Luk

Giroud bag fransk sejr: Sverige rykker ned

| International | 4 kommentarer

Frankrig hentede en 4-2-sejr over Sverige i Nations League, og svenskerne rykker dermed ud af A-ligaen.

Frankrig var allerede sikre på førstepladsen i deres Nations League-gruppe forud for sidste opgør mod Sverige.

Svenskerne havde omvendt meget på spil, for de lå inden onsdagens dyst sidst i gruppen og ville dermed rykke ud af A-ligaen.

Svenskerne, der havde FCK-spilleren Pierre Bengtsson med fra start, fik en glimrende start på opgøret, for efter blot fem minutter sparkede Viktor Claesson sparkede bolden ind til 1-0.

Glæden varede dog kort for Sverige, for efter et kvarter var Olivier Giroud på pletten med et resolut spark efter Marcus Thrams oplæg. 1-1.

Med en halv time spillet vendte Frankrig så kampen på hovedet, da Benjamin Pavard stod helt fri bagest i feltet, og han bragede bolden ind til 2-1, der også var stillingen ved pausen.

Efter en time blev svenskernes håb så reelt slukket, da Giroud gjorde det til 3-1. Kylian Mbappé lagde et præcist indlæg i feltet, som Giroud pandede i nettet for Frankrig.

Sverige havde ikke meget at skyde med offensivt, og angrebsduoen Dejan Kulusevski og Marcus Berg fik ikke meget at arbejde med.

Antoine Griezmann havde til gengæld en fin mulighed med et kvarter igen, men hans skudforsøg gik forbi mål.

FC Midtjylland-spilleren Jens-Lys Cajuste blev indskiftet kort før tid, og få øjeblikke senere fik svenskerne reduceret, da Robin Quaison tæt under mål prikker bolden ind efter et fint indlæg af Pierre Bengtsson, men tættere på kom svenskerne ikke.

I stedet blev det nemlig 4-2 i overtiden, da Kingsley Coman alene igennem kunne sparke bolden i nettet, efter Robin Olsen var gået med frem på den sidste svenske mulighed.

Frankrig går dermed ubesejret gennem gruppen og videre til slutspillet. Sverige rykker omvendt ud af A-ligaen efter blot én sejr i seks kampe.

I D-ligaen spillede Gibraltar og Liechtenstein 1-1, hvilket betyder, at førstnævnte rykker op i liga C.


Af Sara Margren
Søndag 17. oktober
Lørdag 16. oktober