Luk

Fremad A-back takker ja til Kenya

| NordicBet Liga | 0 kommentarer
Fremad A-back takker ja til Kenya
Foto: Jesper Poulsen / bold.dk

Infoboks

FC Roskilde - Fremad Amager
NordicBet Liga (06/06)
bet365 2,90 3,60 2,25
NordicBet 2,70 3,45 2,40
Oddset 2,90 3,55 2,30
YouBet 2,70 3,40 2,40

Fremad Amagers Thobias Ndungu har sagt ja tak til at tørne ud for sin fars fødeland Kenya. I første omgang i et par testkampe i september.

24-årige Thobias Ndungu (tidligere Skovgaard, red) tørnede som ungt FC København-talent i perioden fra 2010 til 2011 i alt syv gange ude for de danske U18- og 19-landshold.

Siden har der ikke været bud efter forsvarsspilleren, der nu spiller i 1. divisionsklubben Fremad Amager, men han har til gengæld fået et andet spændende tilbud.

Kenyas forbund har således henvendt sig til både Ndungu og Fremad Amager med henblik på at udtage forsvarsspilleren til to testkampe mod Jordan i september.

- Kenya er min fars hjemland, og jeg har været der et par gange. Jeg har ikke det helt store kendskab til alt dernede, men jeg er selvfølgelig bevidst om mine rødder, og jeg synes, det giver fin mening at spille for dem, siger Ndungu om sine overvejelser til bold.dk og fortsætter:

- Ligesom mange andre er det en stor drøm for mig at spille for Danmark, men jeg fylder 25 år næste gange, så muligheden er nok ved at være løbet ud.

- Jeg har brugt lidt tid til at tænke over det, og jeg har takket ja. Jeg tager i hvert fald helt sikkert derned i september og er med i de to testkampe, som jo ikke er bindende.

- Men der er African Nations Cup i 2019 og en VM-kval, der starter i 2020, og begge dele ville være spændende oplevelser at være med til.

Ndungu erkender, at han starter lidt på bar bund i forhold til Kenyas A-landshold.

- Jeg ved, at Victor Wanyama er anfører, og så ved jeg fra min tid i Norge, at Lillestrøm har en keeper (Arnold Origi, red), der har spillet for dem også.

- Men ellers er det umiddelbart en blandet landhandel med spillere fra den bedste kenyanske række og nogen fra den belgiske 1. division. Jeg må selv derned og opleve niveauet, før jeg kan sige så meget om det, tror jeg, siger Ndungu.

Kenya er nummer 84 på FIFA's verdensrangliste. De er ude af den nuværende VM-kval efter et samlet 2-1-nederlag til Kap Verde. Det er aldrig lykkedes at komme med til en VM-slutrunde, men de har til gengæld fem gange været med til African Cup of Nations.

mikael@bold.dk


Af Mikael Blond
Torsdag 4. juni
Onsdag 3. juni