Luk

Genoa kommer på amerikanske hænder

| Serie A | 9 kommentarer

Infoboks

Genoa - Venezia
Serie A (31/10)
Oddset 2,10 3,60 3,35
bet365 2,00 3,40 3,75

Serie A-klubben Genoa er blevet købt af det amerikanske investeringsselskab 777 Partners.

Italiens ældste fodboldklub er kommet på amerikanske hænder.

Genoa meddeler, at det amerikanske investeringsselskab 777 Partners har erhvervet sig ejerskabet af klubben, der er etableret i 1893.

Den nye ejer har erhvervet sig 99,9 procent af aktiekapitalen i Genoa, og de vil føre ny kapital ind i klubben.

Den nu tidligere ejer, Enrico Preziosi, forbliver en del af bestyrelsen, mens administrerende direktør, Alessandro Zarbano, fortsat vil styre den daglige drift af klubben.

- Vi er dybt beærede over at blive en del af en klub med en historie, arv og tradition lige så stor som Genoa, siger grundlægger af 777 Partners, Josh Wander.

- Vi forstår og respekterer det ansvar, vi arver, og vi vil bevare og beskytte den stolte Rossoblù-arv ved at sigte efter de bedst mulige placeringer i Serie A.

777 Partners ejer også en betydelig andel af Sevilla samt basketball-holdet London Lions.


Af Sara Margren

9 kommentarer

Claus145 12:59          
Meget spændende. Det ser jeg frem til at følge
Socialistens 13:03          
Moderne fodbold er noget lort!
Helt ufatteligt trist at det hele bliver gjort til en legeplads, for ultrarige fra den anden side af jorden!
Elprofessor 13:13          
Det er sgu med blandende følelser. Genoa savner kapital, men er sgu ikke så meget for de amerikanske broadway tendenser.
bpg100 13:34          
Claus 145

Er det for at se om der er amerikanske ejer der kan gøre det bedre og på en rigtig måde ind den båtnakke i har fået som ejer af din klub.
MesutCazorla 13:49          
Jeg forstår ikke, hvorfor det altid mødes med modstand, når en klub overtages af nogle med penge. Hvorfor er det så forbandet negativt? Jeg ser det simpelthen ikke.
Hvis noget, så kunne det da være helt fantastisk, hvis man kunne få en klub mere, der kunne gøre sig gældende i toppen af ligaen, for i sidste ende, er det vel i os seeres interesse, at flest mulige klubber er konkurrencedygtige, og så mange som muligt, har en realistisk chance for at vinde mesterskabet.

Hvis disse nye ejere køber klubben, driver den i afgrunden og så forlader dem i dybet, ja så er det selvfølgelig ikke positivt, men dels er det vel ret sjældent vi ser de forløb, dels er det vel netop dét FFP er med til at undgå (jeg ved godt det langt fra fungerer perfekt) og dels er der vel, lige nu, intet der taler for, at det er hensigten fra disse ejere.

Personligt synes jeg eksempelvis, at det er fantastisk klubber som Chelsea - og senere hen Man City - kom til penge, og brød den dominans som United og Arsenal havde, omkring slut 90´erne/start 00´erne - også selvom det er endt med at koste min egen klub.
Donald_Duck 14:08          
@Mesut
Men hvis man skulle nævne nogle amerikanske ejere som har gjort det af ren passion og ikke for økonomisk gevinst vil listen være ganske kort.

De siger altid de kommer med penge, men i realiteten er det vel ganske få der reelt holder det løfte og tager en klub som Genoa fra bund/mellem til top?

Jeg håber at der er nogle derude der kan modbevise mig og fremhæve nogle amerikanske ejere som har gjort en mindre klub til en stor klub.
MesutCazorla 14:19          
Men hvis man skulle nævne nogle amerikanske ejere som har gjort det af ren passion og ikke for økonomisk gevinst vil listen være ganske kort.

Men behøver det at være for passion? Er det vigtigste ikke, at klubben drives ordentligt?

De siger altid de kommer med penge, men i realiteten er det vel ganske få der reelt holder det løfte og tager en klub som Genoa fra bund/mellem til top?

Nu var det selvfølgelig et ønskescenarie jeg præsenterede - altså, at en klub blev taget fra bund til top - men selv hvis det ikke skulle ske i tilfældet Genoa, ville det så ikke også være nok i sig selv, hvis man, som minimum, bare kunne stabilisere klubbens økonomi, så klubben ikke skal frygte det værste længere?
Onsdag 27. oktober
Tirsdag 26. oktober