Luk

Galatasaray gentog tyrkisk mesterskab

| Super Lig | 6 kommentarer
Galatasaray gentog tyrkisk mesterskab
Foto: Getty Images

Galatasaray forsvarede det tyrkiske mesterskab, da holdet søndag bragede sammen med de direkte titelkonkurrenter fra Basaksehir og vandt 2-1 efter et flot comeback.

Der var lagt op til stort drama, da titelkonkurrenterne fra Galatasaray og Istanbul Basaksehir søndag aften tørnede sammen i den tyrkiske Süper Lig.

Klubberne lå à point forud for næstsidste spillerunde, og med en sejr til et af holdene ville mesterskabet være afgjort på baggrund af indbyrdes opgør efter 1-1 i den omvendte kamp tidligere på sæsonen.

Riad Bajic gav Basaksehir en rigtig god start, da han udnyttede Eljero Elias oplæg efter 17 minutters spil og bragte gæsterne i front med 1-0.

Få minutter efter pausen bragte Sofiane Feghouli dog Galatasaray tilbage på lige fod, da han scorede på saksespark i feltet efter en ripost fra et hovedstød.

Hjemmeholdet troede, at de havde bragt sig på mesterskabskurs, da de bragte sig foran med 2-1 efter knap en times spil, men til Galatasarays store ærgrelse blev målet annulleret.

Henry Onyekuru tog dog hævn få minutter efter. Han var første mand på et afrettet frispark, og han headede de rødgule foran med 2-1.

Everton-lejesvendens scoring skulle vise sig afgørende, da det aldrig lykkedes Basaksehir at svare igen på 2-1-scoringen.

Robinho, Emmanuel Adebayor og resten af Basaksehir-stjernerne måtte derfor se sig slået i den direkte kamp om det tyrkiske mesterskab, der for andet år i træk tilfalder Galatasaray efter 2-1-sejren over konkurrenterne på næstsidste kampdag.

Galatasaray udbygger således også deres mesterskabsrekord i den tyrkiske liga. De har nu vundet titlen 22 gange, hvilket er rekord. Fenerbahce er næstbedst med 19 tyrkiske ligatitler.

Se Superliga, Europa League og landsholdet Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Daniel Laursen
Onsdag 26. juni