LeoVegas.dk bold.dk Bethard Casino24

Gaarde godkender: Vi sluttede på topniveau

| Superligaen | 16 kommentarer
Gaarde godkender: Vi sluttede på topniveau
Foto: Getty Images

Infoboks

AaB - Hobro
Superligaen Grundspil (01/03)
Oddset 1,45 4,30 7,50

Se Burnley - Tottenham

Stream live på Eurosport Player 

 

Advertisement
Allan Gaarde mener, at AaB sluttede sæsonen på sit bedste niveau, og derfor vil han gerne godkende sæsonen. Han roser desuden de unge spillere og Jakob Ahlmann, som nærmer sig tidligere tideres niveau.

AaB opnåede sit mål med sæsonen - at ende blandt de seks bedste klubber. Præstationerne i mesterskabsspillet var dog ikke synderligt imponerende - særligt i starten gik det skævt.

I DBU Pokalen blev nordjyderne slået ud i kvartfinalen, hvor 1. divisionsklubben FC Fredericia agerede stopklods - og det gik fansene op af stolen.

De mødte således op på træningsbanen for at ytre deres utilfredshed, og i den første hjemmekamp efter pokalfiaskoen var der stille på stadion i starten af opgøret.

I sæsonens sidste runder har det dog set fornuftigt ud for nordjyderne, og sportsdirektør Allan Gaarde godkender da også sæsonen.

- Det er dejligt, at vi slutter på vores bedste niveau. Vi har set en udvikling i løbet af mesterskabsspillet, og det var en af de ambitioner, vi havde - vi skulle kunne se en udvikling, og så ville vi også gerne kunne se nogle spillere poppe frem, siger Gaarde.

Vil tættere på toppen
AaB endte på femtepladsen i Superligaen, men hullet op til de fire øverste var stort.

- Vi ville gerne have været tættere på de fire hold foran os, det er klart. Men det er godkendt, at vi er med i mesterskabsspillet, siger Gaarde.

- Der er masser af positive ting at bygge på. Det, der stadig gør ondt på os, er, at vi dummede os i pokalturneringen, for det var vores mulighed for at vinde en titel. Så det har taget noget tid at få visket væk - men det er pil op her til slut, siger Gaarde, som glæder sig over, at spillet på banen begynder at ligne det, AaB gerne vil.

- Jeg synes, vi har udviklet vores spil i forhold til at spille bolden langs jorden og skabe noget frem ad banen, siger han.

Ros til de unge og Ahlmann
Han er desuden meget tilfreds med, at flere spillere har løftet deres niveau - og han peger især på én spiller, som tidligere har været en kæmpe profil i AaB.

- Der er flere unge spillere, der er poppet frem. Nogle spillere har taget nogle rigtig store skridt, siger Gaarde.

- Jeg synes, Jakob Ahlmann har spillet fremragende. Jeg ved godt, der er udtaget 35 spillere, der skal til VM, og at han ikke er iblandt, men når jeg ser den her kamp (mod Brøndby, red.), så er der ikke langt til det niveau.

- Han er begyndt at ramme det niveau, han havde i mesterskabssæsonen, hvor han også var inde omkring landsholdet. Det har været fremragende, siger Allan Gaarde.

Kontinuitet er vigtigt
AaB-bossen skal nu i gang med at optimere truppen til den kommende sæson, og ét ord kommer til at fylde meget i hovedet på ham i løbet af sommeren.

- Vi ved, at kontinuitet er en af de afgørende faktorer for at få succes og for at komme tættere på de bedste. Vi har en drøm om at snyde de andre igen, og i den henseende er kontinuitet afgørende, siger Allan Gaarde.

AaB har siden mesterskabssæsonen i 2013/2014 hentet tre femtepladser ud af fire mulige. I sidste sæson kæmpede klubben for livet i nedrykningsspillet.

nicolai@bold.dk

Se Burnley - Tottenham Stream live på Eurosport Player   
Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

16 kommentarer

umop apisdn 12:45          
Det niveau Ahlmann og Rinne har vist i de seneste 3 kampe, har været på højere niveau end superligaen.
Hamphandske 13:08          
Hvis vi skal flytte os yderligere, skal der simpelthen en skarpere angriber til. End of discussion.
mimsdk 13:16          
Ja.. Pohl er jo ikke boksspiller og har aldrig været det.. han skal ha´ næsen mod mål og bruge hans hurtighed og slå indlæg - alt det det andet mestrer han ikke..
bum!
Buck'o 13:40          
Må ærligt tilstå, at jeg synes det er sørgeligt, hvis de sidste par kampe har været AaBs topniveau. Skal dog siges jeg ikke fik set kampen mod FCK, som de vandt. Bevares, det er gået fremad, men man vinder ingen medaljer med dét spil der blev lagt for dagen mod Brøndby i går.

