Luk

Frenderup drømmer om Trinidad-fremtid

| Venskabskampe | 0 kommentarer

Infoboks

Nicklas Frenderup var for nylig med Trinidad og Tobagos landshold for første gang. Nu drømmer han om at blive en fast del af landsholdet, som består af nogle ganske hårde gutter.

Den 25-årige målmand Nicklas Frenderup fik for nylig en af de helt store drømme opfyldt.

Danskeren, som har en dansk far og en mor fra Trinidad og Tobago, var nemlig med Trinidad og Tobagos landshold for første gang.

Holdet skulle spille en venskabskamp mod Iran, men desværre gjorde et aflyst fly, at han blev forsinket og kun nåede at træne med holdet en enkelt gang. Det blev heller ikke til spilletid mod Iran.

Selvom det ærgrer Frenderup, så var det en fed oplevelse.

- Det var godt nok stort. Jeg var utrolig glad for at være med. Det er jo en stor ting, siger målmanden til bold.dk.

Lang tids kontakt
Kontakten til landsholdet startede så småt for tre år siden, da Frenderups onkel tog kontakt til en videomand omkring landsholdet, hvorefter målmanden sendte dem nogle videoer med sig selv i aktion.

- Jeg hørte ikke noget i lang tid, men i marts ringede træneren til mig, efter han havde set nogle af mine kampe. Han sagde, at de godt kunne bruge mig og spurgte, om det var noget, jeg havde lyst til.

Det var det i den grad, og herfra startede der en lang proces med et få et pas fra Trinidad og Tobago. Det tog godt et halvt års tid, men det var det værd.

- Jeg fik mit pas i slutningen af oktober. Jeg var også inviteret til kampen mod Thailand (den 14. oktober, red.), men der nåede mit pas desværre ikke at blive klar.

- Det var besværligt, men vi fandt ud af det til sidst, så det var dejligt, siger Nicklas Frenderup.

Stor ambition og motivation
Målmanden, der i de seneste år har spillet i Norge, lægger ikke skjul på, at han drømmer om at bide sig fast på landsholdet.

- Det er en kæmpe, kæmpe ambition og motivation. De har en slags Nations League med sydamerikanske hold, som kommer til februar og marts. Træneren sagde, at jeg kommer til at spille der, så det glæder jeg mig meget til.

Frenderup er klar over, at han ikke bare vader ind på holdet, men han tror på sine egne evner.

- De har to målmænd, der spiller på tophold i ligaen i Trinidad, som også er fuldtidsprofessionel. Det er ikke, fordi de er dårlige, men jeg synes selv, at jeg er en bedre og mere moderne målmand.

I de seneste kampe har Marvin Phillip stået på kassen for landsholdet. Han har 64 landskampe på CV'et og spiller til daglig i Central FC i hjemlandet.

- Han er 34 år, så han er en rutineret fætter. De ved, hvad de får med ham, og de har kun set mig til én træning og i nogle kampe på video, siger Frenderup, som mener, han efterlod et godt indtryk i den korte tid med holdet.

- Jeg faldt slet ikke igennem. Jeg synes, jeg var godt med.

Professionelle forhold og hårde typer
Trinidad og Tobago har den tidligere Swansea-spiller Dennis Lawrence som landstræner, og med ham som drivkraft er der blevet skabt gode forhold for nationalmandskabet.

- Han prøver at gøre det meget professionelt. Selvfølgelig er der nogle ting, som kan blive bedre, men jeg synes, det var meget professionelt - i hvert fald mere end de klubber, jeg har været i. Jeg kan ikke klage over noget.

- Man boede godt, og der var styr på sikkerheden. Jeg havde min egen tolk, der hentede mig i lufthavnen, og jeg havde min egen chauffør, hvis jeg skulle noget. Det var styr på alt, siger Frenderup.

Målmanden lægger ikke skjul på, at der hersker en noget anderledes kultur blandt spillerne på landsholdet, end han har været vant til i Danmark og Norge.

- Nogle af dem snakker spansk, men det er jo en engelsk koloni, så det går meget på et gebrokkent gangster-engelsk. Så det er lidt svært at forstå. Mange af dem kommer fra ghetto-områder, så det er nogle hårde drenge, siger Frenderup med et grin.

- Der er no mercy, så det skal man lige vænne sig til. Men de tog godt imod mig, så det var jeg glad for, siger han.

Trinidad og Tobago ligger nummer 93 på FIFA's verdensrangliste.

anton@bold.dk


Af Anton Græsdal Maajen
Tirsdag 19. januar