Luk

Frendrup matchvinder i tillægstiden mod OB

| 3F Superliga | 36 kommentarer

Infoboks

Brøndby IF - OB 2-1
Superligaen Grundspil
8' 0-1 Mads Frøkjær-Jensen
20' 1-1 Mikael Uhre
90' 2-1 Morten Frendrup

Brøndby IF vandt med 2-1 i 3F Superligaen over OB til allersidst i en intens og lige duel på hjemmebane efter mål af Morten Frendrup.

Søndag aften var Brøndby IF på jagt efter fjerde sejr på stribe i 3F Superligaen, da OB kom på besøg.

Inden opgøret var der fem points forskel imellem de to klubber, så for gæsterne handlede det om at hale ind på hjemmeholdet for at kæmpe sig ind i den forjættede top seks, som Brøndby IF lige netop var inden før kampen.

Brøndby-dominans, men få afgørende chancer til de to hold i første halvleg

Det var hjemmeholdet fra Brøndby IF, som startede bedst, men det var OB, der kom foran på et reelt mønsterangreb.

En kontra blev kørt af Emmanuel Sabbi, som fandt Jeppe Tverskov i dybden, der fra baglinjen lagde den fladt indover til en fremstormende Mads Frøkjær, der bare satte indersiden på bolden, og så gik den i netmaskerne bag Mads Hermansen til 1-0.

Det slog imidlertid ikke hjemmeholdet ud af kurs, som fortsatte med at have bolden og efter 20 minutter fik de så også udlignet til 1-1 ved Mikael Uhre, som startede igen efter at have siddet over i sidste runde.

En indlæg fra venstre side fik Alexander Juel Andersen halvt clearet, men returen var BIF's målsluger hurtigst over, da Uhre hoppede højest og pandede bolden over i det lange hjørne.

Dermed 1-1 efter bare 20 minutter.

Det kneb lidt mere for holdene at skabe de store chancer herefter, men kampen manglede ikke intensitet.

Hjemmeholdet sad på det meste halvlegen ud, men nogle afgørende chancer blev det ikke til flere af, og derfor gik holdene til pausen med 1-1.

OB bedst lige efter pausen – men så bølgede det frem og tilbage

Efter pauseteen kom OB klart bedst ud, og de dominerede både boldbesiddelsen og chancerne.

Tverskov, Sabbi og Aron Thrandarson havde alle flere fine aktioner og gode forsøg mod Brøndby-målet, men Hermansen tog godt fra mellem stængerne.

Langsomt, men sikkert, kom hjemmeholdet så bedre ind i opgøret, og Uhre havde et fint forsøg på kanten af feltet efter ti minutters spil i anden halvleg.

Kampen var på vippen midt i anden halvleg, hvor begge hold virkelig bød sig til og var tæt på at overtage initiativet.

Ingen af dem gav sig dog, så det bølgede godt frem og tilbage – Thrandarson havde en mulighed i den ene ende, hvorefter indskiftede Andreas Bruus havde et hovedstød i den anden.

Tæt til det sidste, men hjemmeholdet trak det længste strå

Med et kvarter igen begyndte OB nok engang at spille sig til chancer. Først havde målscoreren Frøkjær en god mulighed igen fra distancen og flere gange fangede OB hjemmeholdet i en omstilling på vej frem ad banen – men målet udeblev.

Til allersidst kom der så alligevel et mål i kampens tillægstid - og det til hjemmeholdet. 

Morten Frendrup scorede således sit bare andet Superligamål i karrieren, da han fulgte op på et kikset saksespark af Andrija Pavlovic og køligt lagde bolden ud langs højre stolpe med indersiden. 

Dermed vandt hjemmeholdet en tæt kamp til allersidst med 2-1. 

Det bringer BIF op på femtepladsen i tabellen, hvor de passerer Silkeborg, som senere søndag tager imod FC København på hjemmebane. 

OB bliver på ottendepladsen og har nu seks point op til top seks. 


Af Kristoffer Lind Pedersen
Tirsdag 7. december