Luk

Fremad Amager henter FCN-talent

| 1. Division | 9 kommentarer

Infoboks

FC Nordsjælland - Viborg FF
Superligaen Grundspil (18/07)
Oddset 1,77 3,80 4,30

Torsdag har Fremad Amager meddelt, at de har hentet 19-årige Christoffer Palm til klubben fra FC Nordsjælland.

Fremad Amager står overfor en stor udskiftning til sommer, hvor flere spillere forlader Amager, men torsdag har de fået en ny indflytter på plads.

De har nemlig hentet 19-årige Christoffer Palm fra FC Nordsjælland, og han har fået en kontrakt frem til 2024.

- Vi er stolte over at kunne tiltrække så stort et talent som Palm hos FC Nordsjælland, som er blandt de bedste klubber i Danmark til at udvikle deres talenter. Han har en god teknik med et godt blik for spillet og har masser af power i sit spil både med og uden bold. 

- Det er en spændende spillertilgang og endnu en tilføjelse med et skandinavisk præg til truppen. Vi glæder os til at få ham ind i truppen fra opstarten i juni måned, udtaler Jacob 'Gaxe' Gregersen til klubbens egen hjemmeside.

Christoffer Palm har været en del af FCN's ungdomsafdeling i mere end seks år ifølge Fremad Amager, men midtbanespilleren nåede ikke at få debut i 3F Superligaen.


Af Raymund Nelausen

9 kommentarer

Stankovic 19:42          
Vejen for de danske talenter i FCN er jo desværre også blevet noget længere efter, at man begyndte at hive afrikanske ungdomsspillere til Danmark.
Kroesus 20:04          
Det er jeg ikke enig i. Intern konkurrence giver motivation til at blive bedre.
Forhammeren 20:10          
Ikke en stor tillidserklæring til FAs akademi.

Lidt groft måske men en signing som en feederklub vil lave
Afløseren 21:56          
@Stankovic
Jeg kan godt forstå hvorfor du skriver, som du gør, men det er noget af en overfortolkning du kommer med, synes jeg.

Det er korrekt, at FCN får en håndfuld spillere om året fra RTD akademiet i Ghana, men der kommer også en håndfuld fra det øvrige Europa. Schjelderup og Moutaz (Norge), Walta, Mietinen, Stjopin (Finland), Svensson, Dickman (Sverige) for bare at nævne nogle af dem, der er registreret på u17 og u19.

Talenterne fra Afrika har en tendens til at løbe med meget af opmærksomheden. Dels fordi de ofte er på et højt teknisk niveau, og dels fordi de har nogle kompetencer, som gør dem meget synlige i kampene, men der er en masse spændende danskere på vej frem også. Her kan man måske nævne;

Bredahl
Zidan
Jensen-Abbew
Lucas Bøje
Andreas Garly
Hector Højbjerre

Jeg tror, at den internationale konkurrence er godt for de unge drenge - danske såvel som internationale. Der er vel heller intet galt i, at Palm får en fuldtidskontrakt hos Fremad Amager?
Hvis han ikke er god nok til FCN, så skal han selvfølgelig videre.
Slettet(581021212205) 08:19          
Vejen for de danske talenter i FCN er jo desværre også blevet noget længere efter, at man begyndte at hive afrikanske ungdomsspillere til Danmark.
Det er nu ikke korrekt.

FCN er den klub der leverer flest spillere til de danske ungdomslandshold. FCN ligger suverænt i top, når det gælder spilletid til unge spillere. FCN ligger konstant i top, når det gælder spilletid til unge danske spillere.

Holdt man op med at hente afrikanske spillere (af hvilke der pt. er 6 i FCN´s trup) ville der jo ikke lige pludselig poppe ekstra seks danske spillere op. Tværtimod er konkurrencen fra de afrikanske spillere med til at skærpe de danske spillere.

Den korteste vej til spilletid for et dansk talent er og bliver FCN - i hvert fald såfremt talentet er stort nok.
Ikke en stor tillidserklæring til FAs akademi.

