Luk

Fremad Amager-ejer: God fremgang efter køb

| 1. Division | 9 kommentarer

Infoboks

Fremad Amager - SønderjyskE
Sydbank Pokalen (10/02)
Oddset 4,90 3,80 1,70

Ejerne i Fremad Amager har oplevet god fremgang i klubben, og den fremgang ligger blandt andet til grund for ejernes opkøb af bulgarske Botev Plovdiv, som torsdag hentede Fremad Amagers træner.

Fremad Amager måtte torsdag sige farvel til træner Azrudin Valentic og Christian Tiritiello fra staben, da begge er blevet ansat i den bulgarske klub Botev Plovdiv.

Den klub er blevet overtaget af selskabet SCP Waterfront, som efter gode erfaringer i Fremad Amager tog næste skridt i målsætningen om at tilføje en ny klub til porteføljen, fortæller hovedaktionæren hos SCP Waterfront.

- Lige siden ejerkredsen startede denne rejse med Fremad Amager i 2018, har vi sideløbende fokuseret på selve strukturen i vores strategi om ejerskab af flere fodboldklubber i Europa. Vi har analyseret meget på næste led i vores strategi, da vi har oplevet en god fremgang i Fremad Amager indenfor de første to og et halvt år.

- Som en del af næste trin i strategien har vi forhandlet med den bulgarske klub, Botev Plovdiv, om en overtagelse af aktiemajoriteten og dette er nu faldet på plads, fortæller hovedaktionær i SCP Waterfront, Anton Zingarevich, i en pressemeddelelse.

Fremad Amager blev overtaget af SCP Waterfront i maj 2018 og har i de to sæsoner opnået en femte- og en fjerdeplads. I denne sæson overvintrer klubben på femtepladsen.


Af Jonas Dalgård

9 kommentarer

Allan FA 09:07          
Sær udmelding. Jeg er enig, hvis han henviser til strukturen omkring klubben, hvor alt foregår langt mere professionelt i forhold til sponsorer, kampafvikling osv. Vi har også fået lysanlæg og ungdomsafdelingen er blevet genetableret.

Men resultaterne er altså kun bedre på papiret. Det er rigtigt at man i denne sæson umiddelbart ligger ok som nr. 5 og er i pokalkvartfinalen. Men en 5. plads i sig selv er vel skuffende, når man har som erklæret mål at rykke op. Desuden er det med røven i vandskorpen, uendelig langt op til oprykningspladserne og kun to point ned til nr. 9. Faktisk skal man levere fra kamp 1 her i foråret for at undgå nedrykningsspil, af de seks sidste kampe er to ude mod Silkeborg og Esbjerg.

Og pokalkvartfinalen skyldes lodtrækningsheld (B1908, Holbæk og Hedensted) og en enkel fin præstation med en god portion held mod Brøndby.

Det er også rigtigt at man på papiret sluttede på den bedste placering i mange år sidste sæson, men man var aldrig i nærheden af oprykning, hvor man indtil sidste spillerunde kæmpede med sæsonen før. Og hvis det ikke var for et megaærgerligt tåbeligt nederlag på 4-3 i en fantastisk kamp, hvor man forærede Silkeborg tre af deres mål, så havde man taget Lyngbys playoffplads, der førte til oprykning.

Så ja, organisatorisk fremgang, men sportsligt har det alt i alt været skuffende på trods af store lyspunkter.

Og så den her historie, puha. Jeg har ellers været positivt stemt overfor ejerskabet på trods af sund skepsis mod udenlandske ejere. De har investeret så fint i alt omkring klubben og det har virket meget bæredygtigt. Folk ævler løs om underskuddet, men det skyldes investering i administration og ungdomsafdeling også, ikke kun i spillere for at jage resultater på kort sigt. Dette opkøb og specielt rygterne om at tre spillere skal sendes med lugter af noget ubehageligt. Jeg har det fint med Valentic ryger, dygtig træner, men han virkede ikke til at klikke med truppen, for distanceret og intellektuel, så nyt blod er fint der. Men hvis spillere skal rykkes rundt på må og få, så klinger alle ord om bæredygtig udvikling af hele klubben pludselig meget hult.
BKF 09:46          
Men hvis spillere skal rykkes rundt på må og få, så klinger alle ord om bæredygtig udvikling af hele klubben pludselig meget hult.
Nu er du sikkert træt i hovedet af at skulle forholde dig til fodboldromantikere som ikke har yderligere tilhørsforhold til klubben som kloger sig - men Allan; Er det ikke lidt det man må betale for som fan, når man er ejet af Solamito og Waterfront?

Det kan vel ikke komme totalt bag på jer, at de rykker rundt på deres aktiver som de vil, måske også uden at den sportslige del af klubben bliver rådført?
Pao 10:02          
Folk ævler løs om underskuddet, men det skyldes investering i administration og ungdomsafdeling også, ikke kun i spillere for at jage resultater på kort sigt.

men det er stadig 2 gange 25Mio de haft i underskud - et par kontoransatte og et par træner i ungdommen er vel næppe dem der trækker de beløb derop
Allan FA 10:13          
Ved jeg af god grund ikke noget indgående om, men vi har ansat en mængde administrerende direktører og oprettet ungdomsafdeling med adskillige fastansatte trænere.

I forhold til afgivelse af kontrol, så har jeg langt hen af vejen haft den absurde oplevelse at vores nyeste internationale ejere har haft langt mere respekt og forståelse for klubbens historie og dna end mange tidligere mere lokale. Vi har eksempelvis haft langt flere amagerkanere på holdet og for første gang i 10-15 år har et par spillere fra egen ungdomsafdeling fået debut.
Allan FA 10:14          
Og Frem har da ikke meget mere egenkontrol, blot fattigere ejere. Hvordan hænger Rielsigningen sammen med de romantiske idealer?
BKF 10:56          
Nu var det i udgangspunktet dig, der brokkede dig over, at man bare uden videre kunne rykke træner og spillere op fra klub til klub.

Min undren gik egentlig bare på, hvordan man pluslig kunne det kunne komme bag på jer at virksomheden der ejer klubben, rent faktisk kunne agere som de har lyst til, uanfægtet hvilke målsætninger, der ellers ligger hos andre dele af klubben (1.holdet, fans mv).

Jeg tænker bare, at man ligger som man har redt. Det var min pointe.

Jeg må indrømme, jeg synes du søger efter lighedspunkter mellem vore klubber. Du påpeger selv vi er fattigere og idet vi ikke er opkøbt af udlandske investorer, er der heller ikke udsigt en ændring af økonomien i en nær fremtid.
LFC279 12:39          
Af de 3 spillere Valli tager med til Bulgarien, er det kun Mario jeg kommer til at savne. Reda er og har altid været alt for svingende i sine præstationer, og med Kevin er det det samme, alt for svingende præstationer og med Caka og Maxime er vi godt dækket ind der, og Bay kan jo osse spille der.
Onsdag 27. januar
Tirsdag 26. januar