Luk

Glen: Måske SL's succesrigeste dansker i ti år

| 3F Superliga | 30 kommentarer

Infoboks

Glen Riddersholm føler ikke, at han har noget at bevise som træner i 3F Superligaen. Han mener, han måske er den mest succesrige dansker de sidste ti år.

Glen Riddersholm har landet et stort job i Genk, hvor han midlertidigt har overtaget roret efter en trænerfyring.

Her blev han for nylig ansat som førsteholdstræner som et led i, at den 49-årige træner vil etablere sig som træner i udlandet.

I et interview med Eurosport afviser han dog, at han for altid er færdig med Superligaen, hvor han dog ikke føler, at han har noget at bevise, selv om han er blevet fyret i sine to seneste trænerjobs i SønderjyskE og AGF.

I stedet mener han, at han er den mest succesrige danske træner i gennem de sidste ti år.

- Nej, det må jeg sige. I al beskedenhed – uden at have statistisk belæg for det, vil jeg gerne lige understrege – så er jeg måske den mest succesrige træner med dansk pas i Superligaen gennem de sidste 10 år.

- Når man kigger på, hvad jeg har været med til at udvikle, sammen med mange andre dygtige mennesker omkring, af spillere, der er solgt videre og har A-landsholdsniveau rundt omkring i hele verden. 

- Jeg har vundet pokalen, jeg har vundet mesterskabet, jeg har vundet medaljer og jeg er aldrig rykket ned. Så nej, jeg tror ikke, jeg har noget at bevise, det kan jeg roligt sige, siger Glen Riddersholm.

Riddersholm blev i 2011 cheftræner i FC Midtjylland, hvor det blev til bronzemedaljer i Superligaen i 2012 og 2014, inden han og FCM vandt ligaen i 2015.

Samme år sagde han op og tog senere til AGF, hvor han dog blev fyret i 2017.

I 2019 tog han til SønderjyskE, som han vandt pokalturneringen med i 2020, inden han tabte finalen i 2021 og siden blev fyret efter sæsonens afslutning.

Af andre succesrige danske trænere i Superligaen har Jess Thorup sikret et mesterskab og to bronzemedaljer med FCM, mens det sidste år blev til en bronzemedalje med FC København. I 2013 vandt han pokalturneringen med Esbjerg fB.

Brian Priske sikrede et mesterskab og en andenplads i FCM, mens Brøndby IF's Niels Frederiksen står bag et enkelt mesterskab.

Kent Nielsen vandt i 2014 mesterskabet og pokalen i AaB, og Kasper Hjulmand tog guld i 2012 og sølv året efter med FC Nordsjælland.

Derudover har Kenneth Andersen og Thomas Thomasberg en enkelt pokaltitel hver i FCM og Randers FC.

Ståle Solbakken og Ariel Jacobs stod bag FCK's fire mesterskaber siden 2011/12-sæsonen. Ståle Solbakken har stået for tre pokaltitler, mens Carsten V. Jensen stod i spidsen for det FCK-hold, der snuppede pokalen i 2012.


Af Jonas Dalgård
Torsdag 20. januar
Onsdag 19. januar