LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Galca om sprogbarriere: Jeg får undervisning

| Superligaen | 7 kommentarer
XL-panelet: Direktøren har intet haft at skulle sige i beslutningerne i Vejle Boldklub
Ny Vejle-træner taler ikke engelsk - 'Cirkus-Vejle fortsætter!'
Galca er ’ikke kommet ind med firetoget’ – derfor valgte Vejle rumænsk cheftræner
Vejle redder ét point i slutminutterne af ny træners debut - se målene her
1-0 til Vendsyssel: Opondo og Vendsyssel giver ny Vejle-træner den værst tænkelige start
Galca om sprogbarriere: Jeg får undervisning
Foto: Getty Images

Vejle-træner Constantin Galca taler på nuværende tidspunkt ikke dansk og heller ikke flydende engelsk.

Vejle fik lørdag et sent point mod Vendsyssel FF, da Gustaf Nilsson dukkede op i overtiden og sikrede 1-1 på hjemmebane.

Vejles tidligere træner Adolfo Sormani valgte tidligere på ugen at sige sin stilling op, og derfor arbejdede Vejle på højtryk for at finde en ny løsning til trænersædet.

I kampen mod Vendsyssel var det således rumænske Constantin Galca, som besad posten som træner for Vejle.

Det store tema op til kampen var rumænerens sprogkundskaber. Constantin Galca taler flydende rumænsk og spansk, men har større problemer med det engelske. Det forsøger rumæneren at forbedre.

- Jeg er ved at tage engelsktimer, men kan godt kommunikere lidt på engelsk, som jeg også forstår, siger Constantin Galca.

Træneren påpeger, at spillerne og ham selv taler samme sprog i form af fodboldsproget, men at han naturligvis gerne vil have mulighed for at henvende sig direkte til spillerne på mere flydende engelsk.

- Fodbold er et internationalt sprog, men jeg vil selvfølgelig gerne have en direkte kommunikation med spillerne, siger han.

Til at løse sprogbarrieren har Vejle ansat Johan Sandahl, som både taler dansk, svensk og spansk. Derfor agerer assistenten tolk, når Constantin Galca skal give instruktioner på træningsbanen og i kampe.

Det er dog ikke noget, som den tekniske chef i Vejle, Jakob Krüger, ser som det store problem.

- Det har fungeret indtil videre. Han kommer hurtigt til at kunne kommunikere fodboldmæssigt på engelsk, siger Jakob Krüger.

Heller ikke Vejle-anfører Jacob Schoop tillægger sprogbarrieren de store problemer.

- Det er kun i Danmark, det er nyt. Vi har dygtige assistenter, som oversætter det for os, siger Jacob Schoop.

Vejle skal i grundspillets sidste runde møde Esbjerg på udebane.

/ritzau/

Se Superliga, Europa League og meget mere sport Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Daniel Laursen

7 kommentarer

Aussie 19:35          
Det lignede godt nok et lettere kaos ved bænken i dag hver gang noget skulle kommunikeres... Sandahl så til tider stresset ud!
Blokvogn 19:44          
Er det ikke korrekt at Sormani indførte engelsk som sproget Vejle skulle bruge, hvis der er nogle spillere der stadig går til engelsk undervisning, så kan Galca vel smutte med med holdet til sprogundervisning. Held og lykke Vejle, ønsker i klarer den.
Maradona-Messi 19:44          
Det helt store problem er jo manglen på kvalitet i spillertruppen, det ville selv Klopp ikke kunne ændre på;-)
Stribsune 20:07          
@Maradona - Messi.
Det er jeg nu ikke HELT enig i. Bevares der kunne godt hældes en kvalitetsspiller i hver kæde. Men som jeg ser det, er det simpelthen den forreste 1/4 del af banen der sker for lidt på.
Der er jo ikke en eneste modstander der ikke, både før og efter kampe, har udtrykt at Vejle er et godt hold. De spiller jo også godt fodbold. Men de har ikke opskriften på at komme i feltet til noget farligt. Man skulle måske have sagt nej til at sælge Dom, og så håbet på at hans værdi kunne stige i suppen. Det er det pengemæssige i det.
Rent sportsligt, var Vejle MEGET farligere med ham på toppen. En der kan tage de slagsmål, som eks Dame´N Doye/ Cornelius har kunnet for FCK. Der er ingen at hælde den op imod, hvorved situationen bliver farlig, eller en der kan ligge den af, inde i feltet grundet sin fysik.
Se eksempelvis Real Madrid. Der må sidde nogen med halvrøde ører, og have tænkt " smørhår nr 7, ham erstatter vi bare" men det gør man "bare" ikke. Overordnet set tror jeg kvaliteten er til at overleve i suppen, men det er VIRKELIG bundholdets lod for Vejle pt, og det er hamrende ærgerligt, for de hører til i Danmarks bedste række.
Maradona-Messi 20:39          
@Stribsune: det kan du selvfølgelig have en pointe i, men det er jo ikke kun angriberne, der skal kunne angribe, men hele holdet. Opspillet bagfra er nærmest ikke eksisterende og når det endelig lykkes at spille den op på midtbanen, så er teknikken så ringe, at bolden tabes med det samme. Enkelte spillere har sikkert superligaklasse, men der er for mange, der ikke har, især Emerson, Mimija, men også ofte Louati, Ramadani og på det seneste også Schoop.
Stribsune 07:03          
@maradona-Messi.
Synes ellers at Mimija var godt på vej inden skaden/svinestregen i Brøndby kampen. Louati er mig en gåde. Han har ellers et teknisk niveau der er meget fornuftigt. Schoop kan jeg have mistænkt for at have været lidt "udbrændt" eller fastlåst. Uden at skulle bringe Sormani i nogen for for vanære,( for han har udført et kæmpe stykke arbejde. Tak for det) men spillet var meget "låst" og så brænder folk oftest ud. Se United som bedste eksempel på det seneste. Samme spillere under Solskjær, men lysten, iveren, friheden er tilbage. Hvis jeg var Constantin, ville jeg gå for et 3 mands forsvar, lidt old School, "zwei manndekkung und ein sweeper." En på midten der kan tackle uskønt igennem, og så simpelthen gå efter en ORDENTLIG omgang indianerbold. "Vi skal score flere mål end de andre" Hvis man har 100 afslutninger i en kamp, så er der stor sandsynlighed for at bare en enkelt, måske 2 går ind.
Maradona-Messi 08:00          
@Stribsune: enig i, at Sormani gjorde det ok. Når man skifter træner, så gør man det jo blandt andet fordi, at man forventer en frisk start og en trodsreaktion af spillerne. Det så man, som du så rigtigt skriver, i Man United. VB-spillernes reaktion var beskæmmende og på grænsen til det pinlige. Jeg er helt med på, at man kan have off-dage, men enten har VB bare mange af dem eller også er kvaliteten bare ikke bedre...Jeg tror desværre det sidste på baggrund af gårsdagens elendige indsats.
Lørdag 25. maj