Luk

Gladbach slog Dortmund i festfyrværkeri

| Bundesliga | 14 kommentarer

Infoboks

Mönchengladbach - Dortmund 4-2
Bundesliga
11' 1-0 Nico Elvedi
22' 1-1 Erling Haaland
28' 1-2 Erling Haaland
32' 2-2 Nico Elvedi
49' 3-2 Ramy Bensebaini
78' 4-2 Marcus Thuram

Borussia Mönchengladbach slog Borussia Dortmund i et flot festfyrværkeri af en fodboldkamp, der endte 4-2.

Borussia Dortmund var fredag aften gæster hos Borussia Mönchengladbach.

Gæsterne indtog inden opgøret fjerdepladsen, mens hjemmeholdet var at finde på syvendepladsen, så der var vigtige point på spil for begge mandskaber. 

Hos Dortmund sad Thomas Delaney ude, da han afsonede karantæne.

Allerede efter et minuts spil var bolden i nettet for Gladbach, da Jude Bellingham tabte bolden på kanten af feltet, inden Florian Neuhaus sendte bolden i mål. 

Gæsterne slap dog med skrækken, da VAR efterfølgende annullerede scoringen og i stedet gav frispark til den unge Bellingham.

Ti minutter senere kunne VAR dog ikke redde Dortmund, Jonas Hoffmann sendte et frispark ind i panden på Nico Elvedi, der stangede 1-0-målet i kassen.  

Dortmund svarede dog godt igen, og midtvejs i halvleg fik de også udlignet. 

Jadon Sancho spillede en smart stikning ind i feltet til Erling Haaland, der fra en spids vinkel vippede bolden over Gladbach-keeperen og i mål. 

Det gav momentum til gæsterne, der bragte sig foran syv minutter efter udligningen. Bellingham erobrede bolden højt og spillede den videre til Sancho. 

Han leverede et par smarte driblinger, inden han spillede et-to med Bellingham, så Sancho fik bolden i feltet. Her lagde han den til siden til Haaland, der kunne fordoble sin måltotal for kampen med scoringen til 2-1. 

Glæden varede dog kort for Haaland og co., da Gladbach udlignede igen tre minutter senere. 

Lars Stindl sendte et fladt frispark mod mål, som Roman Bürki kun kunne halvklare på. På riposten var Elvedi hurtigst, og han blev dermed også målscorer, da han gjorde det til pauseresultatet 2-2. 

Thuram med flot comeback

Anden halvleg var kun fire minutter gammel, da kampen fortsatte sit hæsblæsende tempo fra første halvleg. 

Neuhaus fandt Remy Beinsebani i venstre side af banen. Han lavede en smart skudfinte, inden han krøllede bolden over i den fjerneste side af målet til 3-2.

Så skulle Dortmund fremover stepperne for at jagte en udligning, men de havde svære ved at spille sig til chancerne, end tilfældet var før pausen.

I stedet fordoblede Gladbach deres føring på mål af indskiftede Marcus Thuram, der gjorde comeback efter sine fem dage i skammekrogen for den spytklat, han sendte afsted mod Hoffenheim.

Den unge franske angriber steg højest på et hjørnespark i det 78. minut, og han headede bolden helt op i det højre målhjørne til 4-2. 

Det blev også kampens afgørelse, hvorfor Gladbach avancerer til fjerdepladsen på bekostning af Dortmund. 


Af Andreas Roesen
Søndag 7. marts