Luk

Friis med svære valg: Flere spillere på kontoret

| 3F Superliga | 8 kommentarer

Infoboks

FC København - Lyngby
Superligaen Grundspil (01/11)
Bet25 1,26 6,00 11,00
bet365 1,33 5,00 8,50

AaB's cheftræner Jacob Friis har alle spillere til rådighed forud for søndagens kamp mod FCK, og derfor må han give flere spillere en ærgerlig besked.

Jacob Friis står med lidt af et luksusproblem forud for AaB's opgør mod FC København, som søndag lægger græstæppe mod nordjyderne.

Samtlige af AaB's 25 mand i Superliga-truppen er således skadesfri, og det betyder, at cheftræneren må efterlade flere skuffede spillere ude af kamptruppen.

- Vi har reelt ingen skader, og det er vel første gang, hvor det har været nødvendigt for mig at have flere spillere inde på kontoret for at give dem en begrundelse for, hvorfor de overhovedet ikke er med i truppen, siger Jacob Friis til Nordjyske og uddyber:

- Det er en konkurrencedygtig trup, og det betyder, at nogle af dem, der skal sorteres fra, har spillet mange minutter og også har gjort det godt. Det kræver lige det ekstra, at man giver dem en faglig forklaring, og den findes altid. Det er bare sjældent, det har været nødvendigt med de samtaler, tilføjer han.

AaB har endnu ikke oplyst navnene på de spillere, Jacob Friis har udvalgt som en del af truppen i kampen mod FCK, der sættes i gang klokken 18 søndag aften.

Abonnement til F.C. Københavns hjemmekampe - Fast adgang fra 79 kr./md.* (*6 md. binding / min. 474 kr.)


Af Lasse Rene

8 kommentarer

Jajaja 14:12          
Dejlig dansk at skulle give faglige forklaringer på at man til en enkelt kamp har valgt en anden spiller.
AaBager 14:22          
Det er kun ren fornuft, at fortælle sine spillere, hvad de skal gøre bedre, for at komme på holdet. Andet vil være komplet idiotisk, dejligt dansk eller ej.
Landstræner 14:24          
Please please please lad Børsting være den første til at møde ind på kontoret. Han er trods alt dén i hele truppen, der bør have nemmest ved at forstå fravalget.
Hynkjii 14:40          
Børsting løber solen sort, og tænker han er sikker starter, kan så være han skal udskiftes senere med der har mere teknik.
Jajaja 14:49          
AaBager: De skal gøre det bedre end deres direkte konkurrenter - giver det ikke sig selv? Sådanne forklaringer fåes ikke, når spillerne en dag kommer til udlandet, det er helt sikkert. Det er dansk vat mentalitet når det er værst. Der er 25-30 spillere i en normal trup, og kun 11 af dem kan starte hver kamp. Man kunne jo ansætte en fuldtidstræner, som udelukkende skulle bruge tid på at forklare spillere hvorfor de ikke spiller den dag, hvis sådan en forklaring skal gives til alle der bliver valgt fra hver gang, selvom årsagen er indlysende, også uden en forklaring.
Sauer 15:39          
Det lyder som sund mandskabspleje. Friis skal jo ikke tage højde for, hvordan man håndterer den slags i store, udenlandske klubber. Han skal få AaB - og de enkelte spillere - til at præstere bedst muligt. I den henseende lyder det da som en god idé at give spillere besked om, hvad de kan gøre for at spille sig på holdet.
AaBager 18:21          
Jajaja: Men specifikt hvad kan de forbedre? Og hvordan? Det skal de sgu da have at vide. At du har bildt dig ind, at en træner i udlandet lader spillerne gætte sig til, hvad de burde forbedre, gør det ikke rigtigt.
Mandag 26. oktober