Luk

Galatasaray tog EL-plads trods nederlag

| Champions League | 0 kommentarer

Der var hele tre straffespark og masser af mål, da Galatasaray tirsdag aften tabte med 3-2 til FC Porto. Trods nederlaget er Galatasaray videre til Europa League efter 1-0-sejr til Schalke over Lokomotiv Moskva.

Det var et vigtigt opgør for hjemmeholdet, da tyrkiske Galatasaray tirsdag aften lagde græsplæne til sidste puljeopgør mod FC Porto i Champions Leagues gruppe D.

Holdet havde misset muligheden for videre avancement til ottendedelsfinalerne, men med en sejr mod Porto kunne Galatasaray stadig sikre sig adgang til Europa League-kampe i foråret.

Skulle det ikke lykkes de tyrkiske værter at slå de portugisiske gæster, skulle man i stedet håbe, at Lokomotiv Moskva ikke formåede at tage tre point mod Schalke på udebane, da det russiske mesterhold i så fald ville stryge forbi tyrkerne og tage gruppens tredjeplads.

Kampen kom dramatisk fra start efter ti minutter. Det tyrkiske hjemmehold pressede på mod Portos mål og fik afsluttet mod det portugisiske mål, men i anden omgang blev bolden stoppet på stregen af en Porto-spiller. 

Det tyrkiske mandskab appellerede kraftigt for hånd på bolden, men dommerens fløjte forblev tavs efter samtale med mållinjedommeren.

Blot få minutter senere fik hjemmeholdet endnu en stor mulighed. Sofiane Feghouli fandt Eren Derdiyok, der kastede sig frem i feltet, men han dirigerede bolden ud bag mållingen med en ukontrolleret afslutning.

Galatasaray udnyttede ikke deres chancer i indledningen, og så var det i stedet det FC Porto, der bragte sig i front. Alex Telles leverede på fornemste vis et frispark ind i tyrkernes felt, hvor forsvarsspilleren Felipe hoppede højest og knaldede bolden i kassen med pandebrasken.

Efter godt 40 minutters spil gjorde Galatasaray det sværere for sig selv. Hernani snød Mariano i feltet, men Porto-spilleren gik til jorden efter kontakt med Mariano, og dommeren pegede på pletten.

Moussa Marega fik ansvaret, og han omsatte uden problemer chancen til 2-0.

Dommer Aleksei Kulbakov havde fået smag for straffesparkskendelserne. Blot få minutter senere og lige før pausen blev Galatasaray tildelt chancen fra 11-meterpletten.

Sofiane Feghouli var manden, der skulle eksekvere, og det gjorde han uden tøven til pausestillingen 2-1.

Galatasarays håb om et comeback led dog et alvorligt knæk 12 minutter inde i anden halvleg. Hernani blev sendt i dybden med en fiks hælaflevering. Portugiseren driblede sig vej til det lille felt, hvor han uselvisk lagde bolden til rette for Sergio Oliveira, der kunne sende bolden det sidste stykke over målstregen.

Det tyrkiske hjemmehold havde dog langt fra givet op. Garry Rodrigues fik for meget plads i Portos venstre forsvarsside, og han sendte bolden fladt ind i feltet, hvor Eren Derdiyok kastede sig frem og revancherede sin store afbrænder fra første halvleg med en reducering til 3-2.

Øjeblikket efter var Garry Rodrigues igen på spil i Porto-forsvaret. Han kom bag portugisernes forsvarslinje og blev i feltet nedlagt af Maximiliano Pereira. Det tog dommeren konsekvensen af og pegede endnu en gang på straffesparkspletten.

Sofiane Feghouli fik muligheden for at blive dobbelt straffesparksmålscorer, men den vævre fløjspiller sparkede på overliggeren og misbrugte muligheden for at bringe Galatasaray på 3-3.

Det lykkedes aldrig det tyrkiske mandskab at skabe chancen, der kunne bringe dem på lige fod, og de måtte derfor tage til takke med et 3-2-nederlag efter Feghoulis brændte straffespark.

Til trods for nederlaget er Galatasaray videre til Europa League-slutspillet, da Schalke sent slog Lokomotiv Moskva med 1-0. Derfor slutter tyrkerne som treer, mens Porto vinder puljen foran Schalke 04. Fjerde og sidst slutter russiske Lokomotiv Moskva. 


Af Martin Schmidt

0 kommentarer

Der er foreløbigt ikke kommet nogle kommentarer til denne artikel.

Vær den første til at kommentere i vores forum.

Lørdag 19. oktober