Luk

Giroud sikrede Chelsea CL-avancement til slut

| Champions League | 6 kommentarer

Infoboks

Rennes - Chelsea 1-2
Champions League gruppe E
22' 0-1 Callum Hudson-Odoi
85' 1-1 Sehrou Guirassy
90' 1-2 Olivier Giroud

Det lignede, at Chelsea blev snydt for Champions League-avancement til sidst, men en 2-1-scoring af Giroud i overtiden sikrede sejr over Rennes og videre færd i turneringen.

Opgaven var simpel for Chelsea forud for opgøret mod Rennes i tirsdagens tidlige Champions League-kamp.

En sejr ville betyde, at englænderne var videre fra gruppespillet, da hullet til de andre hold i gruppen ville være for stort til at lukke.

Derfor var jublen da også stor, da kantspilleren Callum Hudson-Odoi midtvejs i første halvleg blev sendt flot i dybden af Mason Mount.

Kanten var nemlig så hurtig, at dybdebolden blev til en friløber ned mod Gomis i Rennes-målet.

Fra klos hold svigtede englænderen ikke, men sendte i stedet bolden forbi Gomis og i mål med en flad afslutning.

Mod slutningen af halvlegen pressede Rennes på for en vigtig udligning, og sådan en var der også optræk til, da Guirassy pludselig blev sendt alene af sted mod den tidligere Rennes-keeper Mendy i Chelseas mål.

Kurt Zouma nåede dog tilbage og afværgede til hjørne på Guirassys tværpasning til hjørne.

Chelsea måtte slide for sejren

I starten af anden halvleg var det også Rennes, der lagde pres på for en udligning, men Chelsea-forsvarerne kunne dog uden større besvær afværge offensiven.

Med godt et kvarter igen var Guirassy på spil igen, da han fik taget et hårdt, fladt indlæg godt til sig, inden han med højre yderside testede Mendy i Chelsea-målet. 

Han fik afværget forsøget til et hjørnespark, hvor han igen måtte finde en redning frem på Nyamsis hovedstødsforsøg.

Det lignede derfor, at Chelsea skulle stå for det franske pres, men med fem minutter igen fik Guirassy så scorede efter et hjørnespark, så det lignede, at han aflyste Chelseas Champions League-fest.

Men i kampens første overtidsminut steg Olivier Giroud til vejrs og pandede 2-1-målet ind bag Gomis, der ellers havde afværget Timo Werners forsøg fint.

Det skulle til gengæld være kampens sidste scoring, hvorfor Chelsea ikke kan hentes af andre end Sevilla i gruppen, og dermed er videre i turneringen.


Af Christian Ambæk
Tirsdag 26. januar
Mandag 25. januar