Luk

Godset-trup: Har ikke krævet Henrik P-fyring

| Eliteserien | 0 kommentarer

Infoboks

Strømsgodsets trup afviser, at den har krævet sin danske cheftræner Henrik Pedersen fyret, som norske TV2 ellers meldte.

Der er kaos i den norske Eliteserie-klub Strømsgodset, fordi flere spillere har anklaget klubbens danske træner, Henrik Pedersen, for at have ytret sig racistisk.

Mandag meddelte klubben, at man ville fortsætte med Henrik Pedersen ved roret, fordi det ikke kunne bevises, at han skulle have gjort således. 

Efterfølgende kom det frem, at syv spillere havde meldt Henrik Pedersen for racisme til de norske idrætsudøveres organisation, og i kølvandet på det skrev norsk TV2 så onsdag, at spillertruppen krævede Henrik Pedersen fyret.

Men det afviser holdets talsmand, Jonathan Parr, nu overfor norsk Eurosport.

- Nej, det kan jeg afkræfte. Vi er ikke kommet med et krav som spillertrup. Vi har ikke taget nogen som helst stilling til det, så det passer ikke, siger Parr.

Det var meningen, at Strømsgodsets spillertrup skulle have udtalt sig i en pressemeddelelse torsdag, men den udtalelse er udskudt, indtil sagen er behandlet færdigt af den gruppe, som gransker sagen.

Netop den gruppe har været i modvind torsdag, da Nettavisen har berettet, at lederen af gruppen, Ivar Strømsjordet, skulle have gennemført undersøgelsen af racismebeskyldningerne mod Henrik Pedersen alene, og derfor har han kunnet holde detaljer skjult for resten af gruppen.

Parr siger i den forbindelse, at der er mange ting i klubbens håndtering af sagen, som kunne have været bedre. Det vil han og truppen komme videre ind på i den kommende meddelelse, fortæller han.

Henrik Pedersen var ikke til stede på træningsbanen hos Strømsgodset torsdag. Den danske træner afviser de anklager, der er rettet mod ham.


Af Jonas Dalgård
Tirsdag 20. april
Mandag 19. april