Luk

Galatasaray slog Marseille i målfest

| bold.nyt | 3 kommentarer

Der var knald på, da Galatasaray sikrede sig avancement med en sejr over Marseille i Europa Leagues Gruppe E. Lazio vandt ude over Lokomotiv Moskva og er også videre.

Tyrkiske Galatasaray lå før aftenens kamp nummer et i Europa Leagues Gruppe E, da de tog imod Marseille, der før kampen lå nummer tre med et point op til Lazio på andenpladsen.

Galatasarays træner, Fatih Terim, valgte blandt andet at starte med danske Victor Nelsson, der tidligere har tørnet ud for både FCN og FCK. Det var forsvarsspillerens femte start i årets Europa League-turnering.

Det var værterne fra Galatasaray, der kom bedst fra start. Efter 12 minutter kom tyrkerne nemlig foran ved midtbanespilleren Alexandru Cicaldau, der efter et effektivt genpres udnyttede et boldtab centralt på den franske banehalvdel og bragte Terims tropper på 1-0.

Efter godt 29 minutter blev det 2-0, og denne gang var det på et selvmål af Marseilles Duje Caleta-Car. Den kroatiske forsvarsspiller fik på uheldigvis dirigeret et fladt indlæg fra højre side ind i eget net, og dermed så det pludseligt meget svært ud for gæsterne.

Det gik fra det svære til det nærmest umulige for Marseille, da Sofiane Feghouli gjorde det til 3-0 for værterne. En sjusket opspilsfejl førte til en tyrkisk omstilling, og den afsluttede Feghouli med en let inderside og mere eller mindre afgjorde kampen.

Marseille havde dog ikke opgivet endnu. I 68. minut fik de et straffespark, som Arkadiusz Milik tog sig af. Det gjorde polakken ikke videre overbevisende, da Fernando Muslera reddede forsøget. Milik var dog hurtigst over riposten og kunne reducere til 1-3.

I det 82. minut blev den hollandske veteran Ryan Babel skiftet ind, og det viste sig at være en god idé. I hollænderens første aktion blev han sendt i dybden, og med en smuk inderside-afslutning kunne han sende bolden i målhjørnet til 4-1.

Blot to minutter efter reducerede Milik så nok engang, da han afsluttede et flot Marseille-angreb med et hovedstød og gjorde det til 2-4.

Det skulle vise sig at blive kampens sidste scoring.

I gruppens anden kamp tog Lokomotiv Moskva mod italienske Lazio. Efter en målløs første halvleg satte udeholdets giftige angriber Ciro Immobile gang i sagerne, da han på et straffespark i det 56. minut sikkert bragte Lazio på 1-0. 

Det skulle også blive 2-0, også på et straffespark og også ved Ciro Immobile, der i det 61. minut gjorde det til 2-0 via indersiden af stolpen. 
Pedro lukkede og slukkede til 3-0 i det 87. minut.

Med resultaterne er Galatasaray og Lazio sikre på videre avancement i Europa League.

Marseille og Lokomotiv skal kæmpe om en plads i Conference League i gruppespillets sidste runde den 9. december.


Af Peder Carlsen
Tirsdag 7. december