Luk

Glen åbner op om SE-exit: Spørgsmål om tid

| 3F Superliga | 14 kommentarer

Infoboks

SønderjyskE - AGF
Superligaen Grundspil (18/02)
Bet25 2,90 3,25 2,45
Oddset 3,00 3,20 2,35

Glen Riddersholm fortæller om sin fyring i SønderjyskE, at det efter ejerskiftet ret hurtigt stod klart for ham, hvilken vej det gik.

- De nye ejere startede med at fyre Glen; i min verden giver det ikke så meget mening. Han var ét point fra top seks og havde været i pokalfinalen i to år i træk.

Sådan sagde Pierre Kanstrup for nylig om Glen Riddersholms fyring i SønderjyskE, hvilket hovedpersonen bifalder.

- Jeg er da glad for, at Pierre føler det, og det tror jeg, at der er mange, der føler, siger Riddersholm til bold.dk.

Selvom fyringen skete i slutningen af maj, har han ikke udtalt sig ret meget om den.

- Det har jeg ikke ønsket, for jeg synes, de ting, jeg fik skabt i SønderjyskE under de forudsætninger, taler sit eget tydelige sprog, siger Glen Riddersholm.

Da SønderjyskE i efteråret 2020 blev købt af den amerikanske Platek-familie, indså Riddersholm ret hurtigt, hvordan det nok ville ende med ham.

- Det stod meget klart tidligt i forløbet. På grund af de ting der skete på de indre linjer, stod det egentlig meget hurtigt klart, hvad vej det ville gå. Det var bare et spørgsmål, om det skete før målstregen, når turneringen var slut, eller om det skete før.

- Det er jo det, der sker, når man bliver overtaget, at så er der forskellige ting. Man skal også huske at give tingene en ærlig og fair chance, og det kan være, det bliver godt igen, men det vil jo være ekstra ærgerligt, hvis det hele ender med, at man går tilbage til det, der virkede, fordi man troede, man var så smart og bedrevidende på alle områder, at man skulle revolutionere hele fodboldverdenen.

- Det der koster med det, og der tænker jeg ikke på mig, for jeg er en træner, og en træner er altid på gennemrejse... Jeg var glad for min tid i SønderjyskE og har mødt utroligt mange dejlige mennesker og har stadig tæt kontakt til mange af dem. Det værste for mig er alt det hjerteblod, man har mistet på den rejse, man har været igennem, hvor man har sagt farvel til rigtig mange af dem, der har kendt klubben og ved, hvad den står for, og hvad der skal til. 

- Det er det, der gør mig mest bekymret på SønderjyskE's vegne – alle de mennesker man har mistet. Om jeg var der eller ikke, så er det de mennesker, der er SønderjyskE. Det er derfor, at SønderjyskE er, hvor de er i dag.

- Jeg har bare været super glad for, at jeg har været en del af SønderjyskE, og jeg er stolt over at for anden gang i min karriere har været meget til at vinde en titel til en klub for første gang i dens historie, siger Glen Riddersholm, som gjorde det samme med FC Midtjylland.

Skulle kulminere i denne sæson

Glen Riddersholm kom til SønderjyskE i januar 2019, og han ærgrer sig over, at det ikke fik lov at kulminere, som det efter planen skulle i indeværende sæson.

- Min eneste ærgrelse er, og det har jeg sagt fra dag ét og tør godt sige det igen, at projektet, jeg stod i spidsen for, skulle kulminere i denne sæson, og det er jeg helt sikker på, at det ville have gjort med de rigtige udskiftninger og signings. 

- Så var SønderjyskE kommet i top seks i denne sæson, for der var en helt klar masterplan. Vi skiftede 38 spillere ud på to og et halvt år, og for første gang stod man i sommer med en trup, som var der, hvor den skulle være, og så kunne man supplere og være klar til at angribe. 

- Det skulle vi ikke, og det er helt fint, for det er en del af præmissen. Der sker nogle gange nogle uforudsigelige ting, og det har jeg det fint med. Jeg er glad og stolt over min tid i SønderjyskE og har faktisk ikke noget ondt at sige om nogen, siger Riddersholm.

SønderjyskE har i denne sæson blot hentet ni point for 16 kampe, og det vil gøre ondt på Glen Riddersholm, hvis det ender med nedrykning.

- Jeg håber, at de får et godt resultat mod Viborg, så de kan få lidt ro på, for det vil virkelig gøre ondt i mit fodboldhjerte og på de dejlige mennesker i SønderjyskE, hvis de skulle rykke ud af Superligaen ovenpå det helt fantastiske stykke arbejde, der er blevet lavet i så mange år i SønderjyskE.

