Luk

Gladbach-chef: Giganter har levet over evne

| Bundesliga | 10 kommentarer

Infoboks

Borussia Mönchengladbachs sportsdirektør Max Eberl har ikke meget til overs for Super League-klubberne, der har levet over evne og nu vil 'redde deres egen røv'. 

At 12 europæiske storklubber ønsker at danne deres egen liga har bestemt ikke mødt mange roser på sin vej. 

Det gælder særligt ikke i Tyskland, hvor alle klubber har takket nej til at blive en del af den såkaldte Super League. 

Det gælder også Borussia Mönchengladbach, hvor sportsdirektør Max Eberl bestemt ikke er fan af ideen om, at 12 klubber har levet over evne, og nu 'skal redde deres egen røv' med en udbryderliga. 

- Udover de 12 klubber, så er alle andre af den overbevisning, at fodbold og sport består af turneringer, som du kvalificerer dig til gennem præstationer, og intet er skrevet i sten her. Derfor er det et klart nej herfra til det, som 12 klubber har planlagt med kun dem selv for øje.

- Når jeg hører Mr. Perez siger, at der ikke er noget alternativ, fordi klubberne ikke længere vil eksistere i 2024 på grund af corona, så ved jeg ikke, om han tænker på de superrige klubber eller de klubber med supermeget gæld. 

- Der er klubber, der har levet over evne i de senere år, og de prøver at redde deres røv med Super League. Det er, derfor jeg håber, at fodbold vil kæmpe tilbage på samme måde, som der blev gjort i går. Udover de 12 klubber har jeg ikke hørt om nogen, der ønsker en Super League, siger Max Eberl ifølge Kicker. 

 


Af Andreas Roesen

10 kommentarer

mmahen1962@hotmail.com 18:37          
Alle fornuftige ord kommer fra Tyskland for tiden. thumbs up.
Toon Toon! 18:37          
Enig. Lad dem gå konkurs hvis de har babbet en forretning op der ikke er bæredygtig.
sansiro 18:46          
Jeg læste engang en artikel, som fortalte, at ingen af de italienske Serie A-klubber ville få lov til at spille i Bundesligaen på grund af deres astronomiske gæld. Og jeg er enig i, at hvis en klub lever over evne og har oparbejdet en kolossal gæld, er det bedste nok at lade en klub gå konkurs om det så er Real Madrid eller Juventus. Og så starte helt forfra. Det giver jo også en skævvridning i CL, når forgældede klubber kan vinde titlen. Det er sgu ikke fair. Lad UEFA lave en regel om, at man kun deltager i CL med plus på regnskabet. Så må man sælge spillere, hvis der er underskud. Nogle klubber lever i deres helt egen verden.
krøllet ben 18:50          
Det er jo præcis det: De har levet over evne og har derfor brug for endnu flere indtægter.

Hvem bilder sig ind, at de vil stoppe med at leve over evne, hvis de får flere penge? Det vil jo bare fortsætte, og på et tidspunkt vil De 12 (eller hvor mange de nu bliver) ryge i totterne på hinanden, fordi De 4 i blandt dem synes, at de fortjener endnu mere, end de får. Det er jo dem, der har de højeste tv-tal osv.

Grådigheden fortsætter. Det samme gør den ikke-eksisterende solidaritet. De ejer ikke den solidariske tankegang nu, så hvorfor skulle de dog pludselig opnå den i en anden liga?

Spark dem dog ad helvede til og lad mindet om deres gigantiske selvmål være et evigt vartegn for grådighed og egoisme.

Jeg krydser fingre for, at det rigtige sker på fredag.
krøllet ben 18:52          
At høre argumenterne fra de rige lorteklubber er som at se et afsnit af Luksusfælden og høre hovedpersonerne brokke sig fornærmet over, at de skal bruge nogle år på at betale deres gæld.
sacrabosco 18:58          
Men hov-hov, det ér jo ikke kun disse 12 klubber, der har levet over evne, skaffet sig gæld på halsen, solgt sig selv til sugardaddies - nej, hvem tænker ikke ligenu: selvfølgelig ikke! Det er et problem i de fleste professionelle rækker, ja selv i semiprofessionelle og amatørrækker pimper man løs, også hertillands. Det er forretningsgørelsen af sporten, der korrumperer.
Dette ikke sagt for at forplumre det faktum, at Super League er en syg, syg idé. Jeg er meget trist over, at Barca er med i det - og bliver det til noget, må jeg selvfølgelig sige farvel efter alle disse år.
medc 19:14          
Ligeledes tankevækkende at der blandt de 100 dyreste transfers kun er 2, der har en Bundesligaklub som køber (Bayern).
Søndag 16. maj