LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Gaarde vil have offensivt og attraktivt AaB-spil

| Superligaen | 13 kommentarer
Gaarde vil have offensivt og attraktivt AaB-spil
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images
AaB's sportsdirektør Allan Gaarde mener ikke, at sæsonen har været helt skidt, men erkender, at spillet kan blive endnu bedre.

AaB havde før denne sæson en målsætning om at komme i mesterskabsspillet i Superligaen i denne sæson, og det mål blev indfriet, da holdet sluttede på femtepladsen i grundspillet.

Her fik AaB en skidt start med nederlag i de to første kampe, og da holdet i sidste uge røg ud med et 3-1-nederlag til FC Fredericia, viste klubbens fans deres utilfredshed med spil og resultater.

Sportsdirektør Allan Gaarde gav efter søndagen 2-0-sejr over AC Horsens udtryk for, at han har forståelse for tilhængernes frustration, men han understreger samtidig, at det ikke har været helt dårligt i denne sæson.

- Jeg synes ikke, det har været så skidt igen. Vi mærkede i sidste sæson, hvor hårdt det var at være uden for mesterskabsspillet, efter vi missede det i sidste kamp, og i denne sæson skulle vi gerne mærke det positive ved at være med i det, siger Gaarde til bold.dk.

- En del af glæden over det er at vinde nogle kampe og spille med mod de bedste hold i Danmark. Vi kan jo godt se, at der er nogle hold, som er løbet et stykke fra os i denne sæson, men nu har vi syv kampe, hvor vi både kan skrabe nogle point sammen og udvikle vores hold.

- Det er helt naturligt, at det er et mål at komme tættere på de hold på sigt.

AaB har i denne sæson især haft svært ved at score mål, og Jannik Pohl er topscorer med otte af AaB's 31 scoringer i 29 kampe.

Gaarde erkender, at spillet kan blive endnu bedre og mere offensivt, end det har været i denne sæson.

- Vi nåede vores sportslige målsætning om top seks, men vi har også en ambition om at begejstre folk på stadion. Det har vi gjort tidligere, og det vil vi gøre igen.

- Vi har en fælles ambition om at spille attraktiv og offensiv fodbold med en masse boldberøringer og højt pres, og vi skal skabe en masse chancer. Det er nemt at skrive ned, men sværere at føre ud på banen, og vi er stadig i en proces.

- Det kan blive bedre spillemæssigt, men vi er også stadig kun i år ét med dette hold. Det vil være løgn at sige, at alt er perfekt, men nu er vi et sted, hvor vi har mulighed for at gøre os selv skarpere i de syv kampe, vi har tilbage i sæsonen, siger Gaarde til bold.dk.

AaB's næste kamp er ude mod FC København.

mikkel@bold.dk

Se alle kampe fra EM-kvalifikationen Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement Advertisement

Af Mikkel Nøhr

13 kommentarer

RushIan 07:40          
ENDNU bedre ?

Det kaldes vist spin
Hynkjii 07:45          
Jeg tror Gaarde misser pointen i den kritik der er kommet.
Folk vil se spillerne fighte og bløde for trøjen. Vilje til at vinde.
Vi vil se at de spillere Gaarde bringer ind hjælper holdet istedet for en række lottokuponer der ikke er bedre end de unge talenter.
Jakobsen86 08:06          
Det er så utroværdigt når Gaarde snakker om flot spil. Vi har fået nogle kreative kanter, men resten af truppen er slet ikke til at spille offensivt. Det har vi set gang på gang under Søndergaard og Wieghorst, at når man prøver det bliver man straffet.

