Luk

Fremad A-anfører: HB Køge er et skridt op

| NordicBet Liga | 2 kommentarer

Infoboks

Hvidovre IF - HB Køge
NordicBet Liga (22/10)
Oddset 1,92 3,40 3,95
bet365 1,85 3,50 3,75

Fremad Amager-anfører Pierre Larsen anser sit skifte til HB Køge som et skridt op, men han forstår godt, at fansene er skuffede over hans beslutning.

HB Køge annoncerede onsdag, at klubben henter Fremad Amager-anfører Pierre Larsen til sommer, hvor han har kontraktudløb.

26-årige Pierre Larsen har tidligere ytret ønske om at komme i 3F Superligaen, og ambitionerne har sådan set ikke ændret sig for offensivspilleren.

HB Køge, der vil i Superligaen inden for tre år, er dog det helt rigtige match for ham lige nu.

- Ambitionerne om at komme i Superligaen har ikke ændret sig, slet ikke efter jeg har haft et rigtig godt år til halvandet i 1. division, siger Pierre Larsen til bold.dk.

- Men da HB Køge henvendte sig med den pakke, de kunne tilbyde mig, og jeg hørte om deres ideer, plan og ambitioner, sagde min mavefornemmelse, at det var det helt rigtige match.

- Så kan det godt være, at jeg har talt om, at jeg gerne vil i Superligaen, men HB Køge er den helt rigtige klub for mig på nuværende tidspunkt.

- Jeg har samtidig ikke kunnet have den samme tålmodighed og is i maven, fordi jeg skal være far til august. Så det er rart at få fremtiden på plads nu, siger Pierre Larsen.

Ser du dit skifte fra Fremad Amager til HB Køge som et skridt op?

- Ja, det gør jeg. Én ting er, at HB Køge ligger i oprykningsspillet, og vi er med i nedrykningsspillet, men det er egentlig ikke så sigende, for det var meget tæt.

- Men når det kommer til faciliteter, er det et skridt op. Jeg har været ude og se på forholdene, og de er jo super gode.

- De har fået nyt stadion og nye faciliteter, som er et stærkt signal om, at man virkelig går efter at rykke op i Superligaen. Der er virkelig noget at bygge på og store ambitioner.

Forstår skuffede Fremad-fans
Pierre Larsen har været en populær skikkelse i Fremad Amager, hvor han siden i vinter har været anfører, og flere fans udtrykte onsdag deres skuffelse over skiftet på sociale medier.

Kan du forstå, hvis Fremad Amager-fansene er skuffede over at se dig posere med en HB Køge-trøje og skifte til en konkurrent i 1. division?

- Ja, jeg kan sagtens forstå, hvis fansene er ærgerlige over, at jeg ryger til en konkurrent, for det er jo en direkte konkurrent til Fremad Amager lige nu.

- Det er en sjællandsk klub, og begge har ambitioner om at komme i Superligaen. Vi var tæt på med Fremad Amager i første sæson, jeg var her, så jeg kan godt forstå skuffelsen.

- Men det er sådan gamet er, og man kan ikke tilfredsstille alle. Den pakke, som HB Køge kom med, var bare bedre end den, Fremad Amager kunne tilbyde mig. Min egen mavefornemmelse siger mig, at jeg kan komme længst i HB Køge.

Var det ikke en mulighed at blive i Fremad Amager?

- Der har været lidt snak med Fremad Amager, men jeg har også bare haft lyst til at prøve noget nyt efter tre år og komme et sted hen, hvor der måske er lidt mindre udskiftning og lidt mere ro på.

- Men jeg har været rigtig glad for at være i Fremad Amager, det har været tre rigtig gode år med især sindssygt fede pokaloplevelser.

- Jeg vil aldrig glemme, at vi slog Brøndby og FC Midtjylland ud. Det var nogle magiske aftener med sindssygt god opbakning fra lægterne.

- Derudover var det stort at blive anfører og nå 100 kampe for klubben, siger Pierre Larsen.

Glæder sig til Agger og Jacobsen
Til sommer får HB Køge tilgang af Daniel Agger og Lars Jacobsen som trænerteam, og dem glæder Pierre Larsen sig også til at spille under.

Det var dog ikke de to tidligere landsholdskoryfæer, der trak i offensivspilleren.

- Selvfølgelig hev det også i mig, men det var nu egentlig hele pakken, der trak. At trænerne gerne ville have mig, gør jo, at man virkelig gerne vil prøve det af, og det spiller da en rolle i ens beslutning.

- Jeg glæder mig til at blive trænet af to kæmpe personligheder, som har en sindssygt fed tilgang til fodbold, og som også har kæmpe ambitioner som jeg selv har. Det tiltaler mig bare sindssygt meget.

Pierre Larsen har spillet wingback i Fremad Amager, men rykker efter planen tilbage på højrekanten i HB Køge.

- Jeg tror, jeg ryger lidt længere frem, altså på kanten, for det virker ikke som planen, at HB Køge skal spille med wingbacks.

- Jeg har haft et godt år som wingback, men hvis jeg ikke skal tænke så meget på defensive pligter fremover, burde jeg jo kunne blive endnu mere kampafgørende, så det sigter jeg da efter, siger Pierre Larsen med et grin.

Pierre Larsen får en kontrakt på to et halvt år i HB Køge.


Af Sara Margren
Torsdag 21. oktober