Luk

Galatasaray snublede i lokalbrag mod 10 mand

| Super Lig | 3 kommentarer
Galatasaray snublede i lokalbrag mod 10 mand
Foto: Getty Images

Infoboks

Fenerbahce - Galatasaray 1-1
Süper Lig
45' 0-0 Hasan Ali Kaldirim
66' 0-1 Henry Onyekuru
71' 1-1 Eljif Elmas

Søndagens lokalbrag mellem Fenerbahce og Galatasaray i den bedste tyrkiske fodboldrække endte 1-1.

Det var top mod bund i den bedste tyrkiske fodboldrække, Super Lig, da Fenerbahce søndag tog imod Galatasaray i et af de store Istanbul-brag.

Fenerbahce har overraskende nok overhovedet ikke fundet melodien i denne sæson, og lå før kampen på 14. pladsen i ligaen, bare fem point over nedrykningsstregen.

Omvendt kæmper Galatasaray hårdt i toppen af rækken for at hænge på det 'nye' Istanbul-hold, Basaksehir, der ligger til at snuppe deres første mesterskab siden stiftelsen i 1990.

En intens kamp blev lidt mere intens, og lidt mere ærgerlig for hjemmeholdets allerede frustrerede fans, da Hasan Ali Kaldirim fik direkte rødt kort lige før pausen.

Fenerbahce-backen var sidste mand i en Galatasaray-kontra, og da han hægtede Mbaye Diagne i en friløber, var det farvel og tak efter en VAR-gennemgang.

Den norske back Martin Linnes sparkede på stolpen for Galatasary i starten af anden halvleg, et lille forvarsel om, at der var mål på vej.

Med 66 minutter spillet kunne Henry Onyekuru stige til vejrs og heade 1-0 i kassen for Galatasaray. Men bare fem minutter senere faldt udligningen, da Roberto Soldado assisterede Elif Elmas, der fra tæt hold satte 1-1 på tavlen.

Det endte med pointdeling, og Galatasaray tabte dermed et skridt i mesterskabskampen. De forsvarende mestre er fem point efter Istanbul Basaksehir med seks runder tilbage af Super Lig. Fenerbahce er fortsat nummer 14.


Af Thor Carlskov
Onsdag 27. maj
Tirsdag 26. maj