Luk

Godt for Danmark: Rusland hev smal sejr

| EM | 27 kommentarer

Infoboks

Rusland hentede en 1-0-sejr over Finland i Danmarks EM-gruppe, og det er et ganske fint resultat for det danske landshold.

Onsdag tørnede Finland og Rusland sammen ved EM, og den kamp var særdeles interessant med danske briller.

Finland slog som bekendt Danmark med 1-0, mens Rusland tabte 0-3 til Belgien i åbningskampen, og begge hold havde skiftet ud i startopstillingen.

Hos Finland var Tim Sparv bænket til fordel for Rasmus Schüller, mens Rusland havde flere ændringer, blandt andet på målmandspositionen hvor Matvei Safonov kom ind fra start.

Første halvleg blev ganske underholdende, og Finland kom blæsende ud af starthullerne.

Jukka Raitala smækkede efter få minutter et indlæg i feltet, hvor Joel Pohjanpalo kom højest, og han pandede bolden i kassen.

VAR underkendte dog målet for offside, efter finnerne ellers havde jublet stort over den tidlige scoring.

Kort efter fik russerne et par gode muligheder. Magomed Ozdoev afsluttede langt over mål, efter han ellers var helt fri bagest i feltet, inden Artem Dzyuba ramte stolpen.

I den anden ende blev Pohjanpalo stukket alene igennem, men en russisk forsvarer nåede akkurat retur og blokerede i afslutningsøjeblikket.

Efter en halv time måtte Mario Fernandes bæres fra banen med en grim hovedskade, men det afholdt ikke russerne fra at score i halvlegens overtid.

Aleksey Miranchuk kombinerede med Dzyuba på kanten af feltet, inden han trak sig fri til at sparke den over i det lange hjørne. En flot scoring, og så var russerne foran 1-0 ved pausen.

Finland kom frisk ud til anden halvleg, efter de sluttede første halvleg skidt, og finnerne stillede sig længere frem på banen for at jagte en udligning.

Det var dog Rusland, der noterede sig de største chancer, og især på omstillinger var russerne giftige.

Rifat Zhemaletdinov modtog bolden i dybden efter en omstilling med en time spillet, men hans forsøg mod det lange hjørne gik snert forbi.

Med 20 minutter igen diskede Lukas Hradecky så op med en god redning, og igen var det efter en russisk kontra.

En finsk fejl havde sendt Artem Dzyuba af sted, som fandt Daler Kuzyayev i venstre side, og han bragede kuglen mod det lange hjørne, men Hradecky fløj ud i fuld længde og snuppede forsøget.

Den tidligere Brøndby-spiller Paulus Arajuuri blev kastet frem i angrebet til slut og headede kort før tid bolden over mål, men finnerne kom ikke tættere på.

I stedet var det Rusland, der var tættest på et mål mere i overtiden, da Rifat Zhemaletdinov modtog bolden i en god position i feltet, men han sparkede langt over.

Derfor vandt Rusland med 1-0 over Finland, og begge de to hold har dermed tre point efter de første to kampe.

Resultatet er ganske fint set med rød-hvide briller. Dermed kan Danmark, selvom de skulle tabe i morgen, stadig være med i kampen om andenpladsen i sidste runde, såfremt de slår russerne i sidste kamp.


Af Sara Margren

27 kommentarer

Kulling 17:02          
Kæmpe resultat! Hold op hvor skal vi vinde med minimum 2 over Rusland. De var godt nok dårlige
Mr.Boalth 17:03          
Puha, det var vigtigt!! Dejligt med en "gratis" kamp i morgen oven på lørdagens chok...
Strategy 17:04          
Trist for Finnerne, som jeg gerne under at komme videre.

Men optimalt set ud fra et Dansk synspunkt, da det betyder at vi i det mindste har alt i egne hænder indtil sidste runde. Selvom det ikke bliver den slutrunde vi alle havde håbet på, så bliver det fortsat spændene at se om der er nogen nye der stepper up, nu hvor Eriksen ikke længere er der til at styre det Danske spil. Her er den store chance - så er det spørgsmålet om nogen kan gribe den.
SlattenPatten 17:05          
Det kunne ikke være bedre set med danske øjne. Russerne så ikke gode ud men det afhænger af Danmarks mentale styrke vil jeg nu mene. Men godt vi ikke er pisket til point mod Belgien.
Coral 17:07          
Det er vel kun hvis man slår Belgien. Med et nederlag til Belgien, så behøver russerne vel ikke andet end uafgjort mod os, og så er Danmark ude.
AalBoye BK 17:09          
2-1 kan vel også være nok, såfremt vi ikke taber med 4 i morgen (eller 3-0). Og et mindre nederlag til Belgien end Finland vil også betyde at 1-0 vil være nok.

Det er selvfølgelig under antagelse af Belgien slår Finland - men mon ikke.

Lidt af et drømmeresultat må man sige.
fodbøldsmølf 17:15          
2-1 er nok såfremt at Belgien slår Finland.
Resultatet mod Belgien kommer kun i spil, hvis vi slår Rusland 1-0.
Søndag 25. juli
Lørdag 24. juli