- Backs: Vi skal bruge offensive backs der kan gå med frem og skabe rum for vores kreative kanter og gøre sig spilbare. Kusk, Rolim og Flores kan ikke alt på egen hånd og der er slet slet ikke dynamik nok i holdet. Pallesen er simpelthen ikke en dygtig nok to-vejs spiller tl at gøre det her, Patrick K er backens svar på William Kvist og sænker spillet, Blåbjerg kan dårligt kaldes back og Ahlmann har ikke fysikken til den spillestil mere.
- Midterforsvar: For at vi kan spille sådan kræver det, at vores forsvars 1) kan føre bolden frem og 2) klare sig selv fordi holdet er indstillet offesnivt. Okore har det i sig og bliver bedre og bedre i mens en type som Jakob Blåbjerg slet slet ikke er god nok og Kasper Pedersen er den bløde mellemvare, men mere egnet til en anden spillestil.
- Vi mangler en 8´er på midtbanen: En der kan bryde kæderne, holde fast i bolden og spille vores kreative kanter. Risgård havde det for fire år siden, men han synger på sidste vers og har ikke niveau eller fysik til den spillestil mere. Typer som Abildgaard, Magnus og Lesniak er ganske enkelt ikke dynamiske nok til sådan en rolle. De sænker opspillet og kan højest blive gode 6´ere med tiden.
- En dynamisk 6´er: Würtz var meget bevægelig tidligere selvom han var primært defensiv og slog en gang imellem gode pasninger frem i banen. Det gør han slet ikke i samme grad længere og selvom han stadig er en kvalitetsspiller er han på vej ned af bakke og der skal en stærk mand ind at løfte holdet inden for et par år.
- Endelig tyder meget på, at vi ikke har de rette angribere. Jeg er vild med en type som Pohl og tror stadig på ham, men han er der ikke endnu og det kan ikke gøre det i sig selv. Og en type som Safranko giver ingen værdi når han ikke bliver sat op. Jeg kan godt se lidt Spalvis "type" i ham, men de typer gør jo ikke noget på egen hånd. De må sættes op til det a medspillerne.

At Gaarde endelig har fundet tre kreative spillere til kanterne løser ikke en skid når resten af holdet ikke er gearet til at spille som han siger vi skal.
AaB4ever9430 08:11          
Jeg har altid lært at hvis man ikke har noget fornuftigt at sige, så skal man holde sin kæft.
Hamphandske 09:16          
Har egentlig sympati for Gaarde som menneske. At hans indkøb er tvivlsomme i bedste fald, kan der ikke være ret mange meninger om.
Det undrer mig, at en intelligent mand som ham gang på gang skyder sig selv i foden med udtalelser som denne. Hvorfor ikke bare anerkende at tilhængerne mener det seneste års hjemmekampe har været mindre interessante end det program på tv2 nord om folk på en genbrugsstation?
Synes han gør det hver gang. Senest med en udmelding om et stille transfervindue og at truppen var god nok. Hvorffor ikke bare sige, at vi er glade for de spillere vi har, men kigger altid efter at optimere?
Han maler sig selv op i et hjørne, som det bliver sværere og sværere at komme ud af..
"Le Dryp" 10:00          
Nu ligger det til en snitter - trods FCK har problemer med deres angreb grundet skader m.m. - inde i Parken, så det vist ikke det helt rigtig tidspunkt med den udmelding.

I det hele taget et AaB projekt med den forkere træner og en usynlig sportsdirektør der ikke er sin opgave voksen, så kan Lynge J være nok så meget mentor.

AaBs tid som magtfaktor i Dansk Fodbold har trange udsigter.
maxbakketop 10:21          
Har ikke været så skidt endda!? Hvad snakker du dog om Gaarde! Jeg ved godt at fodboldspillere går tidligere på "pension" end det meste af samfundet, men demensen sparker vel ikke tilsvarende hurtigt ind? AaB har scoret mere end ét mål i sølle 7 superligakampe ud af 29 i år! Det er simpelthen for ringe. Ud over dette kan de jo ikke ramme hinanden overhovedet. Prøv at se en AaB kamp, og tæl hvor mange gange de har 4 afleveringer i træk... AaB har vundet hvad? 5 hjemmekampe i denne sæson. det er langt fra godt nok.
Tirsdag 19. marts