Luk

Gent tabte første kamp efter Thorup-exit

| Jupiler Pro League | 4 kommentarer

Infoboks

Royal Antwerp - Gent 1-0
1. Division A
17' 1-0 Dieumerci Mbokani

Det lykkedes ikke for Gent at vinde deres første kamp efter afskeden med Jess Thorup, da de tabte 1-0 til Royal Antwerp. 

Gent valgte noget overraskende for nogle at fyre Jess Thorup efter bare to kampe af den nye sæson, hvor det godt nok var blevet til to nederlag. 

Til gengæld var klubben sluttet som nummer to i den forgangne sæson, der godt nok blev afblæst før tid. 

Derfor var det klubbens nye træner, Lazlo Bölöni, der skulle stå i spidsen for Gent-mandskabet, der lørdag aften mødte Royal Antwerp, der vandt den belgiske pokalturnering i sidste sæson.

De havde ligesom Gent heller ikke fået en vildt overbevisende start på sæsonen med et point i to kampe. 

Til gengæld fik de en god start på opgøret mod Gent, hvor de efter godt og vel et kvarters spil bragte sig foran på hjemmebanen.

Faris Haroun strøg til baglinjen i højre side, hvor han sendte et indlæg ind i panden på Dieumerci Mbokani, der hoppede højere end alle andre, inden han stangede bolden i nettet til 1-0. 

Forinden havde Haroun selv haft en god mulighed, da han kom til en fri afslutning efter et hjørnespark, som han dog sendte over mål. 

Efter en halv times spil fik Gent deres første gode chance, da Alessio Castro-Montes sendte en hård, flad afslutning mod højre side af målet fra kanten af feltet, men Jean Butez reddede fint i Antwerp-målet. 

Efter pausen kom Mbokani tæt på at gentage kunsten fra første halvleg, da han kom højest på et indlæg.

Denne gang headede han lavt i målet, i modsætning til scoringen der sad højt. Og denne gang var Davy Roef hurtigere på stregen, da han dykkede ned og reddede bolden. 

I den anden ende formåede Gent til gengæld ikke at fremtvinge nogle scoringer, hvorfor de indkasserede det tredje nederlag på stribe i den nye sæson.


Af Andreas Roesen
Søndag 24. januar