Luk

Glen Riddersholm efter 1-4: En underlig kamp

| 3F Superliga | 13 kommentarer

Infoboks

Vejle Boldklub - SønderjyskE 4-1
Superligaen Grundspil
45' 1-0 Allan Sousa
52' 1-1 Anders K. Jacobsen
62' 2-1 Allan Sousa
85' 3-1 Arbnor Mucolli
90' 4-1 Arbnor Mucolli

Glen Riddersholm kalder 1-4-nederlaget mod Vejle for en underlig størrelse af en kamp, og cheftræneren så en del, som SønderjyskE skal forbedre.

SønderjyskE åbnede sæsonen i 3F Superligaen med en flot 2-0-sejr over mestrene fra FC Midtjylland, men søndag aften kom Glen Riddersholms tropper ned på jorden igen.

Udekampen mod Vejle Boldklub endte med en 4-1-sejr til oprykkerne, og derfor var SønderjyskE-træner Glen Riddersholm ikke udpræget begejstret efter opgøret, men samtidig ikke slukøret.

- Det var en underlig størrelse af en kamp. Det var en første halvleg, hvor vi jo egentlig fik foræret initiativet og var i fuld kontrol defensivt, men hvor vi også må sige, at vi ikke fik taget godt nok vare på bolden. 

- Vi fik ikke bolden flyttet hurtigt nok og fik ikke skabt de overtalssituationer, som vi kunne se, der var på siderne. Vejles backs pressede så højt op, at der simpelthen var så meget rum, men det formåede vi ikke at løse hverken fra bænken eller på banen i første halvleg.

- Vi fik sat os selv i en alvorlig og irriterende situation ved at lave et håbløst straffespark helt umotiveret og unødvendigt i en første halvleg, som vi egentlig var i kontrol i, siger Glen Riddersholm og fortsætter:

- Jeg må rose spillerne for at komme ud få nulstillet fra anden halvlegs start. Med det samme fik vi lagt tryk på Vejle, og vi fik brugt pladsen til vores wingbacks og ramte nogle af de rum, som vi ikke kunne i første halvleg.

- Så fik vi først et mål, der var flot sat ind af Mads Albæk, fejlagtigt annulleret, synes jeg. Trods modgangen viste vi god moral og kom på 1-1, og så lå den igen til os, der skulle frem, men der må vi også sige, at i den fase var vi uskarpe på afleveringerne og indlæggene. Vi efterlod simpelthen for mange procenter derude, som vi skal gøre mere ved i forhold til kvaliteterne på den sidste tredjedel.

- Derefter fik vi endnu en af de her situationer imod os. Det var ikke marginalerne, der tippede til vores fordel. Jeg synes, straffesparket er mere end diskutabelt, fordi det var en holdesituation, som der er oceaner af i en fodboldkamp. 

- Så var det op ad bakke og os, der skulle forcere, og der er Vejle et humørhold. De har superdygtige individualister, og så tror, jeg at mange, der har set kampen, oplever, at Vejle sad på tingene, men det gjorde de jo, fordi vi skulle forcere, og så blev tingene mere åbne. 

- Vejle satte Mucolli ind, der viste sine fremragende kvaliteter. Vejle fik kampen, som de gerne ville, fordi de kunne lukrere på, at vi skulle frem, siger Glen Riddersholm.

SønderjyskE's næste opgave i Superligaen er mod AaB, men allerede torsdag skal pokalmestrene i aktion i Europa League-kvalifikationen, hvor tjekkiske Viktoria Plzen venter.


Af Martin Schmidt
Mandag 26. oktober
Søndag 25. oktober