Luk

Greve erstatter Saba: Venstre kant passer mig

| 3F Superliga | 0 kommentarer

Mathias Greve føler sig tilpas på venstrekanten i Randers FC, hvor han ligner en erstatning for Saba Lobjanidze.

Randers FC hentede i januar Mathias Greve i OB, og den 25-årige midtbanespiller har i opstarten spillet på Thomas Thomasbergs venstrekant.

Den plads blev ledig kort efter Greves ankomst til Randers FC, da klubben solgte sin helt store profil Saba Lobjanidze til tyrkisk fodbold, og siden meldte Randers-direktøren Søren Pedersen ud, at Greve var Sabas erstatning.

Greve er kommet godt i gang i sin nye klub, og han føler sig tilpas på venstrekanten, siger han til bold.dk.

- Venstrekanten passer mig fint. Jeg spillede kant under Kent Nielsen, hvor vi under hans tid spillede 4-4-2. Det er ikke noget, vi har praktiseret i udpræget grad i OB i det sidste stykke tid, men det passer mig godt at spille det igen.

- Jeg får frihed til at trække ind i banen og være kreativ fra centrum af, så jeg er glad for at spille det igen, siger Greve og fortsætter:

- Jeg har normalt spillet på højrekanten, men fordelen ved den anden side er, at det er nemmere at trække ind i banen og afslutte, når jeg er højrebenet. Men det betyder ikke så meget for mig om det er den ene eller den side.

Han uddyber om sin taktiske rolle hos Randers:

- Der skal være en bund rent defensivt i forhold til at arbejde hårdt og indgå i organisationen, som er utrolig vigtig i Randers. Omvendt er jeg en spiller, der forhåbentligt skal bidrage med kreative indslag, så det er en del af den rolle, jeg har fået.

Mathias Greve spillede under Jakob Michelsen oftest en af tre centrale midtbanespillere, men han gjorde sig også i front af og til.

- Holdet skal erstatte Sabas mål

Saba Lobjanidze scorede i efteråret otte mål og lagde op til to scoringer i Superligaen, men at Greve skulle fungere som en direkte erstatning for den georgiske tekniker har ikke været et tema i forhandlingerne mellem Greve og Randers.

- Nej, det har egentlig ikke været et tema. Som hold har vi en del mål, der skal erstattes i og med, at han har været en rigtig vigtig spiller for Randers, men det er ikke noget, vi har talt om – andet end at klubben har været ked af miste en spiller som ham.

- I processen var det klart, at jeg skulle have en kantposition, men det var ikke sikkert, det var venstre. Det var ikke italesat på den måde, og det var ikke noget, der var afgørende i processen.

Greve er dog ikke meget for sammenligningen med den tidligere Randers-profil. Han håber på, at kunne bidrage med sit eget.

- For mig handler det om, at jeg skal ind at bevise en masse og forhåbentligt bliver det til en masse minutter. Jeg tænker på, at jeg er glad for at være kommet til Randers, og så må vi tage den derfra. Det er egentlig ikke noget, jeg har lyst til at snakke så forfærdeligt meget om. Jeg tager det som det kommer.

Greve spillede i OB 167 kampe og scorede 17 gange - han lagde op til 12 scoringer.

Manglede det sidste i OB

Skiftet til Randers er det første klubskifte i Mathias Greves karriere, da han har brugt sine første fem og en halv sæson i klubben, hvor han også spillede ungdomsfodbold.

Det har dog været på tale før og i sommer ønskede Randers allerede at hente midtbanespilleren, men denne gang blev der gjort alvor af snakken.

- De seneste vinduer har jeg stået i en situation lige på kanten i OB. Det har været historien om, at jeg har spillet fire-fem kampe og så har jeg været ude igen, og så har jeg været inde igen, siger Greve og fortsætter:

- Det var jeg også til sidst i denne sæson, så jeg var næsten mere sikker på, at der skulle være sket noget i sommer. For der havde jeg ikke spillet de sidste kampe i foråret, men det blev ikke sådan, at tingene gik op, men den enighed fandt vi så nu.

Greve har i de seneste to sæsoner ikke været en af Michelsens faste udvalgte. Det så anderledes ud, da Kent Nielsen stod i spidsen for sin sidste sæson i OB, hvor Greve spillede 32 kampe, og det fik da også Greve til at tro på mere, end det endte med at blive til i OB.

- Jeg har manglet det sidste i OB for at slå mig helt fast. Jeg troede, jeg kunne have bygget videre på den sidste sæson under Kent, hvor der virkelig var tegninger til noget, men nogle gange går det ikke, som man håber i fodbold. Det gik op og ned til sidst, og så var det tid til at bryde spiralen i OB, prøve noget nyt og få nye øjne til at vurdere på mig.

Mathias Greve kan få første officielle debut i Randers FC-trøjen, når han formentlig tager del i det midtjyske derby mod AGF søndag.


Af Jonas Dalgård
Mandag 30. marts
Søndag 29. marts