Luk

Glohed Lewandowski skød Letland i sænk

| EM | 4 kommentarer
Glohed Lewandowski skød Letland i sænk
Foto: Getty Images

Robert Lewandowski scorede torsdag aften hattrick, da Polen bankede Letland med 3-0 i EM-kvalifikationen.

Nul point og en samlet målscore på 1-21 var facit efter Letlands første seks kampe i EM-kvalifikationen, og ikke meget tydede på, at den statistik skulle forbedre sig synderligt torsdag aften.

Her ventede topholdet Polen nemlig med en brandvarm Robert Lewandowski, og den polske målræv skulle hurtigt komme i fokus.

I det niende minut blev Lewandowski nemlig spillet fri i feltet, og alene med den lettiske keeper var han sikkerheden selv og sendte Polen på 1-0.

Lewandowski var på pletten igen fire minutter senere, da han kom sent ind i feltet og sparkede et fladt indlæg direkte i kassen til 2-0.

Yderligere blev der ikke scoret i de første 45 minutter, men efter godt en times spil burde Polen være kommet på 3-0.

Her fik Milan-angriberen Krzystof Piatek nemlig en stor mulighed, men den afgørende skarphed manglede udeblev, hvorfor det forsat blot var 2-0.

Med et kvarter igen fik Polen dog endegyldigt lukket kampen, og hvem andre end Lewandowski skulle stå for det.

Den målfarlige polak blev spillet helt fri foran mål, og han havde derfor ingen problemer med at sparke bolden i kassen til 3-0 og fuldende sit hattrick.

3-0 blev også kampens slutresultat, og det betyder, at Lewandowski og co. trækker fra i toppen af gruppen og har stensikker kurs mod EM næste sommer.


Af Martin Schmidt
Onsdag 16. oktober