed , hmm du tabte omklædningsrummet allerede i starten af året .
DU HAR AFVIKLET Og sat os mange år tilbage , dog skal du ikke have hele skylden , Den lille skallet mand der kalder sig sportschef har også en stor del i dette sammenbrud , og jeg vil håbe at klubben skiller sig af med ham også
Dennis Poulsen er jo netop fyret i HB Køge , Lyngby , Roskilde for bla. At bruge for mange penge , det lider klubben under nu , fordi han har hentet nogen spillere der koster , fremfor at bruge egne spillere ,,,
Det var årsagen til spillerflugten lige før 2holds turnering gik igang ..

Jeg tror og håber at nogen redder Frem ud af den suppedas ,
Onsdag 22. maj