Luk

Glen R: Ærgerligt VAR tager fem minutter

| 3F Superliga | 14 kommentarer

SønderjyskE-træner Glen Riddersholm ærgrede sig over, at det tog fem minutter at vurdere en offside-kendelse, da hans mandskab havde momentum i kampen.

Små ti minutter inde i anden halvleg af kampen mod FC København blev SønderjyskE tilkendt et straffespark, hvilket gav muligheden for at reducere gæsternes 2-0-føring fra første halvleg. 

Straffesparket fik dog ikke lov at stå, da VAR opdagede en snæver offside i opspillet til forseelsen. 

Det tog dog nogle minutter, før den beslutning kunne bekræftes fuldstændigt, og det frustrerede Glen Riddersholm, der havde set sit SønderjyskE-mandskab starte anden halvleg bedst.

- Jeg er megaærgerlig over, at det tog fem minutter at vurdere en VAR-kendelse, når vi senest mod AGF ikke brugte et eneste sekund på et klart rødt kort og straffespark. Det handler ikke om forklaringer på kampen, men i dansk fodbold bliver vi nødt til at kigge på, hvordan vi bruger det på den rigtige måde. 

- Når man bruger fem minutter på det, så var det jo ikke clear and obvious. Det kan godt være, det er det, men fem minutter, og så er der kun seks minutters tillæg på trods af indskiftninger og så videre. Men pyt nu være med det. Vi tabte, fordi vi spillede en dårlig første halvleg, siger Glen Riddersholm. 

Nederlaget var SønderjyskE's første på hjemmebane siden oktober sidste år. 

Søndag er der mulighed for at revanchere det, når FC Nordsjælland kommer på besøg. 

Abonnement til F.C. Københavns hjemmekampe - Fast adgang fra 79 kr./md.* (*6 md. binding / min. 474 kr.)


Af Andreas Roesen

14 kommentarer

Led-Zep 10:25          
5 minutter er fint. Så kan man lige smutte i Seven efter pølsehorn...
stern-des-südens 10:38          
Det var til grin!!
Buck'o 10:39          
Han har fuldstændig ret. Et eksempel mellem Brøndby og Randers tidligere sæsonen understreger det. Det tog flere minutter at komme frem til en kendelse, som TV-billeder havde styr på efter 10 sekunder. Så tydelig var den faktisk, men alligevel skulle VAR indover.

Der skal være et loft over hvor lang tid en kendelse må tage at se igennem. Er der ikke et en tydelig kendelse inden for det tidsrum må dommerens vurdering gælde.
Dr Phil 11:08          
Jeg håber man foretager en kraftig evaluering af VAR i vinterpausen, for det fungerer på ingen måde som man fremlagde det før man tog det i brug. De gode intentioner om at det skulle benyttes anderledes i superligaen end andre steder, og at der netop kun skulle kigges efter klare fejl, lever man mindre og mindre op til som sæsonen er skredet frem.

Noget andet jeg ikke forstår er hvorfor dommeren ikke som standard går ud og kigger med på skærmen, så snart en situation eller et mål kigges igennem. Han står alligevel bare og venter, hvorfor ikke lade ham se med på billederne med det samme, fremfor at han måske senere skal ud og se den alligevel, så der går yderligere minutter med det.

Allerhelst burde man droppe det, indtil man finder en løsning som ikke ødelægger spontaniteten for os som fans og tilskuere.
Midtjyde 11:11          
I det hele taget ærgerligt der anvendes VAR
... i den grad ødelæggende for underholdningen
HGW 11:15          
Der burde være en tidsgrænse og lige præcis off side, burde kunne afgøres lynhurtigt. Det er ærgerligt det tager så lang tid, men der har altså også været flere rigtige beslutninger, så det er vejen frem.
DameNdoye 11:22          
VAR fungerede da netop i den kamp her. Uden VAR var vi jo endt med flere kæmpe fejldomme, den største ved Daramy´s mål som af en eller anden grund blev dømt offside. Den var ikke engang tæt
Mandag 18. januar
Søndag 17. januar