Luk

Grabara så rødt da FCK dummede sig hjemme

| Conference League | 35 kommentarer

FC København led et smerteligt nederlag hjemme i Parken torsdag aften til PAOK med 1-2, efter at Kamil Grabara så rødt tidligt i første halvleg.

FC København skulle torsdag aften på opgave på eget græs i Parken, hvor de skulle se, om de kunne fortsætte deres perfekte stime i turneringer med to sejre af to mulige.

Gæsterne var dog græske PAOK, som lå nummer to i gruppen inden kampen, så der var lagt op til en kamp om førstepladsen i gruppen.

Mareridtsagtig første halvleg

Det startede frygteligt for hjemmeholdet.

En dybdebold blev sendt afsted mod PAOK's angriber, Karol Swiderski, og her mødte han Kamil Grabara som prøvede at nå bolden først – desværre for ham nåede Swiderski bolden først, og han fik løftet bolden ind på Grabaras arm langt uden for målfeltet.

Det resulterede i et rødt kort til FCK-keeperen og en udskiftning af unge William Bøving, så Kalle Johnsson kunne tage over i hjemmeholdets mål.

Det var dog ikke slutningen på den dårlige start for hjemmeholdet for kort efter kom PAOK på 1-0 ved Sidcley. Et indlæg fra Andrija Zivkovic i højre side fandt Sidcley, efter at Peter Ankersen lige akkurat ikke kunne nå bolden ved bagerste stolpe.

Det var derfor med ryggen mod muren, at FCK spillede videre i de resterende 25 minutter af første halvleg, men de kom dog bedre med på bolden efter 1-0-målet.

Hjemmeholdet blev dog ikke farlige og PAOK lurede på omstillingerne, hvor der var god plads og fem minutter før pausetid, lykkedes det så også gæsterne at komme på 2-0.

Netop på en kontra blev Zivkovic fundet på kanten af feltet og efter et enkelt træk, kunne serberen i fri position banke den ind over hovedet på Johnsson i FCK-målet.

Mere blev det så ikke til inden pausen, så FCK kunne omstrukturere tingene i pausen nede med 0-2.

PAOK farlige på kontra efter pausen – FCK kæmpede sig tilbage 

Fra anden halvlegs start sendte Jess Thorup så Luther Singh på banen til fordel for overraskelsen i startopstillingen Andri Fannar Baldursson.

Fra start skete der dog ikke de store ting i nogle af målenderne, og det var til PAOK's fordel.

Efterhånden som halvlegen skred frem, lignede udeholdet derfor også et hold, der var i kontrol, og de var konstant farlige i omstillingerne, mens FCK af gode grunde havde svært ved at skabe chancer med en mand i undertal.

Med et kvarter igen lykkedes det dog at skabe en farlig dødboldsmulighed, som satte gang i lægterne og hjemmeholdet igen, og med ti minutter tilbage faldt reduceringsmålet så.

Et indlæg ind i PAOK's målfelt blev clearet lige ud foran feltet, og her kom Pep Biel stormende som med en helflugter bankede reduceringsmålet ind, og så var der spænding tilbage i opgøret.

Lukas Lerager kom usandsynlig tæt på med et hovedstød fem minutter før tid, men PAOK-keeperen reddede flot på stregen.

FCK trykkede videre på herfra, og PAOK så nervøse ud, men målet udeblev for hjemmeholdet, som fik leveret en flot fight efter pausen, men altså må se gæsterne passere sig i gruppen. 

PAOK er ny etter i gruppen med ét point ned til FCK. 

Få store oplevelser i Parken! Find billetter til F.C. Københavns hjemmekampe fra 100 kr. her


Af Kristoffer Lind Pedersen
Mandag 6. december