Luk

Fremad Valby henter ex-KB-topscorer i Ishøj

| Danmarksserien | kommentarer

Infoboks

Danmarksserie-klubben Fremad Valby har sikret sig Cömert Ağa Öcal, der senest har været i Ishøj IF. Tidligere har Öcal blandt andet været i KB, hvor han i en periode var topscorer. 

Du kan læse artiklen på LigaBold.dk - eller herunder.

Fremad Valby går et hårdt forår i møde i Danmarksserien Pulje 1, hvor holdet skal forsøge at undgå nedrykning. I øjeblikket er holdet sidst i puljen med ni point efter 12 kampe.

Nu har klubben dog fået en ung og hurtig kantspiller til klubben, der trods sine 21 år har prøvet lidt af hvert.

Cömert Ağa Öcal er ny spiller i Fremad Valby, og han har senest været tilknyttet Ishøj IF. Opholdet i Ishøj blev ikke den store succes for Öcal grundet manglende spilletid, og det er også grunden til, at han har valgt at skifte til Fremad Valby siger kantspilleren til LigaBold.dk.

- Det var meningen, at efter jeg havde været i HIK i en periode, at jeg skulle vise med frem i Danmarksserien for at komme op i de højere rækker igen, og så var Ishøj oplagt for mig at spille for. 

- Holdet ligger jo i Danmarksserien, og det er kun en række under 2. division, men det var ret hårdt for mig i Ishøj. Jeg spillede ikke for dem. Så det var fra at være den her unge spiller med et vanvittigt potentiale til at ramme en mur. Der var et tidspunkt, hvor jeg tænkte, at det her kan jeg ikke mere, og jeg ville til et andet sted.

- Det var hårdt for mig, da jeg spillede ikke fodbold, og derfor kunne jeg ikke vise mig frem til de højere rækker. Det første skridt til et problem er at erkende, hvad problemet er, så jeg er skiftet til Fremad Valby, da der er nogle trænere, som tror på mig specielt Henrik Gundersen (Fremad Valby-cheftræner, red.) og Nick Pedersen (Fremad Valby-assistenttræner), og derfra er det bare gået opad, siger Cömert Ağa Öcal til LigaBold.dk.

Fik du at vide, hvorfor du ikke skulle spille i Ishøj?

- Der var hård konkurrence og en masse offensive spillere. Det var ikke fordi, Erdo (Ishøj-cheftræner Erdogan Aslan, red.) sagde, at jeg ikke skulle spille. Der var bare hård konkurrence, og jeg respekterer selvfølgelig hans beslutning om at bruge de andre kanter. 

- Som ung spiller bliver man bare også nødt til at spille, for jeg vil gerne vise med frem til de højere rækker, og det giver kun mening at gøre et sted, hvor jeg får spilletid.

Kantspilleren er glad for at være i Fremad Valby, hvor han faktisk ser det som ære at repræsentere klubben.

- Jeg er glad for at være i Fremad Valby i øjeblikket, og jeg er tilfreds med det, som der er sket. Jeg er virkelig glad her, og for mig vil det være godt at fortsætte i Fremad Valby. Det er en ære at være her. 

- For mig er Danmarksserien den bedste række at vise mig frem til de højere rækker og fodboldens verden. Henrik Gundersen, Nick Pedersen, bestyrelsen og mine nye holdkammerater har alle givet mig en god velkomst, og det er et af de hold, som jeg har kendt til, siden jeg var barn.

- Da jeg var barn og voksede op i Albertslund på Vestegnen, der var det meget Brøndby og ikke så meget dansk fodbold. Det var det mere Premier League, men Fremad Valby var et af de hold, som jeg kendte. 

- Jeg ser det som en stor ære at være i klubben, og vi kan forhåbentlig blande os i midten af tabellen og skabe et godt hold til fremtiden.

Ophold i Tyrkiet og KB

Cömert Ağa Öcal var som helt ung en del af Brøndby IF, AB, Vallensbæk IF og Boldklubben Frem, inden han tog til KB som 15-16-årig.

Efter tiden i KB stod den på et ophold i tyrkiske Konyaspor på klubbens U21-hold, og det var han i næsten et halvt år. Det var en hård tid væk fra vante omgivelser, siger han.

Efterfølgende kom han til Danmark igen og har siden hen spillet for KB i Københavnsserien og Fremad Amager U19- og andethold. Derudover havde en kort prøvetræningsperiode i HIK, inden han drog til Ishøj IF i sommer. 

I KB var han i en periode topscorer for mandskabet i Københavnsserien og udviklede sig meget som spiller, husker Öcal.

- Dengang jeg spillede i KB i U16, der blev jeg rykket op til U17 i FCK under Jacob Neestrup til en slags prøvetræning. Der fik jeg at vide, at der var for hård konkurrence, og jeg skulle se, om jeg kunne finde et andet sted. Jeg valgte så Konyaspor i Tyrkiet, som lå i U21 Süper Lig. 

- Der var der en masse papirarbejde, der var rod med, og så tog jeg tilbage og skulle starte helt om igen, og jeg valgte så at spille i KB under min gamle træner Kenn Rye Andersen. Så var det meningen, at jeg skulle komme op på et højere niveau, og så valgte jeg Fremad Amager U19, hvor jeg gerne ville spille under Mohammed Abdalas.

- Det blev til, at jeg skulle hjælpe andetholdet, og der blev jeg en del af holdet sammen med Lars Brandt og Nick Pedersen, som er i Fremad Valby i øjeblikket, og så var jeg i HIK i en sommerperiode, hvor jeg fik at vide, at jeg skulle vise mig frem og have noget på CV'et, inden jeg kunne komme i betragtning.

Stort potentiale

Nu skal Cömert Ağa Öcal hjælpe Fremad Valby med at sikre en ny sæson i Danmarksserien. Han synes, at holdet har vist lovende takter, og der venter mandskabet en god fremtid, vurderer den nye Fremad Valby-spiller. 

Cömert Ağa Öcal har allerede spillet tre kampe for Fremad Valby i Danmarksserien Pulje 1, og her er det blevet til to mål for kantspilleren.

- Hvis man kigger på resultaterne, så synes jeg ikke, at det afspejler, hvordan vi har spillet. Vi førte 2-0 med et hold som Karlslunde, og så tabte vi i anden halvleg og kampen med 3-5. Mod Frederikssund scorede vi til 2-1, hvor jeg scorede til 2-1, men der blev vinket offside, men der så vi så senere, at der ikke var offside på målet.

- Så scorede de efterfølgende til 3-1. Vi vandt så over Tårnby. Så det har været nogle rigtig gode kampe, hvor vi har spillet godt, og jeg synes, at der er et stort potentiale, og forhåbentlig kan vi blande os i midten af tabellen og danne et godt hold til fremtiden, siger Cömert Ağa Öcal til LigaBold.dk.

Fremad Valby skal næste gang i aktion i Danmarksserien Pulje 1 mod KFUM lørdag 17. april klokken 12.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.


Af Anders Jensen
Søndag 16. maj