Luk

Godt nyt: Dansk fremskridt på UEFA-rangliste

| Danmark | 22 kommentarer

Infoboks

FC København - PAOK
Europa Conference League Gruppe F (21/10)
Oddset 2,10 3,35 3,65
bet365 2,00 3,40 3,60

De fire danske hold samlede point ind til koefficient-regnskabet, hvorfor Danmark er gået foran Israel på UEFA's rangliste. Danmark er nu nummer 22 og jagter top 15.

Den nuværende europæiske sæson kommer til at have enorm betydning for, hvor mange danske hold der kommer i Europa i fremtiden, og torsdag var der fremskridt at spore, da Danmark nu er nummer 22 på ranglisten.

Her tegner bold.dk linjerne.

FC Midtjylland, Brøndby IF, FC København og Randers FC er som bekendt alle i europæiske gruppespil, og det kræver noget af en sæson fra de fire hold, hvis Danmark skal fortsætte med at have fem hold i Europa i sæsonen 2023/24, som det var tilfældet i denne sæson og er det i næste sæson.

Danmark er inden sæsonen nemlig dumpet langt ned i rækkerne på UEFA-ranglisten, fordi den store pointhøst fra 2016/17-sæsonen er gledet ud, hvorfor Danmark gik fra sidste sæsons 14.-plads til at være uden for top 20.

Målet for denne sæson er en top 15-placering, og derfor er der altså masser på spil for dansk fodbold, når de fire hold spiller europæisk gruppespil, og torsdag blev den første af seks runder i de europæiske turneringer med dansk deltagelse spillet.

Her var der imidlertid udmærket nyt, da alle fire hold skrabede point sammen til regnskabet.

Europa League
Brøndby IF 0-0 Sparta Prag
FC Midtjylland 1-1 Ludogorets

Conference League
Randers FC 2-2 AZ Alkmaar
Slovan Bratislava 1-3 FC København

Med tre remiser og FCK's sejr gik Danmark således frem på ranglisten, da der blev hentet nok point til at gå forbi Israel på ranglisten, og derfor er Danmark nu nummer 22.

NationerPointHold tilbage
15. Kroatien24.4001/4
16. Cypern24.3752/4
17. Tjekkiet24.0003/5
18. Tyrkiet23.7003/5
19. Grækenland23.4502/4
20. Norge23.0001/4
21. Sverige22.6251/4
22. Danmark21.9754/5
23. Israel21.8752/4

Danmark kæmper for top 15 og fem hold i Europa

Det ultimative mål for dansk fodbold er at nå tilbage i top 15, så man også i 2023/24-sæsonen har fem hold med i europæiske turneringer.

Top 15 er således skillelinjen mellem at have fire eller fem hold med i turneringerne.

Med en aktuel plads som nummer 22 står Danmark lige nu altså til at få fire hold med i 2023/24-sæsonen - ét i Champions League-kvalifikationen og tre i kvalifikationen til Conference League.

Skulle det ikke blive til en top 15-placering, så er der også lidt at hente ved at nå i 17.-pladsen. 

Det vil forbedre den danske mesters chancer i Champions League-kvalifikationen, da man først træder ind i anden kvalifikationsrunde, mens kvalifikationen for 18.-pladsen og nedefter allerede starter i første kvalifikationsrunde.

En 15.-plads vil give to hold i Champions League-kvalifikationen, ét i Europa League-kvalifikationen og to i Conference League-kvalen.

Sådan får man point: DK er godt tre point fra top 15

Sejre i kvalifikationen til europæiske turneringer har givet et point, mens remis har givet et halvt point til landekoefficienten.

I gruppespillene giver en sejr to point, mens remis giver et point.

Det giver fire bonuspoint at nå i Champions League-gruppespillet og fem point ved at gå videre til Champions Leagues slutspil, mens man får yderligere et bonuspoint for at nå kvart-, semi- og finale.

I Europa League er der ikke bonuspoint ved kvalifikation. Men vinder man gruppen får man fire point, mens andenpladsen får to bonuspoint, ligesom der er et bonuspoint ved at avancere til slutspillet, ligesom det giver et point at gå videre til kvart-, semi- og finale.

I Conference League-gruppespillet er der to bonuspoint for at vinde gruppen, mens der er et point for at blive nummer to.

I Conference League-slutspillet giver det kun bonuspoint at nå semifinalen og finalen.

Værd at huske på er det, at den samlede pointhøst divideres med fem i regnskabet, da Danmark som bekendt også havde AGF med i de europæiske turneringer fra start. Altså vil en dansk sejr i et gruppespil give 0,400 point til det danske regnskab, hvor Danmark lige nu er 2.425 point fra Kroatien på 15.-pladsen.

Kilde: Kassiesa

Få store oplevelser i Parken! Find billetter til F.C. Københavns hjemmekampe fra 100 kr. her


Af Jonas Dalgård

22 kommentarer

mimsdk 09:33          
Vel fint nok med kun fire hold.. så får vi flere point pr sejr.. mv..
Og så starter vi tidligere i kval og evt flere sejre
B1909 09:36          
@Mimsdk når de danske hold klarer sig godt, kommer vi jo nok igen op i top 15.
Hvis vi kan blive i top 15 vil det jo være rigtig godt. Flere hold ud i Europa.
mimsdk 09:45          
Den er jeg helt med på..
Men synes du vi klarer os godt og spiller godt?…

Ærligt?
B1909 10:00          
@Mimsdk Jeg syntes at Randers spiller godt. Fcm var uheldige.
Hvis man ser på Skotland, så er det Celtic og Rangers der trækker læsset, og de lægger nr 9.
de andre hold burde danske klubber kunne slå.
henoch 10:14          
Top 15 synes jeg fortsat ser meget svær ud. De "farligste" lande er nok Tjekkiet og Tyrkiet, der har 3 hold i de europæiske turneringer. Tjekkiet kom godt fra land med 2 sejre og en uafgjort. Tyrkiet var mere blandet med en sejr, en uafgjort og et nederlag, og de må da også forventes at få sværere modstand end Danmark med et hold i CL to i EL og ingen i ConfL. Og så er der altså også nogle lande: Kroatien, Cypern og Grækenland, der hvis de præsterer godt med de 1-2 hold, de har med, har et forspring, der kan blive svært at indhente, også fordi de kun får divideret deres point med 4. Det er dog ikke umuligt, hvis alle de danske hold bidrager, og f.eks. FCK går rigtig langt til foråret.
Duknukem 10:40          
Tænk hvor højt vi havde ligget, hvis AGF havde haft bare en smule lodtrækningsheld. Tænk sig, det ene år trækker de FC Dila Gori. Ok, det kan ske. Næste gang trækker de så NS Mura. Nu ligner det efterhånden en konspiration. I år trækker de gudhjælpemig Larne FC. Helt ærligt, fodboldguderne giver bare ikke AGF og dansk fodbold en ærlig chance.
Mighty86 11:06          
1 sejr ud af 4, vi burde stræbe efter mere!
Tirsdag 19. oktober
Mandag 18. oktober