- Det har været en af de mest veldrevne klubber herhjemme. Det var derfor, at jeg sagde ja til dem, fordi jeg vidste, at jeg ville få tiden til det, som jeg kan. Det fik jeg, og det er jeg taknemmelig for, siger Glen Riddersholm til bold.dk.

Personligt blev Glen Riddersholm for nylig ansat som assistenttræner i belgiske Genk, hvilket du kan læse meget mere om her.


Af Martin Schmidt

14 kommentarer

Martinovic 09:10          
Taber vi mod Viborg, står den stensikkert på nedrykning. Synd for fansene, men sikke en fryd for klubbens ejer. De har ikke været andet end pestilens at få ind i klubben.
Maxbold 09:43          
Som holdrt spiller nu, og hvor det er blevet en del af en klub karrusel, så må de gerne rykke ud.
Internstional fodboldt er snart uden sjæl, senest er det Newcastle, som jeg virkelig håber rykker ud, men ejeren køber vel 11 nye spillere til vinter.
kimjen 10:42          
Det har været en fornøjelse, at følge Haderslev og omegn de sidste 20 år. Riddersholm har helt ret i anskuelsen om, at Sønderjyske har været drevet med ydmyghed, dygtighed og ikke mindst sund fornuft.
Der har været talrige af tragedier omkring udenlandske opkøb de sidste par år. Ingen nævnt ingen glemt.
Det vil være synd for hele landsdelen, hvis Sønderjyske bliver bombet tilbage til stenalderen.
MEN lad os nu se, der allerede hjertevarmene eksempler på genopretning af kuldsejlede klubber.
Næstved er et godt eksempel, i løbet af ingen tid var alt kaos i klubben efter et opkøb af udlændinge. Lykkeridderne forsvandt og Næstved er ved at genvinde fordums styrke med mange af de " gamle " tilbage i klubben.
I virkeligheden handler det om at sætte tæring efter næring.
De fleste klubber uden for suppen drømmer om det forjættede land. Derfor tror mange fejlagtigt, at det bare er et spørgsmål om penge.
Danmarks DNA er foreningslivet med frivillige ildsjæle, som bakker klubberne op med gratis arbejdskraft og ikke mindst sand livskraft.
Vi har måske et af verdens bedste børne og ungdoms arbejde med både elite og bredde. Det er i virkeligheden det, der trækker 90 procent af fodbold Danmark.
Ydmyghed og taknemmelighed over at have et divisionshold i alle mindre byer i Danmark, MÅ være målet.
OG så kan man altid drømme om lotto gevinsten i pokalturneringen.
Hvepsebørge med rå løg 10:56          
Forhåbentlig begynder flere klubber efterhånden at betænke sig, inden de sælger sig selv til udenlandsk mammon, som intet kender til ydmyghed, hårdt arbejde og dansk klubkultur, hvor frivilligt hjerteblod spiller en betydelig rolle.
Nogle enkelte klubber har succes med det, vel allermest Midtjylland, men der er mange eksempler på, at det går helt og aldeles ad helvede til, når man sælger ud til de mere og mere vanvittige pyramidespil som griske yankeer og ligeglade småoligarker opbygger, og den ellers så veldrevne klub i Haderslev kan desværre nemt blive næste eksempel.
Fodkoldt 11:28          
"Glen Riddersholm kom til SønderjyskE i januar 2019, og han ærgrer sig over, at det ikke fik lov at kulminere, som det efter planen skulle i indeværende sæson".

...det hele skal såmænd nok kulminerer i indeværende sæson - med en nedrykning.
Acebone 13:48          
Nogle enkelte klubber har succes med det, vel allermest Midtjylland
Og der er det værd at bemærke, at Benhams ejerskab primært kom i stand på grund af en af klubbens egne folk, Rasmus Ankersen. Og den dag i dag er FCM ledelsesmæssigt stadig tegnet af folk med en længere historie i klubben - med Ankersen som bestyrelsesformand og Steinlein som adm. direktør.

Det er sjældent godt at fjerne for mange af de folk, der brænder for klubben.
Martinovic 13:53          
Netop, Acebone.

Det er det, der er gået galt i SE.

For mange nye ansigter og ingen kendskab til klubbens DNA.

Haysen valgte selv at tage til AGF og havde en trist og ukendt sag hængende på nakken, men det er typer som ham, der kender klubben, som også skulle have drevet den i dag.

Den nye direktør Jonas Lygaard aner ikke en hujende fis om dansk fodbold og har været bundnaiv i sin tilgang.
Mandag 24. januar
Søndag 23. januar