Luk

Fyldt stadion: Union vil corona-teste egne fans

| Bundesliga | 6 kommentarer

Infoboks

Union Berlin vil teste sine egne fans for coronavirus på selve kampdagen, så klubben igen kan fylde sit stadion op, når den nye Bundesliga-sæson starter.

Når den nye Bundesliga-sæson starter den 18. september bliver det muligvis med et fyldt Stadion An der Alten Försterei.

Union Berlin har nemlig lanceret en omfattende plan for, hvordan klubben igen kan have 22.000 syngende fans på stadion trods den igangværende corona-pandemi.

Klubben agter således at teste samtlige medarbejdere og de 22.012 tilskuere, som der er plads til på stadion, for coronavirus på selve kampdagen.

Fans og medarbejdere vil kun blive givet adgang til stadion, hvis de kan fremvise en negativ corona-test, som ikke er mere end 24 timer gammel. 

Det oplyser klubbens præsident Dirk Zingler i en meddelelse på klubbens hjemmeside.

- Vores stadionoplevelse fungerer ikke med social afstand, og hvis ikke vi kan synge og råbe, så er vi ikke Union Berlin.

- Samtidig er vores tilskuere og medarbejderes helbred en topprioritet. Vi vil bedst muligt garantere, at ingen kan blive smittet på vores udsolgte stadion. Både Union-tilskuere og udebane-tilskuere.

- At implementere en sådan plan er en kolossal økonomisk og organiseringsmæssig udfordring, som vi gladeligt påtager os med al vores magt. Det betyder, at vi som fodboldklub selv vil betale for samtlige tiltag.

Union Berlins forslag skal nu behandles af de lokale sundhedsmyndigheder i delstaten Berlin. Det er derfor endnu uvist, om forslaget kan træde i kraft.


Af Benjamin Alexander Helbo

6 kommentarer

Nonono 09:25          
Og Klubben betaler gerne for de mange tusinde test??? Eller smider de den lige over på statens regning?
Perh61 09:37          
Det lyder utroligt, hvis klubben under de nuværende omstændigheder kan nå at teste over 20.000 tilskuere ved indgangen til stadion. Så skal folk jo møde 5-6 timer før kampstart. Jeg tror ikke rigtig på konceptet, før man har opfundet en mere ukompliceret testform. Hvis man f.eks. kunne måle om der er coronasmitte i kroppen med et termometre, som holdes imod panden ville denne strategi være realistisk. Men så længe man er nødt til at pode i halsen og sende testen til analyse, så virker Unions strategi fuldstændig utopisk. Jeg tænker det er ønsketænkning. Mit forslag er at starte op med halv kapacitet, det vil i Unions Tilfælde betyde ca 10.000 tilskuere, der holder afstand ved at blive placeret på hvert andet eller hvert tredje sæde. Og så lade folk komme til stadion og forlade stadion på forskellige tidspunkter, så der ikke opstår køer og tætte folkemængder. Indtil en vaccine er klar må fodboldklubber, teatre, biografer m.m. påregne halv eller kvart kapacitet. Der er ingen ved udenom, det er konsekvensen af denne kedelige virus.
Sebalist 09:37          
Hvorfor er det et problem at staten skal betale, når de alligevel går efter at få testet så mange som muligt?
Michaz 10:18          
Nonono
Og det var så din første tanke?
Kender du det fra dig selv ude i byen?. Du gir en omgang og så lader du i sidste ende andre betale?
Tanken 11:05          
Det lyder alt for besværligt og totalt sindssygt hvis de kan teste så mange. Hver test tager op til 15 minutter for at give svar, og det er røv dyrt. Men hvis det kan lade sig gøre er det bestemt en thumps up til dem
Nonono 11:57          
20.000 mennesker, der skal have en max 24 gammel test. Multipliceret med X antal kampe i sæsonen. Lyder som en sindssyg dyr løsning uanset, hvem der får regningen.
Mandag 3. august
Søndag 2. august