Luk

Grabara og Polen rystede Belgien i EM-åbner

| EM U21 | 6 kommentarer
Grabara og Polen rystede Belgien i EM-åbner
Foto: Getty Images

Med en sejr på 3-2 over Belgien skabte Polen søndag allerede i åbningskampen ved U21-EM en af de store overraskelser.

Polens U21-landshold skabte en mindre sensation i åbningskampen ved EM i Italien, da de søndag aften vandt 3-2 over Belgien.

Belgierne bragte sig ellers planmæssigt foran efter 16 minutter, da Isaac Mbenza løb igennem på venstre kanten og sendte et fladt indlæg ind foran mål, hvor en fri Aaron Iseka Leya drejede bolden i mål bag AGF-lejesvenden Kamil Grabara.

Det belgiske hold havde også et klap på stolpen, inden polakkerne første gang slog til.

Et lidt forkølet langskud fra Szymon Zurkowski overraskede den belgiske keeper, og så stod der 1-1 efter 26 minutter.

Det var belgierne, der langt hen ad vejen skabte kampen, mens polakkerne lurede på kontra, men der skulle en standardsituation til, før den næste scoring kom.

Et hjørnespark blev lagt ind foran mål, hvor Krystian Bielik oversteg forsvaret, headede bolden ned i jorden og op i det ene målhjørne efter 52 minutter.

10 minutter før tid gjorde Sebastian Szymanski det til 3-1, da han sendte en løs bold i nettet.

Belgierne reducerede få minutter senere til 3-2, da Dion Cools fik for meget plads i feltet og kunne heade bolden ind bag Grabara.

Nærmere på kom Belgiens U21-landshold dog ikke på at få point ud af kampen, som giver Polen en fremragende udgangsposition før kampene mod Italien og Spanien i gruppe A.

Italien og Spanien mødes senere søndag aften.

Polen var i gruppe med Danmark i kvalifikationen til U21-EM. Danmark vandt puljen, mens Polen kvalificerede sig via playoff-kampe. 

Se Superliga, Europa League og landsholdet Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Thor Carlskov

6 kommentarer

Mr. Romanov 20:25          
Hvor er Polen dog bare et klamt fodboldhold. Vildt at man kan komme så langt med sådan en spillestil. Lad os håbe de får smæk af Italien og Spanien
Duknukem 20:27          
]Hvor er Polen dog bare et klamt fodboldhold. Vildt at man kan komme så langt med sådan en spillestil. Lad os håbe de får smæk af Italien og Spanien
Hvor meget tabte du? Belgien spillede da bare elendigt i dag, mens Polen var effektive. Længere er den ikke.
AmObGenoaManutd 20:34          
Også min første tanke....hvilket tab på Oddset udløser sådan en sviner
Mr. Romanov 20:35          
Hvor meget tabte du? Belgien spillede da bare elendigt i dag, mens Polen var effektive. Længere er den ikke.

Intet. Jeg spilder ikke mine penge på sådanne ting. De var lige så klamme at se på i kvalen. Man må håbe for fodboldens skyld at der snart er et hold der sætter dem godt og grundigt på plads. Der er ikke meget udvikling i det der. Det er så vammelt at se på. Derudover burde Belgien jo havde været oppe med et par stykker inden Polens fik deres første freak mål og spillede generelt fint nok, så nej Belgien var bestemt ikke ringe idag. De scorede bare ikke på deres chancer som Polen så gjorde.
hatafmug 20:46          
Dk vinder i morgen og Spanien vinder om lidt. Har i set den der "nye fodboldstjerner" på dr. fuck hvor er Rasmus nissen nederen!
Mr. Romanov 20:54          
Rasmus Nissen er vel fra Herning og omegn, vel derfor du tænker sådan :D
Torsdag 18. juli