Luk

Garcia sendte Athletic tilbage på vinderkurs

| La Liga | 0 kommentarer

Infoboks

Athletic Club - Alaves 1-0
La Liga
9' 0-0 Raul Garcia
44' 1-0 Raul Garcia

Athletic Club formåede fredag aften at vinde deres første La Liga-opgør i fire kampe, da de slog Deportivo Alaves med 1-0 efter en scoring af Raul Garcia.

Athletic Club har ikke vundet i La Liga i de seneste tre kampe, og derfor ville de meget gerne have alle tre point, da Deportivo Alaves kom på besøg fredag aften i det baskiske derby.

Gæsterne havde dog masser af selvtillid med i bagagen, da de i sidste runde endelig fik deres første sejr i denne sæson, da de slog de spanske mestre fra Atletico Madrid.

Det var dog hjemmeholdet fra Athletic, som fik den bedste start på opgøret, og det gav straks pote, da de efter blot ni minutter fik tilkendt sig et straffespark.

Her var det erfarne Raul Garcia, som fik ansvaret fra pletten, men den 35-årige spanier misbrugte forsøget, da Fernando Pacheco hev en redning frem inde på stregen.

Selvsamme Garcia ville dog gøre skaden god igen, da kort tid før pausen endelig fik sendt bolden ind i netmaskerne.

Her blev scoringen skabt efter en god frisparkskombination, hvor bolden blev trillet hen til Inigo Lekue på kanten af feltet, som sendte en høj bold mod bagerste stolpe.

Her kom Garcia stormende og kunne helt umarkeret heade Athletic Club i front med 1-0.

I anden halvleg var Inaki Williams tæt på at udbygge føringen til 2-0, da han kom fri i feltet. Spanierens forsøg blev dog blokeret, og dermed kom der ingen scoring i hans historiske kamp.

Williams var nemlig i aktion for 203. kamp i træk for Athletic Club, og det er en ny rekord i La Liga.

Hjemmeholdets Inigo Martinez var også tæt på at skabe jubel på Estadio San Mames, da han i slutfasen steg til vejrs i feltet, men han havde heller ikke heldet på sin side, og dermed var stillingen fortsat 1-0 til Athletic.

Det endte også med at blive kampens resultat, og dermed vendte Athletic Club tilbage på vinderkurs, da de slog Alaves med 1-0 i det baskiske derby.


Af Raymund Nelausen
Mandag 24. januar