LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Glad Jesper S: Brøndby var en overraskelse

| Superligaen | 0 kommentarer
18 år siden i dag: Genoplev Zumas fabelagtige saksespark mod Brøndby her
Klassekasse: Gense Halimi mesterlige mål ved KMD Cup her
Graulund om ny BIF-træner: 'Her er jeg ikke helt enig med Niels Frederiksen'
'Helt fra starten af har Niels været vores topkandidat' - Ebbe Sand om ny Brøndby-boss
Der er ekstra pres på fra både ledelsen og fansene i Brøndby, og det er jo det spændende - Niels Frederiksen sætter ord på sit nye job
Glad Jesper S: Brøndby var en overraskelse
Foto: Joan Barløse, FC Fredericia

Det var en overraskelse for Jesper Sørensen, da Brøndby kontaktede ham og tilbød ham et assistenttræner-job, og det krævede lige et par dages overvejelse, før han takkede ja.

Rygterne havde svirret længe, og det var måske ikke som et lyn fra en klar himmel, da Niels Frederiksen blev præsenteret som cheftræner i Brøndby.

Lidt mere overraskende var det, at han skulle have den tidligere FC Fredericia-, og Silkeborg IF-cheftræner Jesper Sørensen som sin assistent.

Og det kom da også en smule bag på Jesper Sørensen selv.

- Lige pludselig kom der et opkald, og det var lidt uventet, at jeg skulle blive kontaktet af Brøndby. De fortalte mig, hvad de havde i tankerne, og jeg syntes, det lød spændende, siger Sørensen til bold.dk.

Han sagde dog ikke bare ja med det samme. Lige nu bor Jesper Sørensen i Canada med sin familie, om inden længe går turen så planmæssigt hjem til Danmark – men ikke København.

En udfordring

Familien slår sig ned i Aarhus, som blev forladt for omtrent et års tid siden til fordel for Toronto.

- Det var en udfordring, fordi vi kommer hjem og bosætter os i Aarhus, så det skulle være en familiebeslutning, og jeg skulle sige ja til Brøndby.

- Jeg havde da også mine overvejelser om, hvorvidt jeg ville klare at bo i Aarhus og arbejde i Brøndby.

- Men efter grundige overvejelser kom min familie og jeg frem til, at det her var så god og spændende en mulighed, at den måtte jeg ikke lade gå, og så takkede jeg ja og har været glad for det siden.

Cheftræner

Det andet aspekt i overraskelsen var, at Jesper Sørensen i sine sidste par ansættelser i dansk fodbold har været cheftræner.

- Jeg havde troet, at jeg skulle hjem og være cheftræner. Det var det, jeg havde forberedt mig på, og i den rolle, tror jeg ikke, jeg ville være interessant for Brøndby – det må jeg blankt erkende, siger Sørensen.

- Men når de synes, det er en god idé, at jeg skal være en del af deres trænerteam, er det en ny overvejelse, og jeg synes, at det her hold med Niels i spidsen og Retov som den anden assistent i en klub som Brøndby er så spændende, at det vil jeg sgu gerne prøve.

Kan du leve med at skulle være assistenttræner?

- Det kan du tro – ellers havde jeg ikke gjort det. Jeg kender udmærket rollen, og jeg ved, hvad jeg skal – det bliver ikke noget problem overhovedet.

Vil lære i Brøndby

Jesper Sørensen har ikke så mange kommentarer til, hvilken rolle han regner med at få i trænerteamet.

Men han kommer i hvert fald ikke til bare at stå i et hjørne og vente på, at Niels Frederiksen sætter ham i gang.

- Vi kommer til at definere det nærmere på et senere tidspunkt, siger Jesper Sørensen, som både regner med at lære og lære fra sig.

- Jeg har altid haft øjne og ører åbne i forhold til fodboldens udvikling, og jeg tror på, at jeg kan få rigtig meget ud af at være i en klub som Brøndby – men jeg skal selvfølgelig også bidrage og give rigtig meget til teamet. Det giver sig selv, siger Sørensen.

Jesper Sørensen spillede i sin aktive karriere i klubber som FC København, AGF og AB. Han har været assistenttræner i AGF og cheftræner i Silkeborg IF og FC Fredericia.

Han er kendt for at ville spille underholdende fodbold langs græsset.

Se Superliga, Europa League og landsholdet Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

0 kommentarer

Der er foreløbigt ikke kommet nogle kommentarer til denne artikel.

Vær den første til at kommentere i vores forum.

Tirsdag 18. juni
Mandag 17. juni