De havde intet at byde med så længe Brøndby spillede sit spil. Dog udnyttede de ganske fint at Brøndby på et tidspunkt var nødt til at komme længere frem hvis man skulle have chance for mesterskabet, og ligeledes udnyttede de fint at Brøndby tydeligt var helt møre i benene.

Jeg ville stadig være bekymret hvis jeg var AaB-fan.
Allstaren 13:50          
Buck så du kampen? Mit indtryk er markant anderledes end dit, og så vidt jeg husker, så kom AaB også foran?
elalso83 14:15          
Der mangler stadig meget Hr. Gaarde... Tendensen er god, men det er for svagt at tro, at man kan forestille sig en bedre sæson efter sommerpausen blot som følge af en hæderlig slutspurt, når denne slutspurt kun består af tre kampe. Jeg synes der er for mange UPS´er og hovsa´er i AaBs spil og det er yderst sjældent, at det er topniveauet, der er afgørende ift. at kunne drille de andre - Skal man have ambitioner om noget i AaB, så handler det i høj grad om at få løftet bundniveauet, for først da bliver AaB bejlere til medaljer.

Jeg hører ofte AaB fans snakke om, at Wieghorst skal ud, hvilket jeg ikke nødvendigvis er uenig i - Dog er det fuldstændigt essentielt også at tage Gaarde med så. Skulle det vise sig, at Wieghorst ikke er god nok, så skal man huske på at bedømme ham ud fra det spillermateriale, han har haft til rådighed og dét er Gaardes bord. Han har lavet fejlkøb på fejlkøb og umiddelbart ser jeg udelukkende Rinne som værende en succes i den henseende. Flores burde have slået igennem, men det er ikke sket - Det samme kan siges om Okore, som dog har noget, som de øvrige ikke besidder, så der er succesen nok nærmere, end peruvianerens er. Kusk forventer jeg også bliver en succes, men så er det også det. Rolim er ikke så god, som mange gør ham til - Og så skulle han efter sigende være en doven hund til træning. Dertil kommer det, at spillere som Meilinger og Holgersson var decideret pinlige at se i den røde trøje.

Og snakken om Pohl. Stop nu! Han er 22 år gammel og han har vist ALLE kvaliteter til at blive en god angriber - Det eneste, han mangler at finpudse lidt er afslutningsevnen (som naturligvis er det vigtigste), men han har dog alligevel opnået et tocifret målantal i år og jeg er sikker på, at det forbedres til den kommende sæson. Han er en sand arbejdshest og så løber han både hurtigt og solen sort - En god mentaltræner eller afslutningstræner og så har vi en klasseangriber i støbeskeen her.

Afslutningsvis så tror jeg, at Gaarde SKAL se sig om efter en afløser for Würtz på midten. Det er alt for skrøbeligt uden ham - Han er en arbejdshest af format og havde vi to i truppen, så var det jo let, men faktum er desværre, at han nærmest er en ener i hele ligaen, så når AaBs resultater er SÅ afhængige af den type, som han er, så kræver det jo, at der skal en ny oprydder ind i truppen, som har samme format som ham!

Bliver spændende at se, hvor det hele ender...
Sarriá 14:15          
Jeg giver Buck`o ret i at AaB`s spil skal løftes yderligere, hvis man vil spille med om pladserne i de europæiske turneringer - men jeg læser heller ikke Gaarde sige andet end at de sidste kampe var AaB`s aktuelle topniveau og at der stadig er masser at bygge på.

Så er jeg også helt på linje med dem der siger at vores offensiv skal forbedres og at det er skåret ud i pap sæsonen igennem hvor ineffektive vi er foran modstanderens mål. Der skal hentes en kvalitets angriber ind som kan gøre Pohl bedre, længere er den ikke.

Og så er der nat og dag til forskel på hvad der bliver skabt på venstrekanten når hhv Thellufsen og Rolim spiller.
Lørdag 23. februar
Fredag 22. februar