Lidt groft måske men en signing som en feederklub vil lave
I givet fald er alt under top-6 i DK jo feederklubber. FCN er , og har i flere år været, den største leverandør af spillere til de danske divisioner - se listen nedenstående. Jeg har en gang fået fortalt, at den klub der ligger nr. 2, skulle have under halvt så mange spillere der er fortsat i divisionerne. Det er derfor naturligt, at endnu et talent fra FCN´s akademi rykker til en divisionsklub.

Listen over tidligere ungdomsspillere fra FCN der ser således ud:

Roskilde KFUM: Gustav Harløv, Frederik Munck, Thomas Gall,
B93: Souhaib Dhaflaoui, Mikkel Mouritzen, Benjamin Lund
FC Roskilde: Phillip Rasmussen, Andreas Chabert, Casper Rasmussen, Daniel Segev Jørgensen
Holbæk: Mikkel Jensen
Skovshoved: Niclas Rohde, Seejou King, Anders Junge
Hillerød: Maksym Fitel, Lucas Bøje-Larsen, Marc Bredal
VSK Århus: Rasmus From
HIK: Victor Lorentzen, Mathias Mejer Knudsen, Oscar Angus
AB: Oliver Thorup
Nykøbing FC: Kristian Lindberg, Jannich Storch
BK Frem: Matthias Jørgensen
Avarta: Simon Ustrup, Niklas Kristiansen
Dalum: Jonathan Kjær
Kolding: Marcus Gudmann
HB Køge: Jacob Johansson, Lasse Petry, Mark Gundelach, Magnus Wörtz
Helsingør: Lucas Haren, Frederik Christensen, Niclas Mouritzen
Esbjerg: Nicklas Strunck, Victor Tranberg,
Vendsyssel: Søren Henriksen
Lyngby: Mathias Hebo, Pascal Gregor, Kasper Jørgensen
AC Horsens: Bjarke Jacobsen
Brøndby: Andreas Maxsø
FC Midtjylland: Jesper Hansen
FCK: Victor Nelsson,
FCN: 12 spillere
Ialt 58 spillere (ikke indregnet tidligere RTD-spillere)

Udland: David Jensen – New York Red Bulls, Jores Okore - Changun Yatai, Oguz Han Aynouglu Balikeisirspor, Emil Berggren – Geuther Fürth, Philip Zinkernagel – Watford, Marcus Ingvartsen Union Berlin, Emiliano Marcondes – Brentford, Runar Alex Runarsson – Arsenal, Emre Mor – Celta Vigo, Mathias Jensen Brentford, Mikkel Song Hansen – Hartford Hawks, Andreas Skovgaard – Örebro, Abdul Mumin – Vitorie Guimaraes, Mikkel Damsgaard – Sampdoria, Andreas Skov Olsen – Bologna, Nikolai Baden Frederiksen – Tirol, Noah Crone – Lecce Primavera.
I alt 17 spillere.
Frank8 08:24          
FA, drop akademi tanken. Spild af tid og energi, når I alligevel henter unge "talenter" fra andre klubber til divisionsholdet. Unge talenter med ambitioner, bør følgelig holde sig langt væk fra FA akademi.
Slettet(581021212205) 08:29          
FA, drop akademi tanken. Spild af tid og energi, når I alligevel henter unge "talenter" fra andre klubber til divisionsholdet. Unge talenter med ambitioner, bør følgelig holde sig langt væk fra FA akademi.
Ser man på klubber højere op i systemet, så har de jo også akademier, men henter også spillere udefra. Her er forskellen jo blot at de køber spillere udefra. Skulle klubber i Superligaen så også droppe at have akademier.

Nu står der en spiller der lige akkurat ikke er dygtig nok - i hvert fald i øjeblikket - til blive en del af FCN´s superligatrup. Han har 6 ungdomslandskampe bag sig og er utvivlsomt en dygtig spiller. Skulle Fremad Amager så lade være med at hente ham? Er det lig med, at Fremad Amager ikke satser på egne talenter?
Søndag 20. juni