Luk

Galatasaray hænger på i toppen efter hattrick

| Super Lig | 2 kommentarer

Infoboks

Göztepe - Galatasaray 1-3
Süper Lig
9' 1-0 Fousseni Diabaté
19' 1-1 Muhammed Akturkoglu
39' 1-2 Muhammed Akturkoglu
64' 1-3 Muhammed Akturkoglu

Galatasaray vandt 3-1 på udebane over Göztepe, der ellers havde bragt sig i front på et saksespark, men et Akturkoglu-hattrick gav tre point til gæsterne.

Midterholdet Göztepe tog lørdag imod Galatasaray i den tyrkiske Super Lig, hvor gæsterne skulle bruge en sejr for at holde fast i Besiktas og Fenerbache i toppen af rækken.

Kampen startede dog ikke godt for Galatasaray, for efter ni minutter sendte Dzenan Burekovic et indlæg ind i feltet.

For enden af indlægget stod Fousseni Diabate i en fri position, som han udnyttede på flotteste vis, da han smed sig akrobatisk rundt i luften og saksesparkede bolden op i målhjørnet til 1-0.

Galatasaray havde dog ikke tænkt sig at lægge sig ned frivilligt, så gæsterne skruede op for tempoet, hvilket 10 minutter senere gav en udligning, da Muhammed Akturkoglu fik en god aflevering bag om Göztepe-forsvaret.

Angriberen var hurtigt over bolden, som han kynisk prikkede forbi Irfan Egribayat i Göztepe-målet til 1-1.

Derfra stod der Galatasaray på det hele i første halvleg, men alligevel kom den næste scoring først kort før pausen, da Akturkoglu igen var på spil.

Igen blev der spillet en god aflevering bag om forsvaret, som kunne sætte i mål fra en spids vinkel, selvom målmand Egribayat havde hånden på afslutningen.

Kort efter var Göztepe ved at falde fuldstændigt sammen, da Berkan Emir blev præsenteret for direkte rødt, da han hev en modspiller ned som bagerste mand.

Situationen blev dog kigget igennem på VAR, og på grund af offside i situationen, der førte til det røde kort, så blev udvisningen annulleret.

Göztepe kunne derfor gå til pause med alle mand og et 1-2-resultat på måltavlen.

I anden halvleg var det Galatasaray, som var mest opsatte på at få en scoring mere.

Det medførte et tungt pres på hjemmeholdet, der måtte forsvare sig bravt i de første 20 minutter, inden Obinna Nwobodo begik et klodset straffespark på Halil Dervisoglu.

Muhammed Akturkoglu skulle tage sig af straffesparket, hvilket angriberen gjorde sikkert, da han med et hårdt spark fuldendte sig hattrick.

Selvom Göztepe havde brug for scoringer for at bringe sig tilbage i opgøret, så var gæsterne for dominerende efter pausen, hvorfor værter ikke havde en eneste afslutning på mål i anden halvleg. 

Da Galatasaray heller ikke formåede at score yderligere i slutningen af kampen, så kunne gæsterne tage tre point med fra kampen.

Med sejren er Galatasaray fortsat på tredjepladsen efter 33 kampe. Der er et point op til Fenerbache og seks point op til Besiktas.

Göztepe er fortsat nummer 10 med 46 point.


Af Krister Olsen
Onsdag 19. januar