Luk

Fri Peter S: Har ikke et andet job på vej

| 3F Superliga | 8 kommentarer

Infoboks

OB - Randers FC
Sydbank Pokalen (12/12)
bet365 2,30 3,75 2,70
OB
Hobro
3F Superliga
Peter Sørensen

Peter Sørensen fortæller til bold.dk, at afskeden med Hobro ikke skyldes, at han har et andet job i hånden. Beslutningen er truffet, fordi projektet i Hobro har ændret sig over de sidste to år.

Fredag kom en noget overraskende melding fra 1. divisionsklubben Hobro, da cheftræner Peter Sørensen ikke længere står med ansvaret.

Den 47-årige fodboldtræner fortæller til bold.dk, at han torsdag meddelte Hobro IK's bestyrelsesformand om sin opsigelse, og i samme omgang tilbød han at fortsætte sæsonen ud, men bestyrelsen valgte at fritstille Sørensen med det samme.

- Jeg sagde op og lagde op til, at jeg godt kunne fortsætte sæsonen ud, hvis Hobro ønskede det, men som vi står nu, er vi enige om, at det kan være et godt tidspunkt for en ny træner at komme ind og tage over, siger han og tilføjer:

- Det har jeg forståelse for, ligesom Hobro har forståelse for, at jeg har villet stoppe.

- Grunden til, at jeg kunne fortsætte sæsonen ud, var, at klubben kunne have god tid til at forberede sig på at finde den rette træner i god tid. Samtidig synes jeg det var oplagt at gøre det nu, fordi vi er langt fra både op- og nedrykning.

- Det er et godt tidspunkt at sætte en træner ind, der har et mere langsigtet perspektiv, og som helt og aldeles kan være i sync med klubbens strategi, som klubben har valgt og ført ud i løbet af det sidste halve år.

Peter Sørensen har været Hobro-træner siden februar 2019.

Har ikke et nyt job på bedding

Fredag står Peter Sørensen altså uden et job, men hans opsigelse er ikke faldet, fordi han har et nyt job på hånden, og han afviser, at bruddet med Hobro har noget at gøre med et ledigt trænerjob i Superligaen.

Har du noget andet på bedding?

- Nej, det har jeg ikke. Det er ikke sådan, at jeg siger op i Hobro for at tage et job i Superligaen eller et job i en konkurrerende klub. Det er det ikke. Det er fuldstændig åbent og udramatisk, at jeg har syntes, at tiden var inde til at tage konsekvensen af, at projektet i Hobro er anderledes, end det var for to år siden, siger han.

I Superligaen leder OB efter en cheftræner?

- Det har ingen sammenhæng.

Kunne det være interessant?

- Jeg har ikke lyst til at tale om andet end Hobro i dag. Det er en stor beslutning, for når man er træner i en klub i toppen af fodbold, så er det ikke kun et job. Det er også hjerteblod og rigtig, rigtig mange timer om dagen, hvor man ikke koncentrerer sig om ret meget andet end sin klub. Der sker ikke ret meget andet uden, man har sin klub i baghovedet, og sådan har det også været indtil for ganske få timer siden.

- Så nu skal jeg lige sunde mig, for det er en stor beslutning, og så må man se, hvad fremtiden bringer. Men jeg har ikke truffet denne beslutning, fordi der er noget konkret, jeg hellere vil eller skal.

- Jeg har haft en hård sidste tid i Hobro

Peter Sørensen var fredag mærket af bruddet med Hobro, som han altså reddede en ny sæson i Superligaen i 2019, inden han og holdet rykkede ud i 2020.

Men siden nedrykningen fra Superligaen har projektet ændret sig i Hobro, hvor der særligt er rettet fokus mod talentudviklingen.

Det har Peter Sørensen ikke kunnet se sig selv i, og derfor har han haft lange overvejelser, der nu har ført til beslutningen om et stop.

- Den nedrykning har fået konsekvenser for, hvordan Hobros konkurrence-situation er og hvordan en nysammensat bestyrelses strategi er for klubbens drift fremadrettet.

- Det er fuldstændig i orden, men det er bare noget andet, end det jeg gik ind i, og derfor tror jeg også det er godt, at en ny cheftræner kommer ind og kan omfavne det på længere sigt.

- Hobro har i mange år haft en fantastisk evne til at være i det bedste selskab på trods af ringe forudsætninger for det. Det har jeg en kæmpe respekt for, og det har været en fornøjelse at være en del af, men forudsætningerne for at være med i det bedste selskab er for mig at se endnu vanskeligere, som fodbolddanmark ser ud i dag.

- Jeg har tænkt over det igennem længere tid, hvordan jeg skulle være i det her. Det er nødvendigt, at man som cheftræner er fuldstændig i sync med strategi og beslutninger, så man altid kan tage på sig og stå på ansvar for, at man kan leve op til de målsætninger, der bliver sat. Det synes jeg, at betingelserne har været svære for.

- Jeg har haft mange overvejelser, for jeg kan godt lide at være fodboldtræner og træne unge og ældre for den sags skyld, men jeg har haft det hårdt i den sidste tid – måske i virkeligheden siden nedrykningen, og nu synes jeg, at tiden kunne være den rette til, at jeg trak mig tilbage.

- Vi er et sted, hvor vi ikke kunne sejle skibet i havn, og vi er ikke så meget ude af kurs, at vi rykker ned, og det har bestyrelsen været enig med mig i.

Peter Sørensen har tidligere været cheftræner i Silkeborg, Fredericia, HamKam, AGF og assistent i Vejle.


Af Jonas Dalgård
Tirsdag 7. december
Mandag 6. december
Zanka-kritik: FCK er blevet for undskyldende
17:02
Investorer tilføjer tocifret millionbeløb til B.93
17:00
Tre danskere på banen i Jong Ajax-sejr
17:00
Chelsea Football Club
16:59
Jon Dahl er tvetydig om skifte: Har ambitioner
16:59
FCK og AGF straffes for røg og pyroteknik
16:59
Glen R. tager over i Genk: Ikke intentionen
16:58
FCK og AGF straffes for røg og pyroteknik
16:55
FCM straffes for ølkast - BIF for pyroteknik
16:54
Investorer tilføjer tocifret millionbeløb til B.93
16:53
Arsenal - Hit Me With Your Best Shot!
16:51
Arsenal - Hit Me With Your Best Shot!
16:50
Man United-tråden
16:48
Colombiansk kamp granskes for matchfixing
16:41
Riis og Iversen får ny chef fra League 1
16:41
Kulusevski opereret og ude i syv dage
16:41
FCM straffes for ølkast - BIF for pyroteknik
16:41
FCK - Nej til CS´ ytringer mod andre etniciteter.
16:39
FCK - Nej til CS´ ytringer mod andre etniciteter.
16:38
FCM straffes for ølkast - BIF for pyroteknik
16:37
Rygtetid: Chelsea tæt på AC-konkurrent
16:33
Bellingham slipper med bøde for dommer-kritik
16:33
Bekræftet: SIF forlænger med hele fire mand
16:31
BIF har bedste bane i SL - FCK i bunden
16:27
FC Nordsjælland - I krise
16:25