Luk

Gladbach snød Roma til sidst i tæt gruppe

| Europa League | 6 kommentarer

Med en sejr på 2-1 over Roma er Mönchengladbach igen med i kampen om avancement fra Europa Leagues gruppespil - Basaksehir topper gruppe J efter 3-0-sejr over Wolfsberger.

Borussia Mönchengladbach lå inden torsdagens hjemmekamp mod Roma sidst i gruppe J i Europa League, men underligt nok samtidig på førstepladsen i Bundesligaen.

Længere var afstanden op til gruppens tophold, Roma, dog ikke, end at tyskerne med en sejr igen ville være helt med i kampen om avancement fra gruppen.

I en ganske livlig og jævnbyrdig kamp kom Gladbach først på tavlen.

Marcus Thuram brød i det 35. minut igennem i venstre side og sendte et indlæg i feltet, hvor udeholdets Federico Fazio fik styret bolden i eget net til 1-0.

Roma kæmpede dog ufortrødent videre, og midt i anden halvleg fik Fazio revanche for sin brøler, da han efter et frispark ind i Gladbach-feltet kastede sig frem foran hjemmeholdets forsvarere og styrede bolden ind til 1-1 med en lang tå.

I det femte overtidsminut kunne Mönchengladbach dog sætte trumf på, da Thuram blev headet fri foran mål og med et hovedstød satte bolden ind til slutresultatet 2-1.

I gruppens anden kamp vandt de tyrkiske vicemestre fra Basaksehir 3-0 på udebane over østrigske Wolfsberger, efter at hjemmeholdets Nemanja Rnic var blevet udvist for at begå straffespark i det 73. minut. 

Edin Visca eksekverede til 1-0 fra pletten, inden franske Enzo Crivellisatte trumf på med målene til 2-0 og 3-0 mod slutningen.

Resultaterne betyder, at Basaksehir gik til tops i gruppen, mens Mönchengladbach trods en sløj målscore overhalede Roma, da de er bedre indbyrdes. Alle hold kan fortsat kvalificere sig til 1/16-finalerne.


Af Thor Carlskov
Onsdag 20. november
Tirsdag 19. november