Luk

Gilberto Macena tager træneruddannelse

| bold.nyt | 2 kommentarer

Infoboks

Gilberto Macena er lige nu i gang med T-trænerkurset hos DBU, og han føler, at han kan bidrage med meget erfaring og gode kontakter. 

37-årige Gilberto Macena befinder sig i øjeblikket i Thailand, hvor han spiller for Phitsanulok FC i den tredjebedste thailandske række, men den tidligere Superliga-angriber er allerede ved at forberede sig til livet efter karrieren. 

Den 37-årige angriber siger til bold.dk, at han er i gang med et trænerkursus i Danmark. Han har allerede været ni dage i Vejen på kursus, men brasilianeren mangler at tage sin eksamen. Macena har allerede lagt små planer for fremtiden.

- Jeg er faktisk i gang med T-trænerkurset hos DBU, og jeg har lavet den første del af det, og jeg skal snart til Danmark for at afslutte det, når jeg har ferie. Jeg vil måske gerne være assistent eller være involveret i fodbold. Jeg har lyst til at arbejde med det. 

- Jeg er også i gang med at åbne et akademi i den by, som jeg kommer fra, i Brasilien, og jeg vil gerne lave en ’connection’ mellem Danmark og Brasilien, men også i Asien, hvor jeg har mange gode kontakter. Der er nogle gode spillere i Brasilien, som ikke har mulighed for at komme videre, siger Gilberto Macena til bold.dk.

T-trænerkurset henvender sig ifølge DBU til nuværende eller tidligere aktive spillere på de højeste niveauer med minimum 50 kampe fra den bedste eller næstbedste række for mænd eller bedste række for kvinder.

Macena siger, at han gerne vil arbejde med unge spillere og derefter arbejde sig op på gennem systemet. Den tidligere Superliga-målmager synes, at han har meget at bidrage med uden for kridtstregerne. 

- Jeg har spillet i Superligaen og i dansk fodbold og har fået nogle oplevelser her i Asien, så jeg føler, at jeg har noget at komme med, hvis jeg får en mulighed som assistent. 

- Jeg kan også komme til Brasilien med nogle forskellige ting, som jeg har lært gennem årene, til de unge. Så har jeg lidt ekstra med hensyn til de brasilianske og europæiske oplevelser, som jeg har haft. Jeg har noget i bagagen, siger Gilberto Macena til bold.dk. 

Gilberto Macena har tidligere sagt til bold.dk, at han regner med at blive i Thailand de næste to år, hvorefter han gerne vil til Danmark.


Af Anders Jensen
Mandag 6. december
Søndag